امروزه بسیاری از افراد اقدام به مصرف انواع مکمل ها می کنند که این در حالی است باید استفاده از برخی از مکمل ها با مشورت پزشک و در حد مجاز مصرف شود چرا که در غیر این صورت می تواند عوارض بسیاری را به دنبال داشته باشد.

آشنایی با نام های تجاری منیزیم

بدیهی است امروزه مکمل منیزیم با اسامی تجاری مختلفی در بازار وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

Almora

Citrate Of Magnesia

Dewees Carminative

Elite Magnesium

Mag-Gel 600

Maginex

Mag-Tab SR

Phillips Milk of Magnesia

Citracal Slow Release

Liquid Calcium-Magnesium Strawberry Flavor

Mag 2

Magnelium

Magnesium

Magnesium-Rougier

لازم به ذکر است که منیزیم به عنوان یک مکمل رژیم غذایی برای افرادی استفاده می شود که دچارکمبود منیزیم هستند هر چند با پیروی از یک رژیم غذایی متعادل می توان منیزیم لازم بدن را تامین کرد، از این رو مکمل های منیزیم توسط بیمارانی مصرف می شوند که به دلیل بیماری یا درمان با داروهای خاص، منیزیم بدن خود را از دست داده اند.

نشانه های کمبود منیزیم در بدن

باید در نظر داشت که کمبود منیزیم در بدن می تواند منجر به تحریک پذیری، ضعف عضلانی و نامنظم شدن ضربان قلب  شود.

انواع مختلف مکمل منیزیم

پر واضح است که امروزه مکمل منیزیم به اشکال مختلفی در بازار وجود دارد که البته با مجوز و یا بدون مجوز در اختیار افراد متقاضی قرار می گیرد از این رو در ادامه به اشکال مختلف مکمل منیزیم اشاره می شود.

کپسول

پودر

مایع

قرص

کپسول پر شده از مایع

قرص پوشش دار

قرص زود رهش

پودر برای تعلیق

شربت

منابع تامین کننده منیزیم

باید در نظر داشت که بهترین منبع منیزیم شامل سبزیجات دارای برگ های سبز، مغزی جات، نخود فرنگی، لوبیا و دانه غلات پوست کنده نشده می باشد.

از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که تحقیقات ثابت کرده است که آب سخت حاوی منیزیم بیشتری می باشد، هر چند در این مجال باید اذعان داشت که رژیم غذایی حاوی چربی زیاد نیز می تواند باعث کاهش جذب منیزیم  شود و همچنین پخت بیش از اندازه مواد غذایی نیز محتوای منیزیم مواد غذایی را کاهش می دهد.

حساسیت به قرص منیزیم

شایان ذکر است که استفاده از منیزیم می تواند باعث بروز حساسیت شود از این رو توصیه می شود افرادی که دارای حساسیت دارویی هستند از مصرف منیزیم صرف نظر کنند.

مکمل منیزیم برای نوزادان

بنا به اظهارنظر پزشکان مصرف مکمل های منیزیم برای کودکان و نوزادان هیچ منعی ندارد از این رو می توان طبق دستور پزشک از آن استفاده کرد.

قرص منیزیم برای سالمندان

مصرف صحیح این دارو در افراد مسن نیز مشکلی ایجاد نکرده است چرا که تحقیقات   نشان می دهد  افراد مسن دارای میزان کمی منیزیم در خون هستند.از این رو در بسیاری از موارد  پزشک به افراد مسن استفاده از انواع مکمل منیزیم را توصیه می کند.

منیزیم در دوران بارداری

جالب است بدانیم که دریافت ویتامین و مواد معدنی کافی در دوران بارداری اهمیت فوق العاده ای دارد چرا که رشد سالم جنین به نوع تغذیه مادر بستگی دارد. با این حال مصرف زیاد مکمل های غذایی در دوره بارداری به مادر و جنین آسیب می رساند و باید از آن اجتناب کرد.

