۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۰
کد خبر: 5746359

فرماندار شوش از احتمال تخلیه 8 روستا در این منطقه بر اثر افزایش دبی آب رودخانه دز خبر داد.

به گزارش سلام نو، عدنان غزی  با اشاره به افزایش دبی رودخانه دز اظهار کرد: همه اقدامات لازم توسط مدیریت بحران شهرستان با هماهنگی مدیریت بحران استان و استاندار خوزستان انجام شده است و تمام سیل‌بندهای شهرستان ترمیم و اصلاح شده‌اند.

وی افزود: با توجه به بارندگی‌های پیش‌بینی شده برای استان، به روستاهایی که در کنار سیل‌بندها قرار دارند و ممکن است با وقوع سیلاب دچار حادثه شوند، اعلام کرده‌ایم تا از آن مناطق دور شوند.

فرماندار شوش ادامه داد: از اهالی ۸ روستایی که در حاشیه رودخانه دز قرار دارند، درخواست کرده‌ایم که دام‌های خود را از منطقه دور کنند و در حالت آماده‌باش کامل باشند. همه دستگاه‌ها در منطقه مستقر هستند و در صورتی که خطری مردم منطقه را تهدید کند، هلال احمر، ارتش و سایر دستگاه‌های حاضر در منطقه آمادگی لازم را برای کمک به مردم دارند.

غزی با بیان اینکه در دو روستای «کاظم حیدر» و «بیت یدی» احتمال وقوع سیلاب بیشتر است، گفت: در این روستاها دام‌ها و سایر محصولاتی که احتمال وارد شدن خسارت به آن‌ها بوده تخلیه شده‌اند و همه مردم نیز در حالت آماده‌باش هستند تا در صورت نیاز روستای خود را تخلیه کنند و به مناطق امن بروند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان هلال احمر برای مردم و همچنین دام‌ها اردوگاه‌هایی را در مناطق ایمن و به دور از خطر سیلاب ایجاد کرده است تا مردم در صورت نیاز در آن‌ها مستقر شوند.

۲ سیل‌بند دشت آزادگان شکسته / جاری شدن آب در شهر "رُفیع"

صادق سلامت، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان نیز از شکسته شدن سیل‌بند روستای آلبوعفری در شهرستان دشت آزادگان و سیل‌بند شهر رفیع در شهرستان هویزه خبر داده و به ایسنا گفته، صبح امروز، سیل‌بند روستای آلبوعفری در شهرستان دشت آزادگان شکسته شد که تلاش برای ترمیم سیل بند با امکانات موجود ادامه دارد. اکنون آب وارد روستا شده است.

وی بیان کرد: یک اردوگاه اسکان اضطراری با ظرفیت ۲۵۰ نفر در روستای سیدخلف شهرستان شوش برپا شده است. همچنین با توجه به تخلیه روستای چم کنار شوشتر، یک اردوگاه اسکان اضطراری با ظرفیت ۲۵۰ نفر در نزدیکی این روستا در منطقه امن ایجاد شده است.

میزان رهاسازی آب از سد دز و کرخه کاهش یافته

معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان نیز پیش از این گفته، در حال حاضر میزان رهاسازی آب از سد دز و کرخه را کاهش داده‌ایم و منتظر شرایط بارشی هستیم که برای امروز و فردا پیش بینی شده است.

هوشنگ حسونی زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت رهاسازی آب از سد دز و کرخه اظهار کرد: در حال حاضر میزان رهاسازی آب از سد دز حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ متر مکعب در ثانیه است در حالی که این میزان رهاسازی پیش از این حدود یک هزار و ۱۰۰ متر مکعب در ثانیه بود.

پیش بینی یک بارش سنگین در بالادست خوزستان

حسونی زاده با بیان اینکه آنچه که سایت‌های هواشناسی اعلام کرده‌اند، پیش بینی یک بارش بسیار سنگین در بالا دست است، ادامه داد: میزان رها سازی از سدهای دز و کرخه پس از بارش‌های پیش بینی شده به دوام و شدت بارش‌ها بستگی دارد. با توجه به شرایط تحمیلی این بارش‌ها بر روی مخازن می‌توان در خصوص میزان رهاسازی آب تصمیم گیری کرد.

وی عنوان کرد: آنچه که تاکنون رهاسازی انجام گرفته است، به منظور ایجاد فضایی در مخازن برای مدیریت آب و کنترل سیلاب‌های احتمالی بوده است.

جابه‌جایی تمام عشایر در معرض سیلاب به مناطق امن

علی‌رحم کریمی، مدیرکل امور عشایر خوزستان نیز با اشاره به آخرین اقدامات در بحث جابه‌جایی عشایر در مناطقی که احتمال وقوع سیلاب وجود دارد، گفت: همه عشایری که در مجاورت رودخانه‌ها قرار داشتند و خطر سیلاب آن‌ها را تهدید می‌کرد، به مناطق امن جابه‌جا شده‌اند.

وی افزود: کار جابه‌جایی عشایر از زمانی که پیش‌بینی بارش‌های سنگین برای استان انجام گرفت، آغاز شد و عشایر استان از مناطقی که در خطر سیلاب بود، جابه‌جا شدند.

احتمال تکرار سیل ۹۵ در خوزستان

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، روز گذشته با بیان اینکه احتمال وقوع سیلاب وجود دارد، گفته، اگر این بارندگی‌ها مدیریت نشود احتمال تکرار سیل ۹۵ وجود دارد.

به گزارش ایسنا، کیامرث حاجی‌زاده در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان اظهار کرده، بارندگی امسال در طول ۴۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است و با تعامل همه دستگاه‌های عضو شورای مدیریت بحران وضعیت کنترل شد و تلفات جانی و خسارت نسبت به سال‌های گذشته کمتر بود.

وی با اشاره به اطلاعیه و اخطاریه‌های سازمان هواشناسی در خصوص بارش‌های فراگیر، تصریح کرد: وضعیت سدهای دز، کرخه و مارون در مرحله‌ای قرار گرفته که سازمان و آب و برق برنامه‌ریزی کرده در مدت یک ماه رهاسازی آب را انجام دهند تا مشکلی برای سدها ایجاد نشود و مانند سال ۹۵ مجبور نشویم یکجا آب را رهاسازی کنیم و خسارات زیادی وارد نشود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: در ۳۰ تا ۴۰ روز اخیر اقدامات زیادی انجام شد و سیل‌بندهایی که در سال ۹۵ در اکثر مناطق از بین رفته بودند، ترمیم شدند؛ این سیل‌بندها با حداقل اعتبار و تعامل بین‌بخشی ترمیم شدند. با تعامل بین‌بخشی و تجهیزات شرکت‌های عضو ستاد مدیریت بحران خوزستان، سیل‌بندها در شعببیه شوشتر، زاویه دزفول، شوش و روستاهای بخش مرکزی اهواز مدیریت شد.

وی افزود: از ابتدای ساخت سد دز رسوب برداری انجام نشده که براساس گزارش‌های سازمان آب و برق، این سد حدود ۳۰ درصد رسوبات دارد که نیازمند مدیریت جدی است.

/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***