یکی دیگر از دلایل از دست دادن حس چشایی می تواند ابتلا به سندروم سوزش دهان باشد در این شرایط فرد احساس سوزش در دهان دارد هر چند این احساس در تمام افراد مبتلا به این عارضه یکسان نخواهد بود. به عنوان مثال در برخی از افراد عارضه سوزش دهان به مانند حس خوردن فلفل تند است و در برخی دیگر نیز احساس خوردن قهوه و یا شکلات بسیار تلخ را دارد.
لازم به ذکر است که نشانه های ابتلا به سندرم سوزش دهان به صورت پراکنده ظاهر می شوند و همچنین این احتمال نیز وجود دارد که علائم موجود مزمن و یا طولانی باشند، به گونه ای که خوردن و آشامیدن برای این افراد مشکل ساز خواهد بود.
یائسگی
یکی دیگر از دلایل ابتلا به عارضه طعم تلخ دهان یائسگی است، چرا که در این شرایط استروژن موجود در بدن کاهش می یاید، همچنین احتمال ایجاد خشکی دهان نیز وجود دارد.
برفک دهان
برفک دهان می تواند یکی دیگر از دلایل از دست دادن حس چشایی باشد.چرا که برفک دهان یک عفونت مخمر در دهان است که درر بیشتر موارد با ایجاد لکه های سفید روی زبان ، دهان و گلو بروز می کند.
جالب است بدانیم که تا زمان برطرف نشدن عفونت احتمال وجود طعم تلخ در دهان نیز وجود دارد.
رفلاکس اسید معده
یکی دیگر از دلایل ایجاد طعم تلخ در دهان رفلاکس اسید معده است، چرا که در این شرایط ماهیچه یا اسفنکتر بالای شکم ضعیف می شود که این خود زمینه ساز ایجاد طعم تلخ در دهان می شود.
ترس و استرس
به طور حتم یکی دیکی دیگر از دلایل ایجاد طعم تلخ در دهان می تواند ایجاد احساس ترس و یا استرس باشد، چرا که برخی از افراد با ترسیدن و یا استرس به خشکی دهان مبتلا می شوند.
آسیب عصبی
از دیگر دلایل ایجاد طعم تلخ در دهان می تواند ایجاد آسیب عصبی باشد، چرا که آسیب به اعصاب می تواند باعث تغییر در نحوه برخورد فرد با طعم ها شود.
باید در نظر داشت آسیب عصبی می تواند از موارد مختلفی برخوردار باشد که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
بیماری صرع
مولتیپل اسکلروزیس
تومورهای مغزی
فلج
جنون
استفاده از برخی داروها و یا مکمل های خوراکی
باید متذکر شد که برخی از افراد به هنگام مصرف داروهای خاص، مکمل ها و یا انجام روند درمان های پزشکی ممکن است حس چشایی خود را از دست بدهند که در این صورت باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند.
طعم تلخ در دهان را ایجاد کنند. فرد برای اطلاع از داروهایی که مصرف می کند، باید با پزشک خود مشورت کند.
داروهایی که باعث تلخی دهان می شود
همان گونه که اشاره شد مصرف برخی از داروها می تواند باعث ایجاد طعم تلخ در دهان شود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها
مصرف برخی از داروهای قلبی
مصرف قرص آهن
مصرف قرص و یا مکمل مس
مصرف قرص و یا مکمل روی
مصرف دارو های لیتیوم
درمان های خانگی که رفع تلخی دهان
آنچه مسلم است می توان با استفاده از روش های خانگی و به راحتی اقدام به رفع تلخی دهان کرد که در ادامه به معرفی این روش ها خواهیم پرداخت.
استفاده از مسواک به صورت مرتب
استفاده از نخ دندان
استفاده از دهان شویه
استفاده از آدامس های بدون قند
مصرف کافی آب در طول روز
عدم مصرف غذاهای چرب
عدم مصرف غذاهای تند
عدم استعمال دخانیات
عدم مصرف نوشیدنی های الکلی
در پایان باید خاطر نشان کرد می توان با نوشیدن آب به اندازه کافی در طول روز و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان تا حد زیادی مانع از ابتلا به عارضه تلخی دهان شد.
بررسی دلایل تلخی دهان
به طور کلی باید در نظر داشت که برخی از عوامل می تواند زمینه ساز ایجاد تلخی دهان شود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
واکنش طبیعی در برابر غذاهای تند و ترش
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
خشکی دهان
حاملگی
بررسی نشانه های تلخی دهان
بسیاری از پزشکان بر این باور هستند که ایجاد احساس طعم تلخ در دهان می تواند تا مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد که این عارضه می تواند احساس ناخوشایندی در فرد ایجاد کند.
پر واضح است که فرد مبتلا به نارسایی چشایی می تواند با یکی و یا تمام نشانه ذیل این بیماری را تجربه کند.
تلخی
فلزی
شوری
فاسدی
جالب است بدانیم که به هنگام ابتلا به از دست دادن قدرت چشایی فرد حتی پس از مسواک زدن نیز همچنان طعم تلخ را در دهان خود احساس می کند.
بررسی دلایل از دست دادن چشایی
بنا به اظهار نظر پزشکان از دست دادن قدرت چشایی و یا تلخ شدن دهان عارضه جدی نیست و در بیشتر موارد نیار به مراجعه به پزشک ندارد اما این در حالی است که این عارضه می تواند بر اثر دلایل مختلف بروز کند که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به طعم تلخ دهان خشکی دهان است در این شرایط بزاق به اندازه کافی در دهان ترشح نمی یابد که این مهم می تواند زمینه رشد باکتری در دهان شود.این دسته از افراد حس چسبناکی و خشکی در دهان خود دارند.
بدیهی است خشکی دهان می تواند بر اثر استعمال دخانیات، گرفتگی بینی و یا وجود برخی از بیماری ها در فرد ایجاد شود.
پایین بودن سطح بهداشت دهان و دندان
شایان ذکر است که یکی دیگر از دلایل اصلی در ایجاد تلخی طعم دهان می تواند بی توجهی به بهداشت دهان و دندان باشد، همچنین وجود دندان خراب و یا ابتلا به بیماری های لثه نیز می تواند در بروز طعم تلخ دهان تاثیر گذار باشد.
بسیاری از دندانپزشکان بر این باور هستند که می توان با استفاده منظم از مسواک و نخ دندان تا حد زیادی مانع از ایجاد طعم تلخ در دهان شد و یا اینکه این عارضه در کوتاه ترین زمان ممکن به راحتی برطرف کرد.
بارداری
یکی دیگر از دلایل ایجاد طعم تلخ در دهان بارداری می باشد که بیشتر این عارضه در سه ماهه اول بارداری رخ خواهد داد.
باید یادآور شد که مهم ترین دلیل بروز طعم تلخ در دهان در دوران بارداری بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی می باشد که با گذشت زمان و بعد از به دنیا آمدن نوزاد به طور کامل این عارضه برطرف خواهد شد.
سندروم سوزش دهان