به گزارش سلام نو، بهرام قاسمی در نشست خبری با خبرنگاران در ادامه گفت: آنچه در اروپا بیان میشود حاکی از اراده برای اجرای ساز و کار مالی است ولی جز ثبت این کانال چیزی ندیدیم و مهم گامهای بعدی است که نگاه ما به اروپا اجرایی کردن این ساز و کار است.
وی افزود: به طور فشرده مذاکرات کارشناسی خود را متشکل از وزارت خارجه و دیگر مراجع و سازمانها با اروپاییها ادامه داده و میدهیم و امیدواریم اروپا بپذیرد برای این نوع همکاریها اقدامات بیشتر و موثرتری را انجام دهد. ما اعلام کردیم مردم و دولت صبر و تحملشان تا حدی است و تاکید شده این موضوع را تا حد بیشتری و سریعتری جلو ببرند.
وی ادامه داد: این ساز و کار در بخشهای مختلف در حال بررسی است و مذاکراتی طی روزهای آینده در سطح کارشناسی انجام میشود.
قاسمی دریا ه پیگیری موضوع حملات تروریستها از مرز پاکستان در مجامع بینالمللی و سازمان ملل اظهار کرد: در مورد سازمان ملل و مجامع دیگر تصور نمیکنم اقدام خاصی مطرح باشد. ما علاقهمندیم در یک رایزنی جدی و فشرده برای تعیین تکلیف مرزها و اینکه پاکستان چه باید کند که شاهد این اتفاقات دیگر نباشیم صحبت کنیم و رایزنیها در این چارچوب ادامه دارد. ظرف چند روز آینده میتوانیم درباره پیشنهادات طرف پاکستانی برای پیدا کردن راه حلهایی بیشتر صحبت کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره اینکه پاکستان قصد دارد به ائتلافهای ضد ایرانی با کشورهایی مانند عربستان بپیوندد، گفت: بعد از حادثه تلخ اخیر در سیستان و بلوچستان که به شهادت عزیزان ما منجر شد طی تماس تلفنی که وزیر امور خارجه پاکستان با وزیر امور خارجه کشورمان داشت این حادثه را محکوم کرده و در مورد چگونگی همکاریهای بیشتر برای اینکه بتوانند مانع این اتفاقات ناگوار شوند، صحبتهایی انجام شد. همچنین ملاقاتهای متعددی در تهران و اسلام آباد داشتیم و این موضوع با جدیت دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال قابل تأمل نیست که دولت و ارتش پاکستان نتواند در مقابل این نوع شرارتها و اقدامات تروریستی از درون خاک خودش نسبت به جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کند.
سخنگوی امور خارجه افزود: امیدواریم این ماجرا بتواند به شکل مقتضی و با یک اراده بیشتر و تصمیم جدیتر در اسلام آباد حل و فصل شود و شاهد افزایش تنشها در مرزهای شرقی خود نباشیم.
قاسمی در ادامه بیان کرد: در مورد پیوستن پاکستان به ائتلافهای منطقهای هم فعلاً صحبتی نخواهم کرد و منتظر هستیم برای نوع اقدامات و راهحل هایی که قرار است دولت پاکستان ارائه کند و در نهایت تصمیمات خودمان را خواهیم گرفت. به هر حال علاقهمندی این است که مرزهای ما با پاکستان از نوع مرزهای دوستی باشد. در حالی که نوع این اقدامات کاملاً مغایر است با دارا بودن مرزهای صلح آمیز و دوستی، لذا امید است که دولت پاکستان بتواند و بخواهد که نهایتاً شاهد این نوع اتفاقات نباشیم./ایسنا