وی یادآور شد: قاچاقچیان گوشت را با قیمتی کیلویی چهار دلار خریداری که با ارز آزاد به معنای تقاضای 44 هزار تومانی برای دام عشایر و سایر تولیدکنندگان است؛ بنابراین با در نظر داشتن متوسط 45 درصد تولید گوشت در کشتار دام زنده، قیمت 2 برابری گوشت و مرز قیمتی حدود 85 هزار تومان دور از ذهن نیست.
کلامی تاکید کرد: وقتی قیمت دام زنده با مشکلات یاد شده به هرکیلو گرم 44 تا 45 هزار تومان می رسد، ارتباطی به سیستم توزیع ندارد که به دنبال یافتن مقصر برای آن باشیم.
بهبود وضعیت تولید، راهکار اصلی رفع مشکل
وی خاطرنشان کرد: نباید به دنبال مقصر بود، بلکه باید تولید را با واردات دام مولد، تامین نهاده های دامی با ارز رسمی و خرید تضمینی دام و گوشت از تولیدکنندگان تقویت کرد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت یادآور شد: شبکه توزیع فعلی تا پیش از سال 97 هم وجود داشت و قیمت ها تغییری نداشت، اما از زمانی که نرخ ارز دستخوش تغییر شد و قاچاقچیان حاضر به خرید دام زنده با قیمت هرکیلوگرم چهار دلار شدند، افزایش قیمت دام و در نهایت افزایش قیمت خرده فروشی گوشت بوجود آمد.
به گفته وی، موضوع اصلاح مقوله تولید دام در کشور، از مدت ها پیش مطرح شده، در واقع عرضه باید به اندازه ای زیاد شود که تقاضای مصرف را بطور کامل پوشش دهد.
کلامی گفت: نیاز سالیانه کشور به گوشت قرمز 960 هزار تن است که براساس مصوبه های دولت مبنی بر تکلیف وزارت جهاد کشاورزی به واردات دام زنده مولد و کشتاری، شکاف عرضه و تقاضا برطرف می شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت با بیان اینکه سرانه هر ایرانی 12 کیلوگرم گوشت در سال است، گفت: نیاز روزانه کشور به انواع گوشت سبک و سنگین، حدود 2 هزار و 630 تن است که تاکنون این حجم از طریق حدود 100 تن گوشت گرم، 400 تن گوشت منجمد وارداتی، 900 تن از محل کشتار داخلی کشتارگاه های کشور و 400 تن با فرض خودکشتاری عشایر و روستائیان تامین شده که در مجموع یکهزار و 800 تن می شود و 830 تن کسری وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش واردات گوشت گرم از 19 هزارتن در سال 96 به 30 هزار تن در سال جاری رسیده ، اما سطح واردات فعلی پاسخگوی تقاضا نیست و باید افزایش پیدا کند.
این مقام مسئول توضیح داد: وزارت صنعت با توجه به تفویض مسئولیت توزیع این مقدار گوشت به این وزارتخانه، برای ساماندهی به فرایند توزیع، آن را بین جامعه هدف یارانه بگیر توزیع می کند که جزئیات آن به زودی اطلاع رسانی می شود.
به اعتقاد کلامی، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی توزیع گوشت قرمز کشور تاکنون عملکرد قابل قبولی داشته، اما مشکل اصلی در معضل قاچاق دام به خارج و کاهش تولید است.
وی اظهار داشت: دام زنده اکنون باید به اندازه کافی وارد تا کشتار نیز به اندازه کفایت انجام شود، همچنین واردات دام های مولد دوقلو زا و در اختیار دامداران قرار دادن برای پرواربندی، تامین کافی نهاده های دامی با ارز 4200 تومانی و در نهایت خرید تضمینی دام از تولیدکنندگان راهکار اصلی خروج بازار گوشت از وضعیت نامتعادل کنونی است.
به گزارش ایرنا، پیشتر معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی به تشدید نظارت های کنترلی نقل و انتقال دام زنده به استان ها با هدف کاهش قاچاق دام از کشور اشاره کرد و گفت: دولت در نظر دارد شبکه توزیع و عرضه گوشت قرمز تنظیم بازاری را به دلیل فاصله قیمتی زیاد با بازار تغییر دهد تا اقشار کم درآمد از گوشت قرمز یارانه ای منتفع شوند.
«مرتضی رضایی» افزود: ایستادن مردم در صف گوشت تنظیم بازاری به معنی قحطی و کمبود تولید نیست، بلکه به اختلاف قیمت بین گوشت یارانه ای و گوشت بازار آزاد مربوط می شود./ایرنا
«محمد رضا کلامی» نیاز سالیانه کشور به گوشت قرمز را 960 هزار تن اعلام کرد و افزود: عامل اصلی نداشتن تعادل در بازار، مربوط به برهم خوردن عرضه و تقاضا و تاثیر خرید دام توسط قاچاقچیان بر قیمت های داخلی است.
به گفته این مقام مسئول، وقتی کسری در توزیع گوشت داشته باشیم و به قاچاق دام دامن زده شود، بروز مشکلات قیمتی و رجوع همه تقاضا به سمت گوشت وارداتی تنظیم بازاری در سطح جامعه اجتناب ناپذیر است.