به گزارش سلام نو، جزئیات این طرح قرار بود فردا جمعه منتشر و هفتم ژوئن (17 خرداد) برای چهارمین بار در مجلس عوام رأیگیری شود. اما اعتراض اعضاء کابینه و احزاب سیاسی مخالف دولت حاکی است که این طرح قطعاً در رأیگیری با شکست مواجه خواهد شد.
«مارک اسپنسر» که روز پنجشنبه بهجای اندریا لیدسوم، معاون مستعفی پارلمانی نخستوزیر سخن میگفت، تصریح کرد که در این مقطع دولت قادر به ارائه طرح جدید به پارلمان نیست.
لیدسوم دیروز در اعتراض به همین طرح از مقام خود استعفا کرد.
وی در استعفانامهاش نوشته است: دیگر اعتقادی ندارم که رویکرد ما به نتیجه همهپرسی احترام میگذارد.
لیدسوم 36 مین عضو بلندپایه دولت «می» است که در 3 سال گذشته در اعتراض به روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا استعفا کرد.
نشریه تایمز که پیشتر به نقل از منابع مطلع در دفتر نخستوزیری گزارش داد ، «می » قصد دارد فردا کنارهگیریاش از قدرت را اعلام کند در یادداشت دیگری نوشت: عقبنشینی دولت برای ارائه طرح جدید خود، نشان میدهد تمام راهها به بنبست خورده و احتمالاً ترزا می فردا از قدرت کنار میرود.
گاردین هم در همین رابطه گزارش داد: فشارها روی نخستوزیر تا حدی بالاگرفته که همحزبیهای او میخواهند پس از پایان انتخابات پارلمانی اروپا فوری از قدرت کنار برود.
این نشریه به نقل از منابع آگاه در دفتر نخستوزیری نوشت احتمالاً ترزا می فردا تاریخ استعفایش را اعلام میکند.
اعضاء فراکسیون حزب محافظهکار (کمیته 1922) در تلاش هستند تا صلاحیت ترزا می را به چالش بکشند.
رئیس این فراکسیون فردا برای دومین بار در یک هفته گذشته با ترزا می درباره کنارهگیری او از قدرت ملاقات خواهد کرد.
یکی از فاکتورهایی که اعضاء کابینه را در این شرایط نگران کرده، بحث جانشینی ترزا می است. بیشتر نظرسنجیها نشان حاکی است بوریس جانسون وزیر امور خارجه مستعفی انگلیس بیشترین شانس را برای جانشینی دولت در اختیار دارد و او از طرفداران خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا به شمار میرود.
از سوی دیگر صبر اعضاء فراکسیون حزب محافظهکار (کمیته 1922) لبریز شده و خواستار استعفای فوری «می» هستند.
جفری کلینتون براون از اعضاء ارشد فراکسیون حزب محافظهکار دراینباره گفت: من میخواهم او تاریخ استعفایش را اعلام کند. فشار زیادی از سوی اعضاء برای به چالش کشیدن صلاحیت «می» وجود دارد./ایرنا