به گزارش سلام نو، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه آلودگی نیروگاه شهید مفتح بیش از حد است، حل این معضل را از طریق مشارکت کشوری ممکن دانست.
سید عادل عربی اظهار کرد: معمولاً نیروگاهها با انرژی گاز فعالیت میکنند و بسیاری از آنها به صورت دوگانه سوز احداث میشوند.
وی ادامه داد: در فصل زمستان و روزهای سرد، انرژی گاز در اولویت مصارف مسکونی و شهری قرار میگیرد، به همین علت نیروگاهها هم از مصرف گاز برای فعالیت خودداری میکنند.
عربی تصریح کرد: انرژی جایگزین گاز در نیروگاهها، سوخت فسیلی مازوت است که استفاده از این سوخت موجب ایجاد گاز SO2 میشود که دارای آلایندگی فراوانی است.
وی با اشاره به آلودگی بیش از حد این نوع از سوخت فسیلی عنوان کرد: متأسفانه استفاده از این سوخت در نیروگاه موجب تشدید ۳ برابری آلودگی هوا نسبت به دیگر انرژیها میشود.
عربی بیان کرد: در فصل زمستان به علت عدم بهرهمندی از انرژی گاز ملزم به استفاده از این سوخت فسیلی هستیم که با توجه به آلودگی بیش از حد این انرژی، پاکسازی انرژی نیروگاه شهید مفتح در دستور کار کارگروه هوای پاک و مبارزه با آلودگی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در این کارگروه با مشارکت شرکت گاز و وزارت نیرو و نفت، سازمان محیط زیست اقدامات قانونی را نسبت به نیروگاه انجام دادهاست اما رفع این مشکل همت و همکاری وزارت نیرو، نفت و شرکت گاز را میطلبد.
عربی افزود: در این کارگروه رفع آلودگی نیروگاههای حاشیه کلانشهرها در اولویت قرار گرفتهاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در پایان گفت: برای رفع آلودگی این نیروگاه درصدد تأمین انرژی گاز از سوی شرکت گاز و وزارت نیرو هستیم.
به گزارش ایسنا، نیروگاه حرارتی شهید مفتح که ۲۲ سال پیش در شمال شرقی شهر همدان ساخته شده است، در طی این مدت علاوه بر استفاده از آبهای زیر زمینی دشت فامنین و به طبع آن کاهش سطح آبهای زیر زمینی در منطقه که موجب ایجاد ۲۵ فروچاله در اطراف خود شده است، با رهاسازی پساب خود و استفاده بیضابطه از آن توسط کشاورزان موجب شوری خاک و کاهش محصولات در اطرافش شده است.
از طرفی استفاده از سوخت مازوت در ایام زمستان نیز موجب آلودگی هوای منطقه میشود. نیروگاه حرارتی شهید مفتح همدان (در دشت کبود راهنگ در کیلومتر ۴۵ جاده همدان - تهران)، یکی از نیروگاههای ایران از نوع حرارتی با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات است که شامل ۴ واحد بخار ۲۵۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۲۷۰ هکتار است. سوخت اصلی این نیروگاه گاز طبیعی است و در برخی مواقع از مازوت یا نفت کوره استفاده میشود.
همچنین این نیروگاه دارای برجهای خنککن از نوعتر است و از آنجا که بزرگترین مشکل این نیروگاه در تولید برق، کاهش منابع سفرههای آب زیرزمینی اعلام شده، در سالهای اخیر به علت کمبود منابع آب زیرزمینی، و به حداقل رساندن مصرف آبهای زیرزمینی دشت فامنین، وزارت نیروی ایران با مجریگری سازمان توسعه برق ایران طی بررسی و پژوهشی چندساله اقدام به تبدیل برجهای خنک کننده نیروگاه به برجهای هیبریدی کرده است. همچنین به منظور کاهش استفاده نیروگاه مفتح از منابع آب زیرزمینی پروژهای برای انتقال پساب فاضلاب همدان به این نیروگاه انجام شدهاست.
/ایسنا