پرده برداشتن کیم کارداشیان از بیماری پوستی لاعلاجش باعث شد تا این بازیگر و مدل مشهور مورد توجه زیادی قرار بگیرد.
به گزارش سلام نو، کیم کارداشیان در حالی در صفحه شخصی خود ویدیویی از بیماری پوستی خود منتشر کرده که سالهاست به این بیماری مبتلا است و تا امروز هم با نوعی کرم پوشاننده مانع از دیده شدن این بیماری می شده است. انتشار ویدیوی افشاگرانه کیم کارداشیان از بیماری پوستی اش البته تبلیغ کرم پوشاننده هم بوده است.
بیماری پسوریازیس بیماری ای است که کیم کارداشیان نزدیک به ده سال است با آن دست و پنجه نرم می کند. پسوریازیس که صدفک و داءالصدف نام های دیگر آن هستند نوعی بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری زمانی رخ میدهد که دستگاه ایمنی بدن سیگنالهای اشتباهی میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش هرچه بیشتر سرعت چرخه رشد سلولهای پوست می شود.
بسیاری معتقدند این بیماری پوستی غیرواگیردار یک بیماری ژنتیکی است و معمولا در سنین جوانی شروع می شود. کیم کارداشیان نیز از وجود این بیماری در خانواده خود خبر داده است. درمان قطعی تاکنون برای این بیماری یافت نشده و نسبت این بیماری در زنان و مردان یکسان است. انواع روشهای کنترل پسوریازیس عبارت هستند از درمانهای موضعی، نور درمانی، داروهای سیستمیک، بیولوژیک و طب مکمل و جایگزین.
این بیماری که بیش از 125 میلیون نفر در جهان بدان مبتلا هستند می تواند بین افراد مختلف علائم متفاوتی داشته باشد. تکههای قرمز روی پوست که با فلسهای نقرهای پوشیده شدهاست، نقاط کوچک پوسته پوسته شده (معمولا در کودکان دیده میشود)، پوست خشک و ترک خورده که ممکن است خونریزی هم بکند، خارش و سوزش در نقاطی از پوست. ناخن ضخیم، سوراخ شده یا برآمده، مفاصل متورم و سفت شده و ... از جمله این علایم است.
این بیماری میتواند در هر نقطهای از بدن مانند بر روی پلک، گوش، دهان و لبها، چینهای پوست، دست و پا، و ناخن خود را نشان دهد. پوست در هر یک از این سایتها متفاوت است و نیاز به درمانهای مختلف دارد. با این وجود حداقل نیمی از تمام افرادی که به پسوریازیس مبتلا هستند آن را بر روی پوست سر خود دارند.
رشد غیرطبیعی بیش از حد و سریع لایه اپیدرمی پوست منجر به این بیماری می شود و ضعف دستگاه ایمنی بدن را باید اصلی ترین عامل ابتلا به این بیماری بعضا دردناک دانست. این بیماری پنج نوع مختلف دارد که هرکدام ویژگی های مختص به خود را دارد.