بانوی بزرگوار جهان اسلام نامش به وسیله ذات حضرت حق انتخاب گردیده است، و مسلما پیامبری که (هرگز از روی هوای نفس سخن نمی گویند، آن چه می گویند چیزی جز وحی که بر ایشان نازل شده نیست) با دستور خداوند مهربان نام دخترش را فاطمه نهاده اند.

حضرت فاطمه زهرا(س) دختر پاک حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه(س) بنت خویلد(س) در روز جمعه بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت در شهر مکه معظمه دیده مبارک خود را به جهان گشودند.

حضرت فاطمه زهرا(س) در سن هجده سالگی، هفتاد و پنج یا نود و پنج روز پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) در سیزدهم جمادی الاول یا سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری به علت ضرب در و غلاف شمشیر به شهادت رسیدند.

حضرت فاطمه زهرا(س) دارای پنج فرزند به نام های حضرت امام حسن مجتبی(ع)، حضرت امام حسین(ع)، حضرت زینب(س)، حضرت ام کلثوم(س) و محسن شهید می باشند.

ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س) هنگامی بود که حضرت خدیجه(س) تمام اموال خود را در راه اسلام به حضرت محمد(ص) دادند و در راه پیشرفت اسلام به مصرف رسانیدند و حتی در موقع وضع حمل، زنان قریش از یاری رساندن به حضرت خدیجه(س) امتناع نمودند.

زمانی که حضرت خدیجه(س) با رسول خدا(ص) ازدواج نمودند. زنان مکه او را رها کردند و به دشمنی پرداختند تا آن که به حضرت فاطمه زهرا(س) باردار شدند.

هنگام زایمان ایشان، زنان قریش و بنی هاشم را برای یاری طلب کردند ولی به درخواست حضرت خدیجه(س) جواب منفی دادند و گفتند: که تو با ما مخالفت کردی و با حضرت محمد(ص) که فقیر و بی مال بود ازدواج نمودی، لذا به تو کمک نمی کنیم.

حضرت خدیجه(س) از این گفتار ناراحت شدند و غم ایشان را فراگرفت که ناگهان دیدند چهار بانوی گندمگون و بلند قد که شباهت به زنان بنی هاشم داشتند نزد او آمدند، یکی از آن ها عرض کردند: ناراحت نباش ما فرستادگان پروردگارت هستیم، ما خواهران تو هستیم و این آسیه که در بهشت همنشین توست، و آن دیگری مریم دختران عمران است و آن یکی کلثم خواهر حضرت موسی(ع) است.

خداوند مهربان ما را نزد تو فرستادند تا تو را کمک کنیم با ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) نور تابناکی از ایشان برخاست.

سپس زنان رو به حضرت خدیجه(س) کردند و فرمودند: خدیجه! کودک پاک و پاکیزه ات را بگیر و او و‌نسلش مبارک و با میمنت باد.

حضرت خدیجه(س) فرزند پاکشان را خوشحال و مسرور گرفتند و به ایشان شیر دادند و حضرت فاطمه زهرا(س) رشد نمودند و هر روز به اندازه ی یک ماه کودکان دیگر رشد می کردند و یک ماهگی ایشان به اندازه یک سالگی کودکان دیگر بودند.

فاطمه چرا فاطمه نامیده شد

در حدیث یونس ابن ظبیان آمده است: ابوعبدالله (ع) فرمودند: برای حضرت فاطمه زهرا(س) نزد خداوند عزوجل و مهربان نُه اسم که عبارتند از: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، محدثه، راضیه، مرضیه و زهرا است.

بانوی بزرگوار جهان اسلام نامش به وسیله ذات حضرت حق انتخاب گردیده است، و مسلما پیامبری که (هرگز از روی هوای نفس سخن نمی گویند، آن چه می گویند چیزی جز وحی که بر ایشان نازل شده نیست) با دستور خداوند مهربان نام دخترش را فاطمه نهاده اند.

و اما فاطمه یعنی چه؟ و چرا او را فاطمه گویند؟ فطم به معنی قطع می باشد.

هنگامی که کودک شیرخواره را از شیر مادر جدا کنند و زمان شیرخوارگی او تمام شد، می‌گویند«فطم من اللبن».

بچه را هنگام جدا کردن از شیر، با شیرینی یا چیز دیگر از شیر مادرش جدا می کنند، ولی فاطمه را با علم و دانش از جهل بُریدند که این هم یک معنای دیگر است.

ابوهریره می گوید: فاطمه نامیده شد به علت آن که خداوند عزوجل و مهربان محبان او را از آتش جدا نمودند.

در روایت دیگری از ابی جعفر(ع) آمده است که: وقتی که حضرت فاطمه(س) دیده مبارک خود را به جهان گشودند خداوند مهربان ملک وحی فرستادند که: به محمد(ص) بگو: او را فاطمه نام بگذار.

پس بعد فرمودند: به درستی که او را به علم بریدم و او را از آلودگی حیض پاک نمودم.

سپس ابوجعفر(ع) فرمودند: والله قسم که خداوند تبارک و مهربان به سبب علم او را بُرید و او را به سبب میثاق از حیض و آلودگی بُرید.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***