به گزارش سلام نو،«علی بن صمیخ المری» رییس این کمیته در دیدار روز گذشته خود با «ژان فیگل» رییس کمیته آزادی های مذهبی اتحادیه اروپا گفت: تاکنون هیچ گام مثبتی از سوی عربستان درجهت رفع موانع حضور شهروندان قطری در مراسم حج مشاهده نشده است.
وی افزود: در صورت عدم رفع موانع، امسال سومین سال پیاپی خواهد بود که قطری ها از سفر حج به علت مقاصد سیاسی محروم می شوند.
المری همچنین از انجام اقدامات قانونی قطر برای احقاق حق شهروندان خود در مجامع بین المللی خبر داد.
این مقام قطری مسئولین عربستانی را در برابر رعایت کامل و بی قید و شرط حقوق مذهبی قطری ها مسئول دانست و اتحادیه اروپا را به انجام مسئولیت اخلاقی خود در برابر عربستان دعوت کرد.
«علی بن صمیخ المری» همچنین گزارش ها و بیانیه های کمیساریای عالی حقوق بشر و نماینده ویژه سازمان ملل در آزادی ادیان را در تغییر رفتار عربستان سعودی بی تاثیر دانست و از بی توجهی مقامات سعودی نسبت به هشدارهای بین المللی انتقاد کرد.
کمیته ملی حقوق بشر قطر ژوئن گذشته نیز با ارسال نامه ای برای مسئولین سازمان ملل خواستار لغو محدودیت های عربستان سعودی علیه حجاج قطری شده بود.
چهار کشور عربستان، امارات، مصر و بحرین در 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) با متهم کردن قطر به حمایت مالی از تروریسم ارتباط خود را با این کشور قطع کردند.
این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر اعلام کردند که دوحه تاکنون به هیچ یک از این شروط عمل نکرده و معتقد است که تحریم کنندگان هیچ سند قابل قبولی برای تایید ادعای خود ندارند.
قطع روابط با ایران، حماس و ترکیه، خروج نظامیان ترکیه از خاک قطر، بستن شبکه تلویزیونی الجزیره و پرداخت مبالغ کلانی به عنوان جریمه تنها بخشی از این شروط 13 گانه است.
با وجود تلاشهای کویت و سایر میانجیگران میان دوحه و ریاض، این بحران هنوز حل نشده است./ایرنا