استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی معتقد است توان نظامی-امنیتی و توان دیپلماتیک ایران تهدیدات نشست ورشو را خنثی کرد.

به گزارش سلام نو، روح الله اسلامی - منطقه خراسان، با اشاره به عواملی که موجب شکست نشست ورشو شد، اظهار کرد: علاوه بر اقدامات دیپلماتیک ایران، بدلیل اختلاف بین کشورهای شرکت کننده و عدم حضور اکثر کشورهای اروپایی در این نشست، اهدافی که آمریکا برای این گردهمایی در نظر گرفته بود، میسر نشد.

وی درخصوص هدف برگزاری نشست ورشو افزود: در واقع هدف از برگزاری این نشست ناامن جلوه دادن منطقه خاورمیانه و گسترش ترورسیم در آن و همچنین مقصر جلوه دادن ایران در این باره و برانگیختن سایر کشورها برای اعمال تحریم علیه ایران و ایجاد اجماعی جهانی علیه ایران بود.

اسلامی افزود: برگزار کنندگان این نشست قصد داشتند که اگر ایران اقدامات موشکی و امنیتی خود را در منطقه کاهش نداد، توافقی برای حمله نظامی به ایران با پشتیبانی اسرائیل و عربستان انجام دهند اما در نهایت به هیچکدام از این خواسته‌ها دست پیدا نکردند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا در حال حاضر مشروعیت و امکانی برای حمله نظامی به ایران ندارد، عنوان کرد: مجموعه اقداماتی که ترامپ انجام می‌دهد سیاست آمریکا را به انزوا می‌برد اما با این حال توانسته در منطقه اقداماتی را انجام دهد که برای ایران هزینه‌زا باشد. به هر حال در فضای بین‌الملل به خصوص در مورد چین و روسیه و اتحادیه اروپا هنوز موفق نبوده است چراکه مشکلات بنیادی با این کشورها دارد و نمی‌تواند آنها را با خود همراه سازد بنابراین فعلاً از طریق تحریم‌ها و اقدامات غیرقانونی سعی دارد بر ایران فشار وارد کند.

این استاد دانشگاه درباره مخالفان نشست ورشو اظهار کرد: این اجلاس با مخالفت‌هایی از سوی اروپا و دیگر کشورهای جهان مواجه شد و حتی موگرینی در این نشست شرکت نکرد و آن را نفی کرد و معتقد بود این یک اقدام یک جانبه علیه صلح و امنیت بین الملل است.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی افزود: در نتیجه اعتراض ایران و اروپا و تهدید ایران به خروج از برجام نام این نشست به نشست ترویج صلح و امنیت خاورمیانه تغییر یافت. این تغییر نام به این علت بود که می‌خواستند نشان دهند این نشست برای صلح و امنیت خاورمیانه است و محور آن تنها ایران نیست تا به این ترتیب هم به فشارهای اسرائیل و عربستان برای ایجاد این نشست توجه نشان دهند و هم کشورهای اروپایی را راضی به شرکت در این نشست کنند.

اسلامی با بیان اینکه با وجود تلاش‌های بسیار آمریکا، اسرائیل و عربستان، این نشست موفقیت‌آمیز نبود، تصریح کرد: در این نشست از ۸۰ کشور دعوت به عمل آمد اما ۶۰ کشور حضور پیدا کردند و از این ۶۰ کشور تنها ۲۸ کشور در سطح وزیر امور خارجه نماینده فرستادند که این سطح بسیار پایینی است.

وی خاطرنشان کرد: اتفاق عجیبی که در این خصوص رخ داد این بود که برای اولین بار کشورهای عربی با اسرائیل دیدار کردند در حالی که قبلاً به صورت مخفیانه در ارتباط بودند چراکه دشمن کشورهای عربی، اسرائیل بود به دلیل اینکه فلسطین و بخشی از خاک کشورهای عربی را در جنگ اشغال کرده بود و به گونه‌ای کشورهای عربی را تحقیر کرده بود اما در این نشست در واقع کشورهای عربی به خصوص عربستان، امارات و بحرین، ایران را به جای اسرائیل هدف قرار دادند و سعی کردند با اسرائیل رابطه مستقیم بر قرار کنند و حتی با هم علیه ایران متحد شوند که این اتحاد به لحاظ دیپلماتیک کشورهای عربی را ضعیف خواهد کرد و افکار عمومی منطقه علیه عربستان تحریک خواهد شد./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***