به گزارش سلام نو، زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در جلسه ای که با هدف بررسی برنامه توسعه محله هرندی و با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران و مدیران و مسئولان سایر نهادهای ذی نقش در موضوع برگزار شد، با اشاره به جلسات متعدد برگزار شده در ارتباط با بررسی مسائل و مشکلات و برنامه های توسعه محله هرندی در حوزه مدیریت شهری، بر ضرورت مشارکت تمامی نهادها و ذی نفعان در تصمیم گیری های نهایی برای اجرای اقدامات توسعه ای در این محله تأکید کرد.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه با اشاره به اهمیت توجه به تجربیات پیشین در اجرای برنامه های توسعه ای در محله هرندی، به تجربه محله خاک سفید اشاره کرد و گفت: تجربه خاک سفید نشان می دهد با جمع آوری تمام عناصر وابسته به حوزه آسیب های اجتماعی در این محله، اگر چه شاید امروز این محل را قابل سکونت تر از گذشته کرده باشد اما آسیب پذیری سایر محلات در سطح شهر تهران را افزایش داده است.
نژاد بهرام خاطرنشان کرد: شرایط و وضعیت کنونی محله هرندی یک شبه حادث نشده است، لذا نباید انتظار داشت که یک شبه نیز تغییر پیدا کند و تبدیل به قطب گردشگری و غیره شود. هر تصمیمی که برای توسعه این محله اتخاذ می شود باید واقع گرایانه باشد و در طول زمان اتفاق بیفتد.
نائب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که آسیب های اجتماعی در محله هرندی از جمله مسئله اعتیاد تنها متعلق به شهر تهران نیست و تجربیات مشابه جهانی در این حوزه وجود دارد که همچنان لاینحل باقی مانده است، به تجربه ونکوور کانادا اشاره کرد و گفت: علیرغم رتبه بالای این کشور به لحاظ زیست پذیری، انتقال معتادین از حدود ۱۰ سال پیش برای برگزاری المپیک زمستانی به منطقه ای خاص در ونکوور، این منطقه را تبدیل به حفره ای آسیب پذیر و خودگردان کرده است که نظارت اجتماعی و امنیتی را در این منطقه دشوار کرده است.
نژاد بهرام با بیان این که تلاش ها و اقداماتی از سوی سایر نهادها همچون سپاه، بسیج، بهزیستی، سازمان های مردم نهاد و ... در محله هرندی انجام شده است، اظهار داشت: ادامه این فعالیت ها به شکل مستقل، کمکی به رفع مسائل و آسیب های اجتماعی محله نخواهد کرد؛ هیچ اقدام منفردی نمی تواند تأثیرگذار باشد و محله هرندی را از وضعیت کنونی نجات دهد و ایجاد تغییر بدون پذیرش شرایط کنونی، استفاده از سایر تجربیات، توجه به طول زمان و مشارکت امکان پذیر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مطالعات، برنامه ها و اقدامات گسترده ای با نگاه انسان گرایانه و رویکرد مشارکتی از سوی دفتر توسعه محله هرندی که به عنوان نماینده مدیریت شهری در محله حضور دارند صورت گرفته است، متذکر شد: تحقق این برنامه ها نیازمند همیاری و مشارکت تمامی ذی نفعان و نهادهای ذی نقش در محله است.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه پیشنهاد داد تا سازمان نوسازی شهر تهران به عنوان متولی نسبت به تشکیل ستادی به منظور پایش مداوم مسائل و آسیب های محله هرندی و ایجاد هماهنگی و هارمونی لازم میان اقداماتی که ضروری است از سوی هر نهاد و دستگاه ذی نقش در این رابطه صورت گیرد، اقدام نماید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این جلسه با بیان این که محله هرندی به دلیل تمرکز آسیب های اجتماعی از شرایط خاص و ویژه ای در تهران برخوردار شده است و در سال های گذشته کانون توجه و تأکید جدی نهادهای دخیل قرار گرفته، عنوان کرد: سازمان نوسازی به دلیل مأموریتی که در حوزه توسعه محله های ناکارآمد و فرسوده شهری دارد از سال های گذشته اقدام به راه اندازی دفتر نوسازی در این محله کرده و از آبان ماه سال گذشته بطور مشخص با رویکرد جدید برنامه ای را برای توسعه محله هرندی تدوین کرده است که در جلسات مختلف به سمع و نظر اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران رسیده است.
کاوه حاجی علی اکبری هدف از برگزاری این جلسه را هم اندیشی و گفتگو با سایر نهادی ذی نقش خارج از حوزه مدیریت شهری پیرامون برنامه های توسعه محله هرندی عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که تبادل آراء و مشارکت نهادهای متولی بتواند راهکار مناسب و بهینه برای برون رفت و بهبود کیفیت زندگی در محله هرندی را فراهم نماید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، گفت: همه نهادهایی که در خصوص این موضوع به نوعی احساس مسئولیت می کنند و ورود پیدا کرده اند، هدفی واحد را دنبال می کنند و امید است در چگونگی رسیدن به هدف نیز به هم رأیی برسند.
علی اکبری، عنوان کرد: آنچه محله هرندی در همه این سال ها از آن رنج برده، نوعی بی عملی است. خیلی از اتفاقاتی که امروز شاهد آن هستیم به این خاطر به وجود آمده که در زمان خود واکنش مناسبی نسبت به رفع آنها نشان داده نشده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بر ضرورت توجه به امکان کنترل، نظارت و مهار آسیب های اجتماعی در شرایط متمرکز بودن آن در محله ای خاص و امکان سنجی استفاده از محرک های توسعه بیرونی در اجرای برنامه توسعه محله هرندی تأکید کرد.
مجتبی سالک، رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران نیز در این جلسه با بیان این که بخشی از مسائل محله هرندی، حاکمیتی است، متذکر شد: موضوع محله هرندی، موضوعی است که می بایست با مشارکت تمامی سازمان ها و نهادهای ذی نقش و با محوریت شورای اسلامی شهر تهران انجام شود.
رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران از احداث کمپ ترک اعتیاد به همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با همکاری شهرداری، بهزیستی، وزارت بهداشت، قوه قضائیه و ناجا خبر داد و گفت: در بحث آسیب های اجتماعی به جهت دغدغه مقام معظم رهبری، سپاه برای کمک به شهرداری وارد شده است و خدمات رسانی در این کمپ بصورت رایگان صورت می گیرد که قرار است بصورت پایلوت انجام شود و سپس با حمایت سپاه به اشخاص حقیقی واگذار گردد./خبرآنلاین