به گزارش سلام نو، این عمل جراحی روی فردی صورت گرفته که به بیماری پارکینسون مبتلا بوده و طی آن پزشکی که بالغ بر ۳ هزار کیلومتر تا اتاق عمل فاصله داشته یک ایمپلنت را درون مغز وی کار گذاشته است.
پزشکی که این عمل جراجی از راه دور را انجام داده در این باره اظهار داشت:
به لطف تکنولوژی جدید میتوان با سهولت بیشتری فرایندهای پزشکی را روی افراد ساکن در مناطق دور افتاده و بدون نیاز به سفر انجام داد.
طبق خبری که در شبکه جهانی چین منتشر شد دکتر لینک ژیپی جراح بیمارستان عمومی ارتش آزادی بخش خلق چین در پکن این عمل را در حالی که سه هزار کیلومتر با بیمار فاصله داشته انجام داده است.
وی با کمک ربات های جراح نوعی ایمپلنت محرک را در مغز بیمار کار گذاشت؛ دستگاهی که برای کنترل رعشه در بدن بیمار مبتلا به پارکینسون در مغز وی کار گذاشته شد. این عمل که روز یکشنبه همین هفته انجام شد برای مدت سه ساعت به طول انجامید و برای انجام آن از شبکه چاینا موبایل و تکنولوژی 5G هواوی استفاده شد.
طبق اعلام شبکه ملی چین پیشتر جراحی های دیگری با کمک شبکه 5G انجام شده بودند و برای مثال هفته پیش کبد یک بیمار با همین روش عمل شد اما این نخستین باری است که یک بیمار عصبی با این روش تحت عمل جراحی قرار می گیرد.
دقیقا مشخص نیست که دکتر لینگ چطور ربات های موجود در اتاق عمل را کنترل کرده و صرفا می دانیم که از اینترنت موبایل برای حرکت دادن آنها به صورت آنی بهره گرفته است.
دکتر لینگ در رابطه با این جراحی مغز از راه دور گفت:
شبکه 5G مشکلاتی نظیر لگ ویدیویی و تاخیر در کنترل از راه دور را که در شبکه های 4G وجود داشت از بین برده و امکان انجام اعمال جراحی به صورت در لحظه را فراهم کرده.
تحریک مغزی عمیق چیست؟
تحریک مغزی عمیق یا DBS رفع مشکلات حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون را میسر می کند و هم اکنون اصلی ترین راه کنترل بیماری در این گروه است.
در این عمل جراحی پزشک سیم هایی که در راس شان الکترود وجود دارد درون مغز بیمار کار گذاشته می شوند. این سیم ها به بوردهایی که در زیر پوست و درست پشت گوش و زیر گردن کار گذاشته می شوند متصل خواهند شد و بعد به یک مولد پالس متصل می گردند.
وقتی دستگاه روشن شد الکترودها محرک هایی با فرکانس بالا را روی ناحیه هدف ایجاد می کنند و با این کار سیگنال های موجود در مغز را که باعث بروز علائم پارکینسون می شوند تغییر می دهند.
در نظر داشته باشید که این روش باعث درمان پارکینسون نمی شود و صرفا حرکت بدن فرد بیمار را تحت کنترل در می آورد.
بیماری پارکینسون نیز به واسطه تخریب سلول های عصبی در مغز ایجاد می شود که این مساله نیز در نهایت به سفت شدن ماهیچه ها یا حرکت غیر ارادی در آنها منجر می شود. هم اکنون ۱۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به پارکینسون مبتلا هستند./دیجیتو