سلام نو – سرویس سیاسی: احتمالا یک از ماندگارترین، غرورانگیزترین و جذابترین قاب عکسهای انقلاب عکسی است که در آن همافران تنها چند روز پیش ازپیروزی انقلاب با امام خمینی (ره) دیدار و بیعت میکنند، تصویری که هر ساله به صورت نمادین در دیدار آیت الله خامنهای، رهبر انقلاب، با کارکنان نیروی هوایی تجدید میشود.
امسال اما این تصویر و بازسازی آن در مشهد در حضور امام جمعه این شهر جنجالهای تازهای آفرید. به تازگی تصویری منتشر شده که نشان میدهد جمعی از کارکنان ارتش در تصویر با قاب مشابه تصویر احترام نظامی همافران به امام خمینی با آیتالله علم الهدی، امام جمعه مشهد دیدار میکنند.
این تصویر انتقاد چهرههای اصلاح طلب و اصولگرا را در پی داشت و آنها این کار را وهن نمادهای انقلاب دانستند. در مقابل مدافعین امام جمعه مشهد میگویند نظامیان نه به آیتالله علم الهدی بلکه به فرمانده خود که کنار وی ایستاده احترام گذاشتهاند.
انتقادها از امام جمعه مشهد اوج میگیرد
یکی از اولین انتقادها به این شبیه سازی علم الهدی را محمدرضا زائری، روحانی مشهور اصولگرا داشت. او در کانال تلگرام خود در انتقاد از رفتار آیتالله علم الهدی نوشت:
"تکرار یک حرکت نمادین و توزیع بی حساب و کتاب یک "نماد" بهترین راه برای ضایع کردن کامل و بی معنی ساختن آن است. رمزها و نشانه ها وقتی مفهوم واقعی خودشان را دارند که انحصار و محدودیت داشته باشند. برج ایفل تا وقتی که فقط یکی هست و در پاریس هست این معنی را دارد ولی اگر در هر کشور یا هر شهری مثلا یک برج فلزی مثل آن را داشته باشیم دیگر برج ایفل مفهوم فعلی خود را نخواهد داشت.
سلام افسران نیروی هوایی به امام در مدرسه علوی نماد پیمان بستن ارتش با انقلاب بود و انحصارش در تجدید عهد سالانه با فرمانده کل قوا نشانه استمرار آن عهد است، ولی وقتی امام جمعه یک شهر هم بایستد تا به او سلام نظامی بدهند در واقع آن نماد صلابت و نشانه اقتدار را ضایع کرده است. به طور طبیعی آقای علم الهدی خودشان متوجه این نکته نبوده اند ولی آیا در این کشور کسی نیست - از مسوولان کشور و فرماندهان ارتش - که مفهوم و معنی حساس این تصویر را درک کند و قدری نگران تبعاتش باشد؟"
دومین واکنش به این شبیه سازی را محمد مهاجری، روزنامه نگار شناخته شده اصولگرا داشت و در توییتر خود نوشت:
"تصویر حجتالاسلام احمد علمالهدی با همافرها در مشهد و به تقلید از دیدار همافران با امام خمینی در سال ۱۳۵۷ منتشر شد، به ناگاه یاد این مصرع از مولانا افتادم: هر "احمد" و محمود، رسول مدنی نیست!"
محمدجواد حق شناس، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای شهر تهران نیز با تقیبح این شبیه سازی در توییتر خود نوشت:
"بر اساس کدام مجوز و با چه معیاری همافران در شهر مشهد به دیدار امام جمعه رفته و در سالروز بیعت همافران با بنیانگذار انقلاب چنین نمایشی را به صحنه بردهاند؟ جایگاه امامان جمعه در سلسله مراتب نظامی کجاست؟ به کجا میرویم؟"
ضرورت عذر خواهی علم الهدی
اگر فرض را بپذریم که کارکنان نیروی هوایی در دیدار با احمد علم الهدی یا در حال احترام گذاشتن به سرود ملی یا فرمانده خود بودند، فرضی که آنچنان هم بعید نیست و احتمالا درست باشد، باز هم باید از آقای علم الهدی پرسید که چرا عکاس و دفتر قاب عکس را دقیقا با زاویه قابل عکس بیعت همافران به امام تنظیم کردهاند و میل دارند به هر راه و بی راههای که شده خود را شبیه ولی فقیه و فرمانده کل قوا کنند؟
امروز مسئله ما این نیست که چرا کارکنان نیروی هوایی با نماینده ولی فقیه دیدار کردهاند، که این مسئله امری مرسوم است، بلکه مسئله در شیوه بهره برداری تبلیغاتی آقای علم الهدی از این دیدار است.
آقای علمالهدی اگر خیلی مایل به شبیه سازی خود به ولی فقیه هستند اول از دیگر ویژگیهای ایشان از جمله دیدار مردمی، دیدار با دانشجویان و دیدار با اقشار مردم شروع کنند و جلساتی جسته و گریخته با شعرا و هنرمندان بگذارند بعد به دنبال شبیه سازی قاب عکسهای مرسوم رهبر معظم انقلاب باشند.