سخنگوی صنعت برق از  مصرفِ غیرمجاز 500 مگاوت برق در کشورخبر داد و افزود:  بیت‌کوین‌ها 700 میلیون دلار از سرمایه کشور را می‌بلعند.

به گزارش سلام نو، استفاده غیر مجاز از برق توسط معدنکاران بیت کوین موضوعی است که این روزها باعث نگرانی مسئولین شده، روندی که گفته می‌شود باعث افزایش مصرف برق در کشور شده و فشاری بی‌سابقه بر شبکه‌ها گذاشته است.

همایون حائری، معاون وزیر برق و انرژی وزیر نیرو گفته است:  معدنکاران بیت کوین در ایران از نرخ برق یارانه‌‌ای بهره می‌برند و حتی از مساجد هم که برق را رایگان می‌گیرند سوء استفاده می‌کنند.

آنگونه که گفته می‌شود تولید هر بیت کوین معادل مصرف سالانه 24 خانه در تهران برق مصرف می‌کند یا معادل مصرف برق یک خانه در تهران به مدت 24 سال است.

این در حالی است که علاوه بر رشد مصرف برق، این استفاده کنندگان غیر مجاز از این منبع انرژی با یارانه بالا،  برای تولید کالایی که در خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، برخوردار می‌شوند.

به گفته سخنگوی صنعت برق برآوردها نشان می‌دهد که بیت کوین‌ها 500 مگاوات مصرف برق دارند که اگر از برق کشاورزی و یا صنعتی استفاده کنند به طور متوسط بابت هر کیلووات ساعت آن 70 تا 80 تومان پرداخت کرده‌اند.

این در حالی است که به ازای تولید هر یک کیلووات ساعت برق حداقل 700 دلار هزینه می‌شود، همین اندازه هم باید برای شبکه‌های انتقال و توزیع و فوق توزیع هزینه شود تا به دست مصرف کننده برسد.

یعنی به طور کلی 1400 دلار برای تولید یک کیلوات ساعت برق هزینه می‌شود و در مقابل هر واحد بیت کوین 8300 دلار یا به عبارتی 108 میلیون تومان برای این افراد درآمد دارد.

در این ارتباط مصطفی رجبی‌مشهدی   اظهار داشت: هنوز عدد دقیقی بدست نیامده است، بیت کوین‌ها بصورت غیر مجاز از شبکه استفاده می‌کنند، اما برآورد اولیه این است که حدود 500 مگاوات مصرف دارند که به اندازه یک نیروگاه سیکل ترکیبی بزرگ است.

وی افزود: تا زمانی که ما اقدامات شناسایی و تقاضای واقعی انشعاب برق از سوی خود استفاده‌کنندگان نداشته باشیم میزان مصرف مشخص نمی‌شود. اکنون در حال جمع آوری انشعابات غیرمجاز هستیم یعنی مناطقی که بیت کوین‌ها با تعرفه کشاورزی و یا صنعتی متصل شده‌اند، توسط مامورین خود ما یا گزارش‌های مردمی شناسایی می‌شوند.

سخنگوی صنعت برق درباره مناطقی که بیشتر از برق برای تولید بیت کوین استفاده می‌کنند، تصریح کرد: این تجهیزات باید جاهایی مستقر شوند که هوا نسبتا سرد و معتدل است، در جاهای گرم سیستم‌های سرمایشی که برای دستگاه‌های ماینر نیاز است انرژی زیادی مصرف می‌کنند، بنابراین به طور طبیعی کسانی که دنبال این کار هستند در نیمه شمالی و عمدتا در مناطق سردسیر، معتدل و یا شهرک‌های صنعتی که صنایع متوقف دارند  استقرار دارند.

وی با پیش بینی اینکه تعرفه برقِ متقاضیان برق برای بیت کوین ظرف دو هفته آینده در هیات دولت مشخص خواهد شد، گفت: در این صورت کسانی که متقاضی برق برای بیت کوین و دستگاه‌های ماینر هستند تقاضای خود را به شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای ارائه می‌دهند، و با تعرفه‌ای که تعیین می‌شود شرایط اتصال  مطمئن و پایدار برایشان فراهم خواهد شد.

رجبی مشهدی در ادامه درباره هزینه برق این مصرف کنندگان اظهار داشت: در ایران هزینه سرمایه گذاری از عمده مصرف کنندگان اخذ نمی‌شود یعنی برق در کشور ما ارزان و با یارانه است. قیمت برق در ایران به طور متوسط حدود 70 تا 80 تومان است. اگر از برق کشاورزی استفاده کنند 20 تومان و برق صنعتی 70 تومان پرداخت می‌کنند. قیمت تمام شده برق با نرخ واقعی سوخت باید بیش از 250 تومان به ازای هر کیلوات ساعت باشد، که ما به ازای آن پرداخت نمی‌شود و مضافا اینکه این افراد ثروتی که به دست می‌آورند مثل قاچاق سوخت محسوب می‌شود یعنی گاز را به نرخ یارانه‌ای دریافت می‌کنند و به جای آن ارز دیجیتالی که در خارج مورد استفاده قرار می‌گیرد، تولید می‌کنند. بنابراین در صورتی که قیمت واقعی برق را نپردازند برای اقتصاد کشور هم می‌تواند دردسرساز باشد.

وی خاطرنشان کرد: به ازای تولید هر یک کیلووات ساعت برق حداقل 700 دلار هزینه می‌شود، همین اندازه هم باید برای شبکه‌های انتقال و توزیع و فوق توزیع هزینه شود تا به دست مصرف کننده برسد. یعنی به طور کلی 1400 دلار برای تولید یک کیلوات ساعت برق هزینه می‌شود اگر پروانه و مجوز لازم را از وزارت صمت داشته باشند و تعرفه مشخص باشد، در ارائه سرویس به آنها مشکل خاصی وجود ندارد./ایلنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***