به گزارش سلام نو، نادر طالب زاده در برنامه تلویزیونی «عصر» میزبان محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل اقتصادی، محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حسین حاجیلو کارشناس اقتصادی بود.
در این برنامه ابعاد بیشتر و دقیقتری از پیوستن ایران به FATF بررسی شد.
قدیری ابیانه با بابیان اینکه سیاست استعمار ایجاد اختلاف و حکومت است، گفت: آنها میدانستند که اگر اسلام متحد شود تبدیل به چه ابر قدرتی خواهد شد. اصالتاً رژیم آل سعود برای همین ایجاد تفرقه مورد حمایت غرب است.
وی با بیان اینکه غرب ایران را محور وحدت جهان اسلام می بیند، افزود: خطر بزرگی که پیش رویشان میبینند این است که اسلام به یک قطب بزرگ جهانی تبدیل شود؛ در چنین شرایطی اگر جهان اسلام اراده کند میتواند نظام سلطه را دچار چالش کند؛ این مسئله برای غرب نگران کننده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه جهان تک قطبی دیروز در حال تبدیل به جهان چند قطبی است، گفت: چین، هند، ژاپن، اتحادیه اروپا، برزیل و ایران اسلامی قطبهای جدید دنیای امروزند.
قدیری ابیانیه اضافه کرد: سایتی وجود دارد به نام بدهیهای لحظهای ایالت متحده آمریکا، البته این شفافیت برای اقتصاد خوب است و کاش ما هم بتوانیم اینقدر شفاف باشیم اما با مراجعه به این سایت میبینید که دولت فدرال آمریکا ۲۲ تریلیون دلار بدهی دارد که معادل ۴۴۰ سال درآمد نفتی ایران است و سالانه ۱ تریلیون دلار به این بدهیها اضافه میشود.
وی با بیان اینکه اسکناسهایی که آمریکا بدون پشتوانه چاپ کرده است به این بدهیها اضافه خواهد کرد و هر آمریکایی به طور متوسط ۲۲۰ هزار دلار بدهی دارد، اظهار داشت: یک خانواده آمریکایی به طور متوسط ۱۰ میلیارد تومان بدهی دارد در حالی که پس انداز هر خانواده ۴ نفره آمریکایی حدود ۱۴۰ میلیون تومان است.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: خود ترامپ گفت که ۷ تریلیون دلار در منطقه ما خرج کرده است اما باز هم زمانی که میخواهد به بغداد سفر کند باید بی سر و صدا بیاید و چراغ خاموش حرکت کند و ۷ تریلیون دلار معادل بیش از ۱۰۰ سال درآمد نفتی ایران است! وضع اقتصادی آمریکا به همین شفافی خراب است.
قدیری ابیانه با بیان اینکه آمریکا یک راه برای جلوگیری از افول قدرت و حفظ ابرقدرتیاش بر دنیا دارد و آن این است که بر منابع نفت دنیا مسلط شود و آن را تصاحب کند، اظهار داشت: آمریکا اول از همه باید تکلیف منابع نفتی ما را روشن کند چون بعد از آن نیازی به لشکرکشی به عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست؛ همین پایگاههای کوچک منطقه آمریکا جواب این کشورهای منطقه را میدهد.
وی با اشاره به اینکه ونزوئلا در آمریکای لاتین بیشترین میزان ذخایر نفتی دنیا را دارد و دلیل توطئه آمریکا علیه ونزوئلا همین است، ادامه داد: ایران هیچ وقت نفت خود را تقدیم آمریکا نمیکند پس آمریکا دنبال سرنگونی ماست.
کارشناس مسائل سیاسی میگوید: اما به فرض محال با سرنگونی هم نمیتواند نفت ما را غارت کند چرا که مردم ایران در هر نظامی چه سلطنتی و چه جمهوری مقابل فقیر شدنشان در برابر غارت نفتشان توسط بیگانه، قیام خواهند کرد.