منیزیم در دوران شیردهی و مادران شیرده

در دوران شیردهی نیز دریافت میزان کافی از ویتامین ها و مواد معدنی برای مادر و نوزاد بسیار اهمیت دارد، به ویژه اینکه نوزاد از طریق شیر مادر ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز را دریافت خواهد کرد. با این حال مصرف زیاد مکمل های غذایی در دوره شیردهی به مادر و نوزاد آسیب می رساند و باید از آن اجتناب کرد.

بیماری ها و مکمل منیزیم

وجود برخی مشکلات پزشکی ممکن است بر روی مصرف مکمل های غذایی در این گروه تاثیر بگذارد. در صورتی که دچار هر گونه مشکل پزشکی دیگری هستید، به پزشک خود اطلاع دهید، به ویژه مشکلاتو بیماریی مانند موارد زیر:

بیماری قلبی: مکمل های منیزیم این بیماری را بدتر می کنند.

مشکلات کلیوی: مصرف مکمل های منیزیم ممکن است میزان منیزیم خون را به شدت افزایش دهند (hypermagnesemia) که باعث بروز عوارض جانبی خیلی جدی خواهد شد؛ در این شرایط پزشک میزان مصرف دارو را برایتان تغییر خواهد داد.

روش مصرف  منیزیم

پر واضح است که مکمل های منیزیم باید همراه با غذا مصرف شوند،چرا که مصرف این مکمل ها با معده خالی باعث بروز اسهال می شوند.

به افرادی که از پودر منیزیم استفاده می کنند، توصیه های زیر می شود:

پودر را در داخل لیوان بریزید.

سپس به آن آب اضافه کرده و هم بزنید.

میزان مصرف منیزیم

میزان مصرف این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. بهتر است بیمار طبق توصیه های پزشک یا برچسب روی دارو عمل کند. اطلاعات زیر مربوط به میزان متوسط مصرف این دارو می باشد. اگر میزان مصرف شما متفاوت است، آن را تغییر ندهید، مگر با توصیه پزشک.

میزان دارویی که مصرف می کنید، بستگی به قدرت آن دارو دارد. همچنین تعداد دفعاتی که از یک دارو در طول روز استفاده می کنید و فاصله هر بار مصرف، بستگی به مشکل مربوطه دارد.

میزان مصرف روزانه منیزیم در افراد مختلف متفاوت است و به سن افراد بستگی دارد که میزان مناسب مصرف روزانه منیزیم را در سنین مختلف به شرح زیر بیان می کنیم:

مردان بزرگسال و نوجوان – 270 تا 400 میلی گرم در روز

خانم های بزرگسال و نوجوان – 280 تا 300 میلی گرم در روز

خانم های باردار – 320 میلی گرم در روز

مادران شیرده – 340 تا 355 میلی گرم در روز

کودکان 7 تا 10 سال – 170 میلی گرم در روز

کودکان 4 تا 6 سال – 120 میلی گرم در روز

کودکان از زمان تولد تا 3 سال – 40 تا 80 میلی گرم در روز

شایان ذکر است که برای درمان کمبود منیزیم درتمام گروه های سنی و افراد مختلف با شرایط متفاوت، میزان منیزیم تجویز شده توسط پزشک به شدت این کمبود بستگی دارد.

عوارض جانبی قرص منیزیم

هر دارویی علاوه بر تاثیرات مثبت، دارای عوارض جانبی نیز می باشد. گرچه تمام این عوارض بروز نمی کنند، اما در صورت بروز هر یک مراقبت های پزشکی نیاز خواهد بود.

عوارض نادر مصرف مکمل منیزیم

ضعف و خستگی

التهاب و درد در محل تزریق – فقط برای بخش های عضلانی

فلج عضلانی

مشکل در تنفس

عوارض مصرف بیش از اندازه مکمل منیزیم

مصرف بیش از امدازه مکمل های منیزیم می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

تاری دید

کما

خستگی یا ضعف

سرگیجه (شدید)

کاهش یا افزایش میزان ادرار

کاهش ضربان قلب

در پایان باید خاطر نشان کرد که برخی عوارض جانبی نیازی به درمان ندارند و به خودی خود و با سازگاری بدن با دارو، برطرف می شوند. به علاوه پزشک نیز راهکارهایی برای پیشگیری و کاهش عوارض جانبی ارائه خواهد داد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***