نام جزایر لانگرهانس را هر کسی می شوند فکر می کند نام مکانی است اما این نام به یک عضو بدن انسان گفته می‌شود.

به گزارش سلام نو،جزایر لانگرهانس برخلاف آنچه از نامشان به نظر می رسد بخش هایی وصله مانند از پانکراس یا لوزالمعده هستند که سلول های تولید کننده هورمون را در خود جای داده اند. پنج نوع معین از این سلول ها در جزایر لانگرهانس وجود دارند؛ سلول های بتا، سلول های آلفا، سلول های PP، سلول های دلتا و سلول های اپسیلون.

نام جزایر لانگرهانس را از روی نام پل لانگرهانس پزشک آلمانی اقتباس کرده اند که نخستین بار در سال ۱۸۶۹ میلادی به توصیف آنها پرداخت. تعداد جزایر لانگرهانس موجود در لوزالمعده یا پانکراس یک فرد عادی برابر با یک میلیون عدد است.

متداول ترین و رایج ترین نوع سلولی در این بخش از بدن همان سلول بتاست که انسولین و هورمون اصلی در تنظیم کربوهیدرات، چربی و سوخت و ساز پروتئین را تولید می کند.

لوزالمعده یک فرد عادی حدود یک میلیون جزیره لانگرهانس دارد

انسولین نیز ماده ای کلیدی در چند فرایند متابولیک کلیدی و مهم بدن است:

این ماده مصرف گلوکز توسط سلول های بدن را تسریع می کند و از آزاد شدن گلوکز توسط کبد جلوگیری میکند.

سلول های عضلانی بدن را به استفاده از آمینو اسیدها ترغیب می کند و از تجزیه و آزاد شدن چربی ها جلوگیری می کند.

آزاد شدن انسولین از سلول های بتا به واسطه هورمون رشد یا گلوکاگن اتفاق می افتد اما مهم ترین محرک آزاد سازی این ماده در بدن گلوکز است.

با زیاد شدن سطح گلوکز بدن اما (مثلا بعد از صرف غذا) انسولین آزاد می شود تا با آن مقابله کند و ناتوانی جزایر لانگرهانس در ساختن انسولین یا تولید میزان کافی از آن برای کنترل سطح گلوکز خون از جمله عوامل اصلی ابتلای افراد به دیابت است که بیشتر مطلب جامعی را در رابطه با انواع دیابت و علل ابتلا به آن را در دیجیاتو خواندید./دیجیتو

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***