در این مطلبِ سلامِ نو قصد داریم به یکی از این بیماری های روحی و روانی شایع اما تقریبا ناشناخته بپردازیم.پس با ما همراه باشید...

امروزه اگرچه مردم با امکانات و پیشرفت های بسیاری روبرو هستند و نسبت به گذشته در رفاه نسبتا زیادی به سر می برند اما علاوه بر بیماری های جسمی با بیماری های روحی و روانی متفاوتی درگیر هستند که زندگی آن ها را مُختل کرده است و امید و انگیزه آن ها را سلب نموده است.

برخی از این بیماران آنقدر از بیماری خود خسته شده اند که درمان خود را نیز متوقف کرده اند و فقط درحال گذراندن زندگی روتین خود هستند و از فعالیت های امیدبخشانه و هدف دار ممانعت می کنند.آن ها تا جایی پیش می روند که از حضور در جمع امتناع ورزیده و تنهایی را ترجیح می دهند.اغلب آن ها نه احساسات خود را بروز می دهند و نه این که برایشان مهم است که دیگران چه احساسی نسبت به آن ها دارند.

الکسی تیمیا یا الکسی تایمیا Alexithymia یکی از انواع بیماری های روحی و روانی می باشد که در خصوص آن،آن گونه که باید اطلاعات کافی به مردم داده نشده است.

این در حالی ست که بیماری الکسی تیمیا جزء بیماری های روحی و روانی شایع در میان مردم می باشد.

الکسی تیمیا به عنوان یک بیماری یا مشکل شخصیتی شناخته شده است.در این بیماری،فرد مبتلا نمی تواند احساسات خود را شناخته و آن ها را توصیف نماید.

فردی که مبتلا به بیماری الکسی تیمیا است علائمی دارد که برخی از آن ها عبارتند از:

این فرد مشکل در ارتباط های اجتماعی خود دارد.

این فرد در ارتباط با دیگران و تعامل با آن ها مشکل دارد.

این فرد در آگاهی و شناخت عاطفی دارای اختلال می باشد.

علاوه بر این علائم فوق،افرد مبتلا به الکسی تیمیا یا الکسی تایمیاAlexithymiaدرخصوص شناسایی و تشخیص احساسات و عواطف دیگران و همچنین سپاسگزاری و قدردانی کردن از آن ها بسیار مشکل دارند که در نتیجه این موضوع باعث می شود که به نوعی آن ها جزء افراد سرد و بی عاطفه به شمار آیند و روابط سرد و بدون احساساتی داشته باشند.

بیماری الکسی تیمیا یا الکسی تایمیاAlexithymia دارای دو نوع می باشد.

الکسی تیمیا وضعیتی که غالبا به صورت موقت می باشد و دلیل خاصی به همراه دارد.

به طور مثال وقتی که فردی یک اتفاق تلخ و ناگوار را تجربه می کند اختلالاتی در وجود او شکل خواهد گرفت که اضطراب یکی از آن هاست که این موضوع باعث بیماری الکسی تیمیا وضعیتی خواهد شد.

بیماری الکسی تیمیا شخصیتی نوع دوم این بیماری ست که با ویژگی های شخصیتی فرد در ارتباط است و در واقع ژنتیک و ارثی می باشد.

الکسی تیمیا شخصیتی از دوران کودکی فرد با او همراه است و ناشی از وقایعی می باشد که در آن دوران برای او رخ داده است. مثلاً این که در آن زمان مورد بی اعتنایی یا سوء استفاده قرار گرفته است.

تحقیقات نشان داده اند که تقریبا ۱۰درصد از مردم سراسر جهان به بیماری الکسی تیمیا مبتلا می باشند و تشدید این بیماری با سن در ارتباط است اما جنس فرد در شدت آن تاثیرگذار نمی باشد.

علائم بیماری الکسی تیمیا

در سال ۱۹۷۰بود که برای نخستین بار بیماری الکسی تیمیا مطرح شد و تاکنون بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که مردان نسبت به زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.

برخی از علائم بیماری الکسی تیمیا عبارتند از:

خشمگین شدن ناگهانی فرد

مشکل داشتن در این که برخی از احساسات را عنوان کند.

حساسیت بسیاری نسبت به صداها،لمس شدن و...

فرد مبتلا به این بیماری با مشکل ناامیدی هم روبروست که این حس او به اطرافیانش نیز منتقل می شود.

افرادی که مبتلا به بیماری های افسردگی،آسیب های مغزی و اختلال اضطراب پس از سانحه هستند و همچنین در غذاخوردن خود دچار اختلال می باشند بیشتر مبتلا به بیماری الکسی تیمیا خواهند شد.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***