طرح انتقال آب از دریای خزر که از سال 1391 کلید خورد هنوز اجرایی نشده و باید دید مسئولان چه برنامه ای برای اجرای این طرح دارند.

به‌ گزارش سلام نو، نخستین بار در آبان ماه سال ۱۳۹۱ بود که خسرو ارتقایی - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران - از انجام مطالعات برای طرحی خبر داد که با هدف تأمین نیاز روزافزون تأمین آب پایتخت و حومه، انتقال آب بین حوزه‌ای از شمال البرز به جنوب البرز را در دستور کار داشت. علی‌رغم اینکه این طرح قرار بود در همان سال به نتیجه برسد و در طول مدت سه سال اجرایی شود، اما هنوز وارد مرحله اجرا نشده و درگیر بحث‌های مطالعاتی است.

سید حسن رضوی - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران - در خصوص آخرین وضعیت اجرای این طرح گفت: از گذشته طرحی تحت عنوان انتقال آب دریای خزر به تهران مطرح شده که در حال حاضر این طرح در دست مطالعه قرار دارد و پس از بررسی همه‌جانبه می‌توان در مورد آن اظهارنظر کرد.

وی با تاکید بر این مساله که انتقال آب خزر به سمنان برای سه استان قزوین، کرج و تهران انجام خواهد گرفت، اظهار کرد: در حال حاضر این پروژه در دست مطالعه افراد ذیصلاح قرار دارد و به نظر می‌رسد که تا افق ۱۴۲۰ نمی‌توان برنامه دقیقی را برای آن در نظر گرفت.

این در شرایطی است که استان تهران بزرگترین پایگاه جمعیتی در کشور را دارد که در کنار آن هیچ رودخانه پرآبی بنا نشده و منابع آب آن محدود گزارش می‌شود؛ علاوه‌بر این با داشتن سهم سرانه آب تجدید پذیر غیرمتعارف ۳۵۰ مترمکعب در سال، از مرز بحران عبور کرده است؛ این در حالیست که این میزان در کل کشور ۱۶۶۶ و در دنیا ۶۶۶۰ مترمکعب در سال است. در حال حاضر در کلان شهر تهران با جمعیتی بالغ بر ۸.۵ میلیون نفر ساکن و در حدود ۱.۵ میلیون نفر جمعیت شناور، سالانه ۱۰۳۵ میلیون مترمکعب و متوسط در هر ثانیه ۳۵ هزار لیتر آب مصرف می‌شود.

افزایش جمعیت روز افزون در تهران زنگ هشدار بی آبی را به‌صدا درآورده موضوعی که مسوولان آبی نیز نسبت به آن تاکید دارند، لذا در این شرایط لازم است تا طرح‌های این چنینی به طور جدی تری مورد توجه قرار گیرد تا در آینده شاهد پایتختی بی آب در کشور نباشیم./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***