نعمت احمدی با اشاره به انتخاب ابراهیم رییسی به عنوان رییس قوه قضاییه گفت: باید دانست با توجه به گزینه‌هایی که در این مدت مطرح بود ایشان بهترین گزینه‌ای و خیرالموجودین بودند که توسط مقام رهبری برگزیده شدند.

نعمت احمدی وکیل و حقوق‌دان با سابقه در گفت‌وگو با سلام نو تاکید کرد که موضع اصلاح‌طلبان برای ریاست بر قوه مجریه همان موضع سابق است ولی او اکنون بهترین گزینه برای ریاست برای قوه قضایییه از میان گزینه‌ها مطرح است و با توجه به شناختش از قوه قضاییه توان اصلاح دستگاه قضایی ایران را دارد، البته اگر بخواهد رویکرد دستگاه قضا را تغییر دهد.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

امروز طیفی از اصلاح‌طلبان معتقدند انتخاب آقای رییسی به عنوان رییس قوه قضاییه انتخاب مثبتی است، نظر شما چیست؟

من هم اتفاقا با این نظر موافقم و معتقدم ایشان از دل قوه قضاییه آمده و این اتفاق مثبتی است. باید دانست با توجه به گزینه‌هایی که در این مدت مطرح بود ایشان بهترین گزینه‌ای و خیرالموجودین بودند که توسط مقام رهبری برگزیده شدند.

اما اصولگرایان و حامیان امروز و دیروز آقای رییسی می‌گویند چطور اصلاح‌طلبانی که دیروز نمی‌خواستند رییسی بر آن‌ها مسلط شود امروز از ریاست او بر قوه قضاییه رضایت دارند؟

ما در رقابت برای ریاست جمهوری با توجه به تیمی که اطراف آقای رییسی بود معتقد بودیم آقای روحانی گزینه بهتری است و هنوز هم بر همان اعتقاد و باوریم. شما به تیم اطراف ایشان نگاه کنید. از آقای جلیلی و رهبر بگیرید تا وزرای احمدی‌نژاد اطراف ایشان بودند.

در قوه مجریه شما سیاست‌گذار اصلی کشور هستید و تامین معاش مردم با شماست و به یک تجربه اجرایی نیاز دارد، در حالی که قوه قضاییه به شناخت و اجرای قانون و شناختن این دستگاه عظیم قضایی نیاز دارد.

پس شما نقطه قوت اصلی آقای رییسی را آشنایی ایشان با دستگاه قضایی می‌دانید؟

ویزگی مهم آقای رییسی این است که دستگاه قضایی را خوب می‌شناسد. پیش از این تمام روسای قوا از شهید بهشتی تا آقای لاریجانی سابقه قضایی نداشتند، حتی آقای لاریجانی سابقه اجرایی هم نداشت و ناگهان رییس قوه قضاییه شد. آقای یزدی وقتی رییس قوه شد دادسرا را حذف و دادگاه عمومی ایجاد کرد که به تعبیر آقای شاهرودی ایشان ویرانه‌ای تحویل گرفتند و وضعیت طوری شد که به علت عدم شناخت آقای شاهرودی ایشان هم ویرانه را ویرانه‌تر کرد و آقای لاریجانی هم که کاری نکرد.

در این میان آقای رییسی متفاوت است و از نوزده سالگی وارد دستگاه قضایی شد و از دادیاری و دادستانی تا دادستانی کل کشور را تجربه کرده و معاون اول قوه قضایی هم بوده و در کنار این‌ در سه ساله گذشته از دستگاه قضا دور بوده و به عنوان مسئول آستان قدس به عنوان ارباب رجوع با قوه قضاییه مواجه شده و نگاه از بیرون هم به دستگاه قضا داشته.

با این اوصاف به نظر می‌رسد امید به اصلاح روند فعلی قوه قضاییه وجود دارد.

اگر آقای رییسی بخواهد با همین افراد فعلی و مدل کنونی کار کند موفق نخواهد بود، چون همین مدل کار و افراد فعلی باعث نارضایتی مردم از عملکرد قوه قضاییه هستند.

اگر آقای رییسی با همین فرمان و افراد و رویکرد بخواهد کار را پیش ببرد من برای ایشان توفیقی متصور نیستم ولی اگر با توجه به شناختش قصد اصلاح دستگاه قضایی را داشته باشد نقاط قوت و ضعف قوه قضاییه را می‌داند و توان این کار را دارد.

می‌گویند آقای رییسی معتدل، کم حاشیه و توصیه ناپذیر است که در کنار شناخت چهل ساله از دستگاه قضا نکات مثبتی است، ولی نه با ادامه روندی که موجود است.

به هر حال به نظر من باید برای ارزیابی ایشان صد روز تحمل کرد و دید ایشان با چه چهره‌ها، ابزار و رویکردی قصد کار کردن دارد و امروز نمی‌توان درباره ایشان قضاوت کرد.

سلام نو – سرویس سیاسی: بالاخره پس از حرف و حدیث‌های بسیار در روزهای گذشته خبر ریاست سید ابراهیم رییسی بر قوه قضاییه قطعی شد و ظاهرا روز هفده اسفند شیخ صادق لاریجانی مسند ریاست را به سید ابراهیم رییسی تحویل می‌دهد تا یکی از کهنه‌کارترین چهره‌های قضایی ایران بر کرسی ریاست دستگاه قضا تکیه بزند.

ریاست رییسی از چند منظر قابل توجه است. نخست این که او نخستین رییس دستگاه قضا پس از انقلاب است که از بدنه قوه قضاییه انتخاب می‌شود و از روز نخست هم در همین بخش رشد یافته و بالنده شد.

مسئله بعدی این است که او رقیب سابق حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بود و همین حالا هم یکی از چهره‌های موثر اصولگرایان است که می‌خواهد آن‌ها را به وحدت برسند.

دو مسئله‌ای که یکی باعث دلگرمی است و دیگری باعث نگرانی، اما اصلاح‌طلبان در روزهای اخیر با جمع بندی این دو عامل و دیگر عوامل موجود عموما از این انتخاب استقبال کردند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***