به گزارش سلام نو، خالد الفاضل گفت: هنوز ابهاماتی پیرامون رشد تقاضا برای نفت به دلیل نگرانیها نسبت به تأثیر منفی اختلافات تجاری چین و آمریکا روی اقتصاد جهانی وجود دارد. از سوی دیگر رشد تولید شیل آمریکا همچنان ادامه دارد.
این دورنمای مبهم داشتن یک برنامه عرضه واضح در نیمه دوم سال را برای اوپک و متحدانش دشوار کرده است. فاضل گفت: هنوز زود است درباره تمدید شدن توافق کاهش تولید اوپک پس از ژوئن صحبت کنیم.
اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک که به اوپک پلاس معروف هستند با هدف کاهش سطح ذخایر نفت و تقویت قیمتها، توافق کردهاند تولیدشان را به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند.
وزیر نفت کویت در پاسخ مکتوبی به پرسشهای رویترز نوشت: اضطراب زیادی در بازار وجود دارد که به نگرانیهای عرضه مربوط میشود. به عنوان نمونه تأثیر تصمیم دولت آمریکا که اعلام کرد معافیتها برای واردات نفت ایران را تمدید نمیکند هنوز در بازار ملموس نشده است. وی همچنین به احتمال تحریمهای بیشتر آمریکا علیه ونزوئلا، تنشهای سیاسی در لیبی، رشد تولید نفت شیل آمریکا و اختلاف تجاری میان واشنگتن و پکن به عنوان دلایل مبهم ماندن دورنمای عرضه و تقاضای جهانی اشاره کرد.
فاضل گفت: اگر به ذخایر تجاری سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نگاه کنیم، تصور میکنم ما در مسیر درستی قرار داریم. ذخایر نفت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در حال پایین آمدن و رسیدن به میانگین پنج ساله است و سطح بالای پایبندی تولیدکنندگان به توافق محدودیت عرضه نقش مهمی ایفا کرده است.
نرخ پایبندی تولیدکنندگان نفت به توافق محدودیت عرضه در آوریل ۱۶۸ درصد بود./ایسنا