قدیری ابیانیه با اشاره به اینکه چاره آمریکا برای تصاحب نفت ایران تجزیه کشور است اما این اتحاد باید از بین برود، خاطرنشان کرد: اردشیر زاهدی که صاحب مقام عصر پهلوی بود در همین هفتههای گذشته مصاحبه کرد و گفت که دیگر به سرنگونی ایران فکر نمیکند چون اگر این نظام سرنگون شود، دیگر ایرانی باقی نخواهد ماند.
وی ادامه داد: مراکز پژوهشی نظامی آمریکا، نتایج احتمالی جنگ با ایران را بررسی کردند و گفتند که اگر جنگی با ایران شروع شود، در روز اول تمام ناوگانهای ایالت متحده در منطقه منهدم میشود و حداقل ۲۰ هزار سرباز آمریکایی کشته خواهند شد.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اگر آمریکاییها ۵۰ درصد احتمال پیروزی میدادند جنگ را شروع میکردند، تاکید کرد: امروز آمریکا دنبال فتنه و چالش از داخل است. آنها رک و رو راست میگویند آنقدر مردم را تحت فشار میگذارند تا علیه حکومت قیام کنند. آنها گفته بودند ایران ۴۰ امین سالگرد پیروزی انقلابش را نخواهد دید و به منافقان وعده دیدار در تهران را دادند اما مردم خون دادند تا بولتون و مریم رجوی برایشان تصمیم نگیرند، دشمن از این انگیزه درونی و مردمی غافل است.
قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه وجود ترامپ و تیم او در آمریکا برای ما نعمت است، افزود: اختلافی که اینها درون آمریکا ایجاد کردند، چالشهایی که با ناتو، روسیه، چین، اتحادیه اروپا و … درست شده بی سابقه است.
وی گفت: این دولت، آمریکا را تضعیف کرده است؛ بسیاری کارشناسان آمریکایی، سقوط و تجزیه کشورشان را پیشبینی کردهاند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: کیسینجر و وزارت دفاع آمریکا پیش بینی کردهاند که رژیم صهیونیستی تا سال ۲۰۲۵ دچار فروپاشی میشود اما آنها با ابزار داعش و تروریست فقط سعی کردند این زمان فروپاشی را کمی به تعویق بیندازند.
در ادامه برنامه محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت تلفنی روی آنتن شبکه افق آمد.
او با بیان اینکه موضوع FATF در یکی دو ماه اخیر در دستور کار مجمع بوده است، تاکید کرد: کنوانسیون «پالرمو» با رأی ناپلئونی توانست از مجلس بگذرد و شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد کرد که نهایتاً به مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این مطلب «سه جلسه مشخصاً درباره کنوانسیون «پالرمو» گفتگو کردیم»، یادآورشد: اکثر اعضای مجمع تشخیص انقدر بحثهای کارشناسی درباره لوایح شنیدند و خودشان هم بررسی کردند که دیگر هرکدام تبدیل به کارشناس حوزه شدهاند.
صفارهرندی تصریح کرد: هرچه مباحث را کارشناسانهتر پیش بردیم، آرای مخالف با پیوستن ایران به پالرمو افزایش پیدا کرد؛ بیش از دوسوم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالف پیوستن ایران به «پالرمو» هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی معتقدند مخالفان «پالرمو» بخاطر آرمان و مسائل ایدئولوژیک با این الحاق مخالفند و موافقان بخاطر گرهگشایی اقتصادی از آن حمایت میکنند، تاکید کرد: اما اینطور نیست، حتی یک بار هم تعارض آرمانگرایی و واقعگرایی در مجمع پیش نیامده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح میکند: موضع مخالفان در تمام جلسات این بود که پیوستن ایران به «پالرمو» بسیاری از فرصتهایمان را برای حل مشکلات اقتصادی از بین میبرد. خود مسئولان FATF میگویند این لوایح فرصتی برای فشار بیشتر علیه ایران است.
