سازوکار دقیق میگرن ناشناخته است هرچند تا کنون این باور وجود دارد که میگرن به دلیل نوعی اختلال در رگهای خونی و عصبی باشد و دردی ناخوشایند را ایجاد میکند.
میگرن عموما بین ۴ ساعت تا ۳ روز تداوم دارد. نکته دیگر این که فعالیت های فیزیکی، نور، صدا و حتی بود نیز می تواند سردرد میگرنی را تشدید کند و حتی با شروع آن ممکن است حالت تهوع داشته و یا حتی استفراغ کنید.
واقعیت این است که در حال حاضر هیچ درمانی قطعی برای بیماری میگرن وجود ندارد. درمان خاصی برای میگرن وجود ندارد اما می توان این حالت را با مصرف داروهای مناسب و داشتن یک سبک زندگی سالم کنترل کرد، درست مانند دیگر بیماری های مزمن و الرژیها. بسیار از پزشکان آرامش روانی و رژیم سالم را در مهار میگرن موثر میدانند.
به هر شکل اما تاکنون روشهای متفاوت دیگری نیز برای درمان این بیماری تجویز شده از جمله بوتاکس! البته اثر بوتاکس در درمان سردرد میگرن موقتی است و بیش از چهار ماه دوام ندارد. قبلا بوتاکس برای بیماریهایی که دست و پا ضعیف میشدند و به منظور پیشگیری از فلج دست و پا مورد استفاده قرار میگرفت و اثراتی را به مدت سه تا چهار ماه ایجاد میکرد.
در حال حاضر تنها موردی که از بوتاکس به منظور درمان استفاده میشود و مورد تائید سازمان غذا و دارو آمریکاست، استفاده برای درمان سردردهای میگرنی مزمن است. بوتاکس برای درمان سردرد میگرن مزمن به صورت کاملا علمی در سراسر دنیا و همچنین در ایران تزریق میشود، هرچند نباید سرخود به دنبال این درمان رفت و حتما به پزشک متخصص نیاز است.
توصیه دیگر کمی عجیب به نظر میرسد. توصیه به داشتن رابطه جنسی سالم و مناسب راهکاری است که با یک مطالعه اثبات شد. مطالعهای که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفت نشان داد که ۶۰ درصد از افرادی که هنگام وقوع حمله میگرنی رابطه جنسی برقرار کرده بودند از کاهش درد در هنگام رابطه خبر می دادند.
توصیه دیگر که به رژیم غذایی شما مربوط است دست شستن از غذاهایی مثل فست فود است. خوردن هله هوله و غذاهای فرآوری شده و آماده باعث تشدید میگرن خواهد شد. محرک های غذایی میگرن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بسیار مهم است که با کنترل رژیم غذایی خود، محرک یا محرک های غذایی که در شما باعث وقوع سردرد میگرنی می شوند را شناسایی کنید
برای مثال ماده غذایی مونوسدیم گلوتامات که در بسیاری از غذاها مانند سوپ های آماده، پیتزاها، چیپس ها و غذاهای چینی یافت می شود باعث تحریک میگرن می شوند.
اگر اهل مصرف مشروبات الکی هستید باید بی خیال آن هم بشوید. نوشیدنیهای الکی باعث تولید محصولات فرعی می شوند که همگی در تحریک میگرن موثرند. البته این ترکیبات در برخی انواع مشروبات الکلی مانند ویسکی، شراب و آبجو بیشتر یافت می شوند.