در سال ۱۳۱۰شمسی نخستین پمپ بنزین در خیابان شاهپور(وحدت اسلامی) تاسیس شد تا سوخت معدود وسایل موتوری و اتومبیل هایی که در ایران وجود داشتند را تأمین کند.
در آن زمان،مجلس قانون گرفتن مالیات از خودرو توسط بلدیه(شهرداری)را زودتر از راهنمایی و رانندگی تصویب کرد.در این قانون تصویب شده بود که هر خودرو باید ماهانه ۵تومان برای مالیات خود می پرداخت.این درحالی ست که مالیات وسایلی چون درشکه به مبلغ ۱۲قِران،کالسکه ۱۵قِران،چهارچرخه بارکِش ۴قِران و دوچرخه بارکِش ۲قِران و ۱۰شاهی بود.
احتمالا دلیل اخذ ۵تومان مالیات از خودروها،محدود بودن این وسایل نقلیه و تحت تملک افراد خاص بودن و تجار بود و اگر خودروها از شهر خارج می شدند بابت هرکدام از آن ها باید عوارض یک تومانی می دادند.
مظفرالدین شاه نخستین فردی بود که در طول تاریخ اتومبیل را وارد ایران کرد که این کار او در طول سفری بود که به کشور فرانسه داشت و پس از بازگشت به ایران دو خودرو وارد ایران کرد.
نخستین سالن نمایش و اولین فیلمساز
پیش از آن که این دستگاه وارد ایران شود تعداد کمی سالن نمایش در ایران وجود داشت که در حقیقت مشغول فعالیت در حیطه ی نمایش خیمه شب بازی و سیاه بازی فعالیت بودند اما نخستین سالن نمایشی که فیلم پخش کرد،سالنی بود در خیابان چراغ گاز که در سال ۱۲۸۳شمسی به وسیله ابراهیم صحاف باشی افتتاح شد.پس از ورود دستگاه تولید انرژی برق بود که خیابان چراغ گاز به خیابان چراغ برق معروف شد.
نخستین فیلم کوتاه سینمای ایران،فیلم «آبی و رابی»بود که حالت کمدی داشت و دو بازیگر اصلی این فیلم کوتاه حرکات و رفتارهای جالب و خنده داری از خود به نمایش می گذاشتند که بیننده را به وجد می آورد که در ۱۲دی ماه سال ۱۳۰۹شمسی در سینما« مایاک »به نمایش درآمد که «خان بابا معتضدی »کار فیلمبرداری و تیتراژ آن را انجام داد که وی نخستین فیلمسازی بود که تحصیلات عالیه یعنی مطابق با سواد آن دوران را داشت.