به گزارش سلام نو'، لولیسگارد پس از ورود به فرودگاه صنعا با خبرنگاران صحبتی نکرد.
هفته گذشته «آنتونیو گوتریش» دبیرکل سازمان ملل متحد، مایکل لولیسگارد را به عنوان رییس جدید هیئت ناظران سازمان ملل در یمن به شورای امنیت معرفی کرد.
این ژنرال دانمارکی در سال های2015 و 2016 میلادی رییس هیئت سازمان ملل در مالی بوده است.
این انتصاب پس از استعفای «پاتریک کامائرت» ژنرال بازنشسته هلندی صورت گرفت.
هنوز از دلیل استعفای کامائرت که تنها یک ماه در این منصب بود، سخنی به میان نیامده است.
پیش از این جنبش انصارالله یمن از سازمان ملل درخواست کرده بود پاتریک کامائرت را به دلیل جانبداری و پیمودن مسیری به دور از توافق های به دست آمده از سمت خود برکنار کند.
پس از گذشت نزدیک به چهار سال از آغاز جنگ یمن، چهارمین دور مذاکرات صلح در این کشور، 15 آذرماه با میانجیگری «مارتین گریفیس» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استکهلم سوئد برگزار شد.
نمایندگان جنبش انصارالله و دولت فراری یمن پس از یک هفته مذاکره، به توافق های مهمی از جمله عقب نشینی نیروهای نظامی دو طرف از بندر الحدیده ظرف 14 روز دست یافتند.
بازگشایی فرودگاه صنعا، پرداخت حقوق کارمندان و ارسال کمکها از دیگر محورهای اصلی مذاکرات بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پس از امضای توافقنامه صلح استکهلم با اجماع، پیش نویس قطعنامه ای برای استقرار ناظران بین المللی در الحدیده یمن را تصویب کرد.
نظارت اولیه بر روند آتش بس الحدیده زیر نظر تیم «پاتریک کامائرت» ژنرال هلندی انجام شد.
شورای امنیت همچنین در اواخر سال 2018 به گوترش پیشنهاد کرد، تیم نظارتی بیشتری بر آتش بس در بندر الحدیده مستقر کند.
در پیش نویس قطعنامه ای که گوترش در 31 دسامبر ( 10 دی) ارائه کرده است، تیم جدید 75 نفر می باشد که بر انجام تعهد طرفین درگیری به توافق صلح، نظارت خواهند کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از همسایگان یمن خواست که با فراهم کردن امکان عبور سریع و آزاد نیروهای ناظر و کمک رسانی سازمان ملل متحد به یمن به ناظران بین المللی کمک کنند.
جنگ علیه یمن از سوی ائتلاف عربستان تاکنون بیش از 16 هزار کشته بر جای گذاشته و میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، به گونه ای که سازمان ملل در گزارشی، قحطی در این کشور را 'بزرگ ترین فاجعه انسانی' نامید. شمار زیادی از این کشته ها را زنان و کودکان تشکیل می دهند./ایرنا