انتخابات پارلمانی ارمنستان زود تر از دفعات قبل برگزار شد.

به گزارش سلام نو، به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که نیکل پاشینیان نخست وزیر موقت ارمنستان در صدد است تا با استفاده از فرصت این انتخابات جایگاه خود را تقویت کند. او در ماه مه گذشته از سوی قانون‌گذاران در پی اعتراضات صلح‌آمیز که اوایل سال جاری میلادی برگزار شد، به عنوان نخست وزیر انتخاب شد.

پاشینیان در حالی به قدرت رسید که ارمنستان شاهد چند هفته اعتراضات علیه فساد و "فامیل‌سالاری" در این جمهوری سابق متعلق به شوروی بود.

وی سابقا در یک نشریه به عنوان دبیر کار کرده و زمانی نیز به اتهام دامن زدن به ناآرامی‌ها در سال ۲۰۰۸ به زندان افتاد.

انتخاب وی به نخست وزیری حاکی از فاصله گرفتن دولت ارمنستان از کادر حاکمانی است که از اواخر دهه ۱۹۹۰ این کشور را اداره کرده بودند.

پاشینیان در ماه اکتبر از سمتش کناره‌گیری کرد تا پارلمان منحل شده و تدارک برای انتخابات زودهنگام فراهم شود. برهمین اساس حوزه‌های رای‌گیری ارمنستان ساعت ۸ صبح امروز به وقت محلی باز شدند و براساس زمان‌بندی فرآیند رای‌گیری در ساعت ۸ شب به وقت محلی پایان می‌گیرد.

در پی تغییر قدرت در ارمنستان عده‌ای از مقام‌های عالی‌رتبه سابق اخراج شده و برخی نیز دستگیر شدند.

یک دادگاه استیناف نیز مجدد دستور بازداشت رابرت کوچاریان رییس جمهور سابق این کشور در روز جمعه صادر کرد. اتهام او تلاش برای سرنگون کردن نظم برخاسته از قانون اساسی در این کشور است.

او ابتدا ماه ژوییه دستگیر شد، اما ماه بعد از آن آزاد شد و پرونده‌اش به دادگاه استیناف ارجاع شد. کوچاریان دومین رییس جمهور تاریخ ارمنستان محسوب می‌شود و از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ در این پست خدمت کرده است.

حزب حاکم سابق جمهوری‌خواه با این حال هنوز در پارلمان فعلی ارمنستان که در سال ۲۰۱۷ انتخاب شد، حاکم است.

پاشینیان گفته که انتظار دارد انتخابات امروز منجر به یک پارلمان که "بهتر از قبل بازتاب دورنمای سیاسی جدید باشد" شود. ۹ حزب و دو بلوک در این انتخابات رقابت می‌کنند و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند «ائتلاف گام من» شامل حزب قرارداد مدنی پاشینیان به آسانی در انتخابات اکثریت را به دست خواهد آورد.

پاشینیان بعد از به قدرت رسیدن وعده داد تغییر چشم‌گیری در سیاست خارجی ارمنستان به وجود نخواهد آورد و اطمینان داده که از مسکو فاصله نخواهد گرفت.

ارمنستان میزبان یک پایگاه نظامی مهم روسیه بوده و عضو ائتلاف‌های اقتصادی و نظامی تحت رهبری روسیه است. پاشینیان همچنین گفت: به سیاست‌های موجود در مورد مساله‌ مناقشه ناگورنو قره‌باغ پایبند خواهد ماند.

منطقه کوهستانی ناگورنو قره‌باغ واقع در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده و تحت رهبری ارمنیایی تبارهایی است که در پی جنگی بعد از سقوط شوروی در سال ۱۹۹۱ یک جانبه از آذربایجان اعلام استقلال کردند./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید