به گزارش سلام نو، رضا مجیدی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: وزیر علوم وارث وزارتخانه ای هست که بیش از دو هزار دانشگاه با تصمیم وزاری سابق ایجاد شده و اکنون به دلیل کمبود دانشجو تعدادی از آنها در شرف انحلال قرار دارند، وزیر فعلی در ایجاد بدون برنامه این همه دانشگاه نقشی نداشته و در شرایط کنونی چارهای جز تعطیلی برخی از این واحدهای دانشگاهی نیست.
وی افزود: بر اساس سیاستهای گذشته، 10 درصد از دانشجویان ما را دانشجویان مقطع دکتری تشکیل میدهند، در حالی که برای جایگزینی یک استاد در دانشگاه تبریز فقط یک استاد جدید نیاز است و در واقع وزیر علوم فعلی با تراکمی از فارغ التحصیلان دکتری مواجه هست که ربطی به دوران مدیریت وی ندارد.
وی با بیان اینکه دکتر غلامی، جزو نیروهای مخلص و جهادی وزارت علوم هست، گفت: تغییر مدیریتها مخصوصا در فضاهای علمی و دانشگاهی به نفع جامعه و دانشگاه نیست و اگر مساله ای در خصوص وزارت علوم وجود دارد و نمایندگان مردم در حوزه نظارت، اشکالاتی را می بینند میتوانند مطرح کنند و وزارت علوم نیز در جهت رفع آن مشکلات برآید.
مجیدی تاکید کرد: دکتر غلامی برنامه هایی ارائه کرده که برای اجرای آنها زمان نیاز هست، نمایندگان محترم اجازه دهند در دو و نیم سالی که از عمر دولت فعلی مانده است وی برنامه های خود را عملی کند.
وی با تاکید بر اینکه نباید مسائل گذشته را به پای وزیر فعلی بنویسیم، گفت: اکنون در هفته دانشجو قرار داریم، هفته بعد هم هفته پژوهش هست، لایحه بودجه نیز هفته بعد به مجلس می رود و وزیر باید از بودجه وزارتخانه دفاع کند، اگر نمایندگان بدون توجه به این حساسیت زمانی وزیر را استیضاح کنند قطعا وزیر درگیر مسائل حاشیه ای شده و نمیتوانند از لایحه بودجه و برنامه وزارت علوم دفاع کند.
رئیس دانشگاه تبریز حرکت به سمت دانشگاه های کارآفرین و نسل سومی را از برنامه های اصلی دکتر غلامی دانست و گفت: این برنامه ها در یک سال یا شش ماه به نتیجه نمی رسد و بهتر است نمایندگان اشکالات موجود را مطرح کنند تا رفع شوند. اگر سکاندار مجموعه ای را وسط اجرای برنامه ها برداریم، عکس العمل جامعه هم مناسب نمی شود.
وی با اشاره به دستاوردهای وزارت علوم در شرایط تحریمها گفت: این وزارت نیز همانند سایر مجموعه ها در شرایط تحریم قرار دارد و خرید بسیاری از تجهیزات و مواد آزمایشگاهی با موانعی روبرو هست ولی با این روند در مسیر تولید علم و مقاله هیچ کندی ایجاد نشده و دانشگاه ها در حال انجام وظایف محوله به بهترین شکل هستند.
مجیدی یادآور شد: اهداف سند چشم انداز 1404 در دانشگاه ها در حال تحقق هست و در زمینه تولید علم رتبه اول منطقه را داریم و تحقق کامل برنامه ها در گرو فراهم سازی زمینه برای ثبات مدیریتی هست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دانشگاه تبریز جزوپنج دانشگاه برتر جامع کشور بوده، گفت: این دانشگاه جزو نامزدهای ورود به جمع 200 دانشگاه برتر جهان هست و 12 نفر از همکاران دانشگاه تبریز جزو یک درصد برتر دانشمندان سال 2018 قرار گرفتند.
وی یادآور شد: فارغ التحصیلان ما در تمام دنیا جایگاه بسیار خوبی داشته و خواهان زیادی دارند ولی به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب ما نمیتوانیم از آنها در داخل کشور استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه تبریز گفت: ما دانشجویان در تراز علمی بالا و در سطح جهانی تربیت می کنیم ولی صنعت ما هنوز صنعت 40 سال قبل بوده و به همین دلیل هست که دانشگاه و صنعت نمیتوانند نیاز همدیگر را رفع کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر جا به دانشگاه پناه آورده شده، مشکلات موجود حل شده است، گفت: اگر جامعه و دولت دانشگاه را باور کنند، دانشگاه مشکلات موجود از جمله آسیب های اجتماعی را رفع می کند.
وی گفت: قویترین نیروهای موجود به لحاظ علمی، در دانشگاهها هستند و با بهره گیری از این نیروها به شکل تخصصی می توانیم مشکلات جامعه را رفع کنیم. /ایسنا