سلام نو - سرویس سیاسی: دبیرکل 73 ساله حزب موتلفه صبح امروز بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. خبر فوت ناگهانی محمد نبی حبیبی که در روزهای اخیر حال عمومی اش خوب بود، بسیاری از اهالی سیاست را در بهت فرو برد.
به گزارش سلام نو، شهردار اسبق تهران در سال 1324 در ورامین به دنیا آمد. او با سابقه مبارزه علیه شاه پس از انقلاب استانداری تهران، فارس، خراسان را به عهده گرفت. حبیبی 44 ماه و از سال 62 تا 66 سکاندار شهرداری تهران بود. عملکرد او به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در حوزه فضای سبز و زیباسازی خیلی قابل دفاع نبود. هرچند باید این نکته را ذکر کرد که ساخت مترو از زمان شهرداری او آغاز شد.
محمدنبی حبیبی سمت هایی چون مدیر عامل شرکت پست جمهوری اسلامی، معاون وزیر راه و ترابری، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، معاون وزیر بازرگانی، قائم مقام رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان، رئیس ستاد اقامه نماز تهران و معاون سیاسی استاندار کرمان را به عهده داشت.
او در رشته جامعه شناسی در دانشگاه تهران تا مقطع فوق لیسانس تحصیل کرد. حبیبی از سال 83 تاکنون یعنی به مدت 13 سال دبیرکلی حزب موتلفه را به عهده داشت. حبیبی در سال 94 کاندیدای انتخابات مجلس شد و در لیست ائتلاف اصولگرایان قرار گرفت. او با 692902 رای در شهر تهران نفر پنجاه و یکم پایتخت شد و نتوانست وارد مجلس شود.
پیروز حناچی شهردار تهران در پیامی درگذشت حبیبی را تسلیت گفت. در بخشی از این پیام آمده است: شادروان محمدنبی حبیبی از پیشکسوتان انقلاب اسلامی ایران و از چهرههای شاخص نظام بودند که در دوران دفاع مقدس مسئولیت اداره پایتخت با ایشان بود و علیرغم همه مشکلات دوران جنگ، شهر را به خوبی اداره کرده و خدمات ماندگار و خاطرات روشنی از خویش به جا گذاشتند..
حبیبی قصد کنارهگیری از دبیرکلی موتلفه را داشت
حبیبی قصد داشت به زودی از دبیرکلی حزب موتلفه کناره گیری کند. او در گفت و گویی که یک ماه پیش انجام داده بود، اظهار کرده بود دبیرکل نباید اینقدر بماند تا پشت میزش سکته کند.
او با اشاره به لزوم کادرسازی و جوانگرایی گفته بود: مرحوم عسگراولادی زمانی موضوع تغییر دبیرکل را مطرح کردند که کسی در شورای مرکزی با آن موافق نبود. اعضای حزب موتلفه بر این باور بودند همتای عسگراولادی برای تصدی دبیرکلی تشکیلات وجود ندارد. مرحوم حبیب الله عسگراولادی، دبیر کل پیشین حزب موتلفه چیزی حدود 21 سال پیش موضوع تغییر دبیرکل را مطرح کردند.
نظر حبیبی درباره اتهام بازاری بودن اعضای حزب موتلفه
حبیبی دبیرکل حزبی بود که بسیاری آن را به بازاری بودن متهم می کنند. او این مساله را تکذیب نکرده بود اما تاکید کرده بود «بازاری» ها در موتلفه غلبه ندارند. او معتقد بود : اقشار مختلفی عضو حزب موتلفه هستند. بیشتر اعضای ما را در سراسر کشور «معلمان» تشکیل می دهند زحمتکشانی که برای گذران زندگی با مشکلات زیادی مواجه هستند.
حبیبی همچنین اظهار کرده بود او به عنوان دبیرکل حزب موتلفه یک روز در بازار کار نکرده و منفعتی نبرده است. مصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی تشکیلات استاد دانشگاه است و یک روز در بازار فعالیت نکرده است. ساختار اعضا تا بدنه رهبری حزب به کلی با ترکیب سابق متفاوت است یعنی معجونی از اقشار مختلف هستند.
محمدنبی حبیبی و مواضع سیاسی او
او به عنوان یکی از چهره های اصولگرا از منتقدین جدی اصلاح طلبان محسوب می شود. او درباره عملکرد شورای نگهبان اظهار کرده بود شورای نگهبان فرقی بین اصولگرایان و اصلاح طلبان نمی گذارد. او تصریح کرده بود: بنده اعتقاد دارم شورای نگهبان هرگز وارد جناح بندی های سیاسی نشده و هرچه اظهار عقیده کرده براساس موازین شرعی و عقلی بوده است.
حبیبی درباره بهره گیری از جوانان متخصص برای کادرسازی در سمت های مدیریتی کشور هم گفته بود: یکی از محصولات عمده انقلاب اسلامی کادرسازی است غیر از نسل نخست که انقلاب از ابتدا تجربه اداره کشور را نداشت، نسلهای بعدی به تدریج در انقلاب ساخته شدند. به عنوان کسی که سالها سمت های حساس اجرایی داشته است مدعی هستم به لحاظ اداره کشور کمبود کادر نداریم.
درگذشت دبیرکل حزب موتلفه موجب گمانه زنی های زیادی برای انتخاب دبیرکل جدید این حزب اصولگرا شده است. اسدالله بادامچیان و مصطفی میرسلیم از محتمل ترین گزینه ها برای دبیرکلی حزب موتلفه اسلامی هستند.