وضعیت اصلاح‌طلبان امروز به گونه‌ای شده که از سوی بدنه متهم به سازشکاری شده و از سوی مردم متهم به فساد می‌شوند و برای آن‌ها فرقی با اصولگرایان ندارند.

سلام نو – سرویس سیاسی: "بحران اعتماد" شاید درست‌ترین توصیف از حال و روز اصلاح‌طلبان باشد، اصلاح‌طلبانی که در انتخابات مجلس و شورای شهر با استقبال بی‌نظیری در تهران و شهرهای بزرگ مواجه شدند و توانستند با "تکرار" محمد خاتمی بهارستان و بهشت را فتح کنند و رقیب سنتی خود را از گردونه رقابت خارج کنند.

این روزها اما روزگار مثل سابق خوشایند اصلاح‌طلبان نیست و فشارها از هر سوی روی آنان افزایش می‌یابد. از یک سو نتوانستند وعده‌های خود به مردم را عملیاتی کنند و از سوی دیگر با فشار شدید جناح رقیب مواجه هستند.

سازشکاری و فساد؛ اتهام جدید اصلاح‌طلبان

وضعیت اصلاح‌طلبان امروز به گونه‌ای شده که از سوی بدنه متهم به سازشکاری شده و از سوی مردم متهم به فساد می‌شوند و برای آن‌ها فرقی با اصولگرایان ندارند.

ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاح ‌طلب برای اصلاح‌طلبان وصف «پفکی» و «نمایشی» را بر می‌گزیند و می گوید: اینها در مسئله شورای شهر و شهردار معتقدند شهردار باید کسی باشد که با همه بسازد یا درباره وزرا توصیه می‌کردند وزیری انتخاب شود که دستگاه‌های دیگر به آن اعتراض نداشته باشند.

این فعال با سابقه اصلاح‌طلب و عضو سابق شورای شهر در حالی از استیصال اصلاح طلبان برای انتخاب شهردار تهران یاد می کند که خودش محور اختلافات و درگیری های شورای اول تهران بود. با این حال در توصیه‌ای خطاب به اصلاح طلبان می گوید: شرایط را به سمتی نبرید که جوی از ناامیدی را به جامعه شهری القا کنید. ما الان در شرایط خوبی نیستیم. هم اصلاح‌طلبان و هم دولت تحت فشار قرار دارند. سال 98 سال سختی خواهد بود و ممکن است با شرایط متفاوتی مواجه شویم که به کلان‌شهرها هم کشیده شود.

در این بین به نظر می‌رسد اصلاح طلبان به دو طیف اصلی تقسیم شده‌اند، یک طیف اصلاح‌طلبانی که معتقدند باید به همین روند فعلی ادامه داد و برای اصلاحات صبر بیشتری به خرج داد. در طرف مقابل اما گروهی قرار دارند که با وجود اعتقاد به ضرورت صبر اصلاح‌طلبانه معتقدند این کنش اصلاح‌طلبانه باید دست خوش تغییرات اساسی شود و به طور ویژه دست به مبارزه با فساد بزند و از کرختی فعلی در بیاید.

اصلاحات و امیدِ ناامید مردم

مدت‌ها است که کارشناسان سیاسی خطر ناامیدی مردم از اصلاح طلبان و به تبع آن صندوق رای سخن می‌گویند خطری که رییس دولت اصلاحات نیز در آخرین دیدار خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این مسئله اشاره کرده و گفته است که بعید می‌داند در انتخابات بعدی مردم دوباره به حرف اصلاح طلبان پای صندوق رای بیایند.

آذر منصوری، عضو ارشد حزب اتحاد ملت ایران در گفت‌وگو با فرارو با اشاره به شرایط اصلاح طلبان گفت: باید نگران این بود که ناامیدی موجود جهت‌گیری‌های خاصی پیدا کند و مردم به دنبال روش‌های دیگری برای تحقق مطالباتشان باشند. در چنین شرایطی اصلاح‌طلبان هم متضرر خواهند شد. اگر این روز‌ها شاهد هجمه‌هایی به جریان اصلاحات هستیم این نشانگر مقابله جریان قدرتمندی است با رای مردم و صندوق رای است. اما باید بدانند که اگر این ظرفیت خاصیت خود را از دست بدهد تنها اصلاح‌طلبان نیستند که متضرر می‌شوند و شاید در اینصورنت دیگر کاری هم از اصلاح‌طلبان بر نیاید تا بتوانند مردم را مجاب به حضور بر پای صندوق‌های رای کنند.

به هر شکل بعید به نظر می‌رسد آنان که از اصلاحات و اصلاح‌طلبان ناامید می‌شوند به سمت اصولگرایان بروند و در وضعیت فعلی هر رایی که از سبد اصلاحات خارج شود یا به یک شهروند بی‌تفاوت تبدیل می‌شود یا به سبد براندازان خواهد رفت، اتفاقی که نه تنها به ضرر اصلاح‌طلبان بلکه به ضرر کل نظام است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***