بعد از تصویب FATF باید تمام تراکنشهای مالی را شفاف کنیم
صفارهرندی تاکید کرد: رئیس جمهور تاکید کرد که تحریمهای آمریکا را دور میزنیم. بیژن زنگنه وزیر نفت به من گفت: این تحریمها ظالمانه است و از هر راهی که بشود تحریمها را دور می زنیم و نفتمان را میفروشیم.
وی افزود: اگر معتقدیم تحریمها ظالمانه است و باید آن را دور بزنیم دیگر نباید با دست خودمان نشانی نقاط قوتمان را به دشمن بدهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بعد از تصویب FATF باید تمام تراکنشهای مالی در حوزه نفت و دیگر حوزهها را شفاف کنیم، تاکید کرد: طبیعی است که وقتی میخواهیم تحریمها را دور بزنیم باید این کار را بدون اطلاع آمریکا انجام دهیم نه به صورت شفاف، واضح و قابل رصد.
صفارهرندی با اشاره به اینکه این لوایح بسته اطلاعاتی ما را در اختیار آمریکا قرار میدهد، گفت: این صحبتها در مجمع باعث شد تا موافقان الحاق ایران به «پالرمو» هم نظرشان تغییر کند چون فهمیدند که این لوایح یعنی خودکشی از ترس مرگ! در شرایط تحریم امروز پیوستن به FATF مضرترین اتفاق برای سفره مردم خواهد بود.
تصویب FATF همه چیز را گرانتر میکند
در ادامه این صحبتها قدیری ابیانه تاکید کرد: فرض کنید به FATF پیوستیم و آنها به دنیا گفتند که مجاز به رابطه بانکی با ایران هستید اما آمریکا بگوید که کسی مجاز نیست؛ دنیا حرف کدام را گوش میدهد؟
وی اضافه کرد: وقتی تحریمهای آمریکا بالاتر از FATF است دیگر پیوستن به چنین چیزی و قبول محدودیتهایش عاقلانه نیست.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه تأیید میکنم که اگر FATF تصویب نشود ممکن است کالاها گران شود اما یقیناً تصویب FATF همه چیز را گرانتر میکند و ارزش پول را کمتر میکند، افزود: دولت نباید مردم و بازار را نسبت به این لوایح شرطی کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: وابستگی اقتصاد به نفت آسیب بزرگی است اما بدتر از آن توهم و ذهنیت مسئولان مردم درباره پول نفت است.
قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه آنها اعدادی را تصور میکنند که بالاتر از واقعیت است، افزود: ما قبل از تحریم روزی ۴ میلیون بشکه نفت صادر میکردیم، این یعنی به ازای هر ایرانی ماهی کمتر از ۱ بشکه نفت صادر میشد.
وی ادامه داد: الان کل صادرات نفت ما حدود ۱ بشکه است، یعنی به ازای هر ایرانی در هر سه چهار ماه ۱ بشکه نفت صادر میشود. درآمد نفت نمیتواند جای کار و تلاش را بگیرد.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه ما بیشترین تعطیلات مناسبتی دنیا را داریم، تاکید کرد: مردم باید این تصور را رها کنند که میشود با پول نفت همه کار انجام داد و راحت زندگی کرد. ما در فرهنگ کار و مصرف شرایط خوبی نداریم، این حقیقت است.
قدیری ابیانیه گفت: امتیازات ایمانی و فکری بسیاری داریم اما این بیماریها را هم داریم؛ کلید پیشرفت اقتصاد کار، قناعت و تعصب روی مصرف کالای داخلی است.
حسین حاجیلو کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه به صورت تلفنی روی آنتن شبکه افق آمد و گفت: FATF سلاح اقتصادی آمریکا علیه ایران و مردم را نقطهزن میکند./ایسنا