به گزارش سلام نو، مهرداد عنبریان درباره وضعیت ورزش همگانی در ایران و جامعه آماری افراد مرتبط با این ورزش در کشور گفت: من اطلاع دقیقی از آمار و اطلاعات و همچنین نحوهی آمارگیری وزارت ورزش ندارم ولی در حوزهی دانشگاهی کم و بیش این آمارها وجود دارد. معتقدم هنوز ورزش به صورت گسترده همگانی نشده است و هر از چند گاهی که یک پیاده روی خانوادگی صورت میپذیرد، باید جوایز به گونهای باشد که مردم را به ورزش ترغیب کند به عنوان مثال میتوانند دوچرخه، توپ و وسایل آمادگی جسمانی جایزه دهند نه اینکه جایزه اصلی آنها خودرو باشد. به نظر من این پیاده روی های خانوادگی اصلاً ورزش همگانی نیست و اکثر مردم به خاطر جوایز آن شرکت میکنند.
وی با بیان اینکه " باید تمام رشتههای ورزشی و حتی قهرمانی را همگانی کنیم تا بتوانیم جایگزینی برای قهرمانان داشته باشیم" افزود: من تعریف خودم را در ورزش دارم. به نظر من ورزش به معنی تحرک بدنی و فعالیت بدنی است و باید حداقل در ۹۰ درصد جامعه وجود داشته باشد و آن ۱۰ در صد هم به دلیل ناتوانی جسمی و بیماری است که نمیتوانند این تحرکات را انجام دهند و نرمال آن در جوامع امروزی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد میباشد.
وی در خصوص امکانات ورزشی برای ورزش همگانی گفت: امکانات ورزشی در کشور درست توزیع نشده است به عنوان مثال شما شهر تهران را با دیگر شهرها مقایسه کنید خواهید دید که امکانات تهران بیشتر از هر شهر دیگری است. شهرداریها خیلی تأثیر گذار هستند و همان طور که میدانیم در شهرداریها سازمان فرهنگی ورزشی ایجاد شده است و شورای شهر هم تاکید زیادی دارد که این سازمان به درستی عمل کند.
وی افزود: توزیع عادلانه و علمی فضای ورزشی نیاز به شناخت و نیاز سنجی دارد و باید شهرداریها و وزارت ورزش فضاهای ورزشی بیشتر ایجاد کنند. البته کمبود این امکانات دلیل نمیشود که مردم ورزش نکنند. کسی که به فکر سلامتی خود است پیاده به سرکار خود میرود و پیاده روی میکند و نیازی به مکان ورزشی هم ندارد.
عنبریان در باره فرهنگ سازی ورزش گفت: مردم ایران اطلاعات خوبی از سلامتی و ورزش دارند و اگر شما از آنها بپرسید که ورزش خوب است یا بد قطعاً میگویند خوب است و حتی دلیل علمی هم میآوردند ولی چه باعث میشود که مردم ورزش نکنند؟ قطعاً فرهنگ سازی میتواند کمک شایانی به افزایش آمار ورزش در کشور کند به خصوص که جمعیت ایران رو به پیر شدن است و تا ۱۰ - ۲۰ سال دیگر آینده جامعه پیر خواهد بود و از الان باید به فکر بود تا هزینه درمان، بهداشت و … پایین آید.
او افزود: تکنولوژی و سبک زندگی غلط باعث شده چاقی مفرط در بین بچههای دبستانی و راهنمایی ایجاد شود و این یک فاجعه است و در آینده نزدیک تبدیل به یک بحران خواهد شد و به اعتقاد من صدا و سیما، رسانهها و حتی هنرمندان و افراد شاخص مسئول هستند تا ورزش را تبلیغ و مردم را به آن تشویق نمایند تا ورزش به عنوان یک فرهنگ در بین مردم نهادینه شود مانند کمر بند ایمنی که با انیمیشنهای ساخته شده امروز به عنوان فرهنگ در بین مردم جا افتاده است و باید ورزش در قالب موسیقی، فیلم، خط، نقاشی و حتی فیلم کوتاه به مردم نمایش داده شود.
عنبریان گفت: سه شنبههای بدون خودرو اگر تداوم پیدا کند و عمومی شود خود یک نوع تبلیغ ورزش است و اینکه بگوییم چون ابزار ورزش نیست پس ما ورزش نمیکنیم این یک جملهی کاملاً غلط است. اگر بخواهیم جامعه کهنسال ما در آینده نیاز به درمانگاهها نداشته باشند از الان باید به فکر بود حتی ورزش از خیلی بزهکاریها در جامعه کم میکند.
عنبریان در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم با کمک خدا و مسئولین ذی ربط دانش مردم درباره ورزش را افزایش دهیم و آنها را تشویق کنیم و بتوانیم از بحران جدی سلامت جوانان که عامل اصلی آن چاقی است به سلامت عبور کنیم.