روز گذشته یک عضو شورای شهر تهران، در اظهارنظری متفاوت گفت:کسی که در تهران زندگی می کند باید هزینه های زندگی در تهران را بپردازد.متاسفانه مترو تهران قیمت واقعی بلیط را ندارد، قیمت واقعی بلیط مترو حدود ۱۰ هزار تومان است. محمد حقانی، عضو سابق شورای شهر تهران، با تایید اینکه هر کسی هزینه زندگی در تهران را باید بدهد گفت که این به این معنا نیست که مردم هزینه دیگران را هم بدهند.

این اظهارت میرلوحی واکنش‌های ناخوشایندی را از سوی فعالین سیاسی در پی داشت که در تندترین واکنش احمد رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات، در توییتر خود نوشت:

" به جای سخن گفتن از بلیط ۱۰ هزار تومانی مترو به اصلاح ساختار گَل و گشاد شهرداری بپردازید و شهرداری را هوشمند و چالاک بکنید."

محمد حقانی، عضو سابق شورای شهر تهران، در تحلیل این سخنان میرلوحی به سلام نو گفت این که شهروندان هر شهری باید هزینه زندگی در آن را بدهند یک اصل است ولی هزینه شهروندان دیگر نباید به عهده آن مردم باشد. او همچنین تاکید کرد که در این شرایط اقتصادی دولت باید مشارکت جدی‌تری در تامین مخارج تهران داشته باشد و عوارضی که حق مردم تهران است را به آنان پرداخت کند.

نمی‌توان هزینه توسعه تمام زیر ساخت‌های تهران را از مردم گرفت

حقانی در گفت‌وگو با سلام نو گفت: این یک واقعیت است که هر کس هر جایی زندگی می‌کند باید هزینه آن را بدهد، بر همین مبنا این یک اصل است که هزینه‌های یک شهر باید توسط مردم همان شهر پرداخت  می‌شود شود، آن چنان که در یک خانه هم اعضای خانواده باید در پرداخت هزینه زندگی مشارکت کنند. در همان خانه هم هر کس می‌خواهد اتاقش رنگ شود باید هزینه بیشتری بدهد یا هر کس باغچه می‌خواهد باید هزینه‌اش را بدهد.

وی افزود: شهر هم چنین الگویی دارد و متعلق به مردم است و مردم باید هزینه‌اش را بدهند ولی این جا چند مسئله وجود دارد. مسئله اول این است که آیا مردم شهر باید هزینه دیگران را هم پرداخت کنند؟

این عضو سابق شورای شهر تهران گفت: تهران حدود هشت میلیون جمعیت دارد و چهار میلیون به آن رفت و آمد دارند، در این شرایط هزینه عوارض و مسائل این جمعیت عظیم را هم مردم ساکن تهران باید پرداخت کنند؟

این کارشناس مسائل شهری در ادامه گفت: مسئله دوم این است که شرایط اقتصادی مردم امروز به گونه‌ای است که هزینه تمام زیرساخت‌های پایتخت مثل توسعه مترو و ساخت اتوبان را به عهده آن‌ها بگذاریم؟

وی با اشاره وضعیت اقتصادی مردم گفت: واقعیت این است این طور نیست و قانون می‌گوید دولت باید در این مسئله کمک جدی بکند. به طور نمونه دولت بر اساس قانون باید برای توسعه مترو تا پنجاه درصد کمک کند که تاکنون به علت اختلافات سیاسی کمک نمی‌کرده و امروز ظاهرا این مانع برطرف شده.

درست نیست که مردم هزینه بی تدبیری مسئولین را بدهند

حقانی در ادامه با اشاره به شرایط نامطلوب مدیریت شهری در سال‌های اخیر گفت: ما باید بپذیریم امروز شرایط شهرداری تهران شرایط خوبی نیست و شهرداری هم از نظر درآمدزایی مشکل دارد و هم از نظر هزینه دادن برای نگهداری از امکانی در توسعه افسار گسیخته گذشته پدید آمدند.

وی در ادامه تاکید کرد: درست است که درآمد شهرداری مستقیم یا غیرمستقیم در جیب مردم است ولی آیا هزینه تمام این مسائل را مردم باید بدهند؟ این چنین رفتاری واقعا ظلم به است.

این کارشناس مسائل شهری با اشاره به مشکلات گسترده شهرداری که از دوره‌های پیشین به یادگار مانده گفت: شهرداری فارغ از بدهی‌هایی که دارد با نیروهای مازاد بر ظرفیت جدی رو به رو است که هزینه آن در سطوح مختلف بر مردم تحمیل می‌شود و مردم این هزینه را به عنوان بهای خدمات پرداخت می‌کنند، ولی این درست نیست که مردم هزینه بی تدبیری مسئولین را بدهند.

دولت عوارضی که حق مردم تهران است را به آنان پرداخت کند

حقانی با تاکید بر ضرورت همراهی دولت با مدیریت شهری گفت: شهرداری با توسعه افسارگسیخته‌ای که داشت از ریل خارج شد و برای به ریل آوردنش به چهار یا پنج سال زمان نیاز است. در آن طرف هم اگر دولت واقعا قائل به مدیریت یک پارچه شهری است با مردم و مدیریت شهری شوخی نکند. اگر مدیریت واحد شهری داریم پس شورای شهر و شهرداری را تضعیف نکنیم و عوارضی که حق مردم تهران است را به آنان پرداخت کنیم.

وی تاکید کرد: نمی‌شود که دود بنزین را مردم تهران را بخورند ولی عوارضش جای دیگری برود یا نمی‌شود که هزینه جریمه خودروهای متخلف تهران به شهرداری پرداخت نشود.

این کارشناس مسائل شهری با اشاره به بدهی دولت به شهرداری‌ها گفت: دولت مختار است از منابع ملی در هر جایی که مصلحت می‌داند هزینه کند ولی عوارض هر شهر را به مردم همان شهر بدهد. قانون می‌گوید هزینه هشتاد و سه درصد بلیت اتوبوس با دولت است ولی تاکنون این هزینه به شهرداری پرداخت نشده. درباره مترو هم قانون می‌گوید یک سوم هزینه بلیط با دولت، یک سوم با شهرداری و یک سوم با مردم است.

حقانی در انتها با اشاره به هدف اصلی شوراها و دور ماندن شوراهای شهر از اصل آن گفت: چرا امام، مرحوم طالقانی، مرحوم بهشتی و خود رهبری دنبال شوراها بودند؟ چون می‌خواستند وظایف را به مردم واگذار کنند ولی متاسفانه این اتفاق تاکنون نیافتاده و اختیارات کافی از سوی دولت به شهرداری داده نشده.

سلام نو - سرویس اجتماعی: روز گذشته محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران، در اظهارنظری متفاوت گفت:کسی که در تهران زندگی می کند باید هزینه های زندگی در تهران را بپردازد. او ادامه داد: متاسفانه مترو تهران قیمت واقعی بلیط را ندارد، قیمت واقعی بلیط مترو حدود ۱۰ هزار تومان است.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***