به گزارش سلام نو، ناهید خداکرمی در مورد دلایل رای ندادن به استفساریه تعیین تکلیف پرونده ۶۲ باغ گفت: درست است که این ۶۲ باغ پروندهشان قبل از لغو مصوبه برج باغ تشکیل شد اما میتوانستیم راه حل دیگری پیدا کنیم تا بتوانیم مانع ساخت و ساز در این ۶۲ باغ شویم.
وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر میتوانستند در راستای حفظ این ۶۲ باغ با قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری جلساتی برگزار کنند و ضمن برشمردن مزایای داشتن باغ در تهران آنها را مجاب کنند که برخلاف رای شورای شهر تهران رای ندهند،اظهارکرد: بر اساس قانون حقوق مالکان و مکتسبه نباید منافع عموم مردم را نادیده بگیرند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه استفساریه حدود پنج ماه در شورای شهر بررسی شد و نهایتاً اعضای شورا به نفع و نظر مالکان باغات احترام گذاشتند، گفت: میشد با مالکان باغات صحبت و از باب مسئولیت اجتماعی آنها را مجاب کرد تا باغ خود را با شهرداری تهاتر کند و و یا در قالب خانه - باغ از ساخت و ساز در باغات شان جلوگیری کنند.
خداکرمی که جز مخالفان استفسازیه شهرداری بود، با بیان اینکه استفساریه بعد از مصوبه خانه باغ بررسی شده است و نمی دانیم که چند درصد مالکان این ۶۲ باغ مایل بودند که در قالب مصوبه خانه باغ از باغات خود دفاع کنند، اظهارکرد: متاسفانه طی سالهای اخیر نتوانستیم فرهنگ حفظ درختان را گسترش دهیم و باید همه مردم جامعه نسبت به حفظ باغات احساس مسئولیت کنند.
وی با بیان اینکه باید قوه قضاییه به کمک شهرداری تهران بیاید، گفت: حتی میتوانیم برای حفظ این ۶۲ باغ و مابقی باغ های تهران با راهاندازی کمپینی از حکم حکومتی و رای قوه قضاییه کمک بگیریم چرا که با نابودی و قطع هر درخت یک بیماری به نسل آینده تزریق میکنیم.
خداکرمی با اشاره به ابعاد مختلف و اجازه ساخت و ساز در ۶۲ باغ اظهارکرد: یکی از باغات ۵۰۰ درخت دارد و فکر کنید که قرار است در این باغ برج ساخته شود و حدود یک سوم این درختان یعنی ۲۰۰اصله درخت باید برای ساخت یک برج نابود شود.
وی با بیان اینکه ما معتقدیم که دیوان عدالت اداری و قوه قضاییه می بایست در راستای تحقق حقوق عامه مردم تلاش کنند، گفت: سود سرشار مالکان از برج باغ نمیتواند آنها را مجاب کند تا باغ شان را در اختیار مردم قرار دهند و می بایست دستگاههای نظارتی در راستای حفظ این باغها وارد شوند.
خداکرمی در پایان اظهارکرد: حتی میتوانیم صندوقی را در شهرداری ایجاد کنیم که بر اساس آن درصدی از عوارض ساخت و ساز به این صندوق داده شود تا نهایتا شهرداری دستش برای خرید باغات و خانه های میراثی باز باشد و دست یاری به سوی همه مردمی که میتوانند حتی یک سانتیمتر از باغات را حفظ کنند، دراز میکنیم چراکه باغات املاک با ارزشی هستند که به عنوان سرمایه تهران شناخته می شوند./ایسنا