به گزارش سلام نو، صندوق بینالمللی پول در گزارشی اعلام کرده است که سهم دلار از ذخایر ارزی جهانی در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ برای سومین فصل متوالی رو به کاهش بوده است. در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ سهم دلار از این ذخایر به ۶.۶۲ تریلیون دلار کاهش یافته است که معادل ۶۱.۶۹ درصد ذخایر است.
مجموع ذخایر ارزی خارجی جهان در این مدت معادل ۱۰.۷۳ تریلیون دلار افزایش یافته است. ذخایر ارزی جهانی به داراییهای ارزی بانکهای مرکزی کشورهای مختلف اطلاق میشود که هدف از آن ثبات بخشی به پول ملی کشورها است. برخی از مواقع نیز از این ذخایر برای جلوگیری از ریزش ارزش پول ملی استفاده میشود.
در شرایطی سهم دلار از ذخایر ارزی خارجی کاهش یافته است که سهم دیگر ارزهای مهم نظیر یورو، ین و یوان چین رو به افزایش بوده است. در این رابطه کارل شاموتا- استراتژیست ارزی ارشد در موسسه کمبریج گلوبال پیمنتس - گفت: سهم یوان در ردهبندی ارزهای جهانی رو به افزایش بوده است. اگر به اطلاعات سامانه سوییفت دقت کنید، استفاده از یوان رو به افزایش بوده است. یورو نیز البته مقبولیت بیشتری کسب کرده است.
سهم یورو از ذخایر ارزی بانکهای مرکزی جهان در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ در شرایطی به ۲۰.۶۹ درصد رسیده است که این رقم بالاترین سهم یورو از این ذخایر از سال ۲۰۱۴ تاکنون بوده است. سهم ذخایر ارزی بر حسب یوان نیز به ۱.۸۹ درصد رسیده است که بالاترین سهم از زمان انتخاب یوان به عنوان ارزی در سال ۲۰۱۶ محسوب میشود.
همچنین سهم ین از این ذخایر به ۵.۲ درصد افزایش یافته است که بالاترین سطح از سال ۲۰۰۲ است. در عین حال سهم پوند از ذخایر مانند دلار کاهشی بوده است و به ۴.۴۳ درصد رسیده است./ایسنا