به گزارش سلام نو ، 'لی سی سوهانگ ' سخنگوی وزارت امور خارجه ویتنام در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرد که این کشور به خوبی توانایی سازماندهی چنین رویداد مهم بین المللی را پس از برگزاری نشست های متعدد بین المللی دراین کشور دارد.
ویتنام تاکنون میزبان نشست های مختلف بین المللی بوده و آن را سابقه ای موفق برای خود می داند.
اجلاس سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- پاسفیک (اَپک) در سال 2017 در شهر دانانگ و اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در سال 2018 در هانوی پایتخت این کشور جنوب شرق آسیا برگزار شد.
دور اول گفت و گوهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در مورد متوقف کردن برنامه های هسته ای این کشور سال 2018 در کشور کوچک سنگاپور درجنوب شرق آسیا برگزار شد.
انتخاب دو کشور از جنوب شرق آسیا برای برگزاری دو دور گفت و گوهای رهبران آمریکا و کره شمالی حاکی از آن است که دو طرف در مورد برگزاری این مذاکرات در خارج از این منطقه توافق ندارند.
این در حالی است که وزارت خارجه ویتنام تائید کرده که این کشور هنوز درخواست رسمی و یا اطلاعات کاملی در مورد برگزاری این نشست در ویتنام در دست ندارد اما تلاش خود را برای ایفای نقش در ایجاد صلح و ثبات منطقه ای و جهانی ایفا خواهد کرد.
طبق گزارش کاخ سفید، قرار است ترامپ و کیم جونگ اون در اواخر فوریه (ماه آینده میلادی) برگزار شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز بدون ذکر جزئیات یا نام بردن از کشور خاصی به خبرنگاران گفت که ما ( آمریکا و کره شمالی) کشور مورد نظر خود را برای گفت وگوها انتخاب کرده ایم.
خبرگزاری فرانسه (آ اف پ) پیشتر گزارش داد که یک منبع دولت ویتنام اظهار کرده که این کشور درحال آماده سازی لجستیکی برای میزبانی نشست دوم ترامپ- کیم است.
براساس این گزارش، این نشست احتمالا در هانوی پایتخت این کشور یا شهر ساحلی دانانگ برگزار خواهد شد.
این درحالی است که تارنمای بلومبرگ نیز دراین زمینه گزارش داده که احتمالا شهر هوشی مین نیز گزینه دیگری برای مکان این نشست است.
ترامپ پیشتر در جریان برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی آسیا- پاسفیک 2017 در شهر دانانگ به همراه ولادیمیرپوتین رئیس جمهوری روسیه و شی جین پینگ رئیس جمهوری چین حضور یافته بود.
'کیم دو هایون' سفیر کره جنوبی در ویتنام نیز در روزهای اخیر در گفت وگو با رسانه ها از اینکه هانوی نقش مهمی در روند خلع سلاح هسته ای در شبه جزیره کره ایفا می کند بسیار خرسند است.
وی افزود که ویتنام با هر دو طرف روابط سیاسی خوبی دارد و تاکنون میزبان اجلاس های بین المللی متعدد از جمله اجلاس سران اَپک 2017 بوده است.
رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی در حالی در سنگاپور با یکدیگر ملاقات کردند که درماههای پیش از آن جهان شاهد افزایش تنش ها و لفاظی های سیاسی میان دو طرف بود.
اما این درگیری ها لفظی پس از ابراز تمایل رهبر کره شمالی در مورد بهبود روابط با کره جنوبی و غرب به برگزاری نخستین دور گفت وگوهای دو جانبه ترامپ- کیم در سنگاپور منجر شد.
دو طرف دراین دیدار در مورد اجرای اقداماتی برای بهبود روابط ، غیراتمی شدن شبه جزیره کره، لغو تحریم های آمریکا و کمک ایالات متحده به توسعه سریع اقتصادی کره شمالی به توافق کلی رسیدند.
نخستین نشست ترامپ و کیم در ماه ژوئن 2018 (خرداد 97) برگزار شد که طی آن دو طرف سند همکاری های دوجانبه برای خلع سلاح اتمی در شبه جزیره کره را امضا کردند.
اکنون در حالی که ویتنام در حال آماده سازی خود برای میزبانی دومین نشست ترامپ- کیم است ، اما بسیاری از ناظران بین المللی و منطقه ای در مورد خلع سلاح هسته ای کامل کره شمالی ابراز تردید کرده اند.
تحلیلگران نشریه فوربس دراین زمینه گزارش دادند: رئیس جمهوری آمریکا، نه گامی در راستای تدارک نشست دوم با رهبر کره شمالی برداشته و نه تاکنون مدرکی دال بر متفاوت بودن نتیجه مذاکرات دور دوم از گفت وگوهای دور اول در سنگاپور ارایه کرده است.
طبق این گزارش، برنداشتن گام های لازم از سوی آمریکا برای داشتن دست برتر در مذاکرات با کره شمالی، مایه نگرانی جدی است. در حالی که کیم در دیدار با 'شی جین پینگ'، رئیس جمهوری چین، از افزایش درک عمق راهبردی کره شمالی سخن گفت، ترامپ درخواست جنجال برانگیزش مبنی بر افزایش حمایت کره جنوبی از نیروهای آمریکا در شبه جزیره کره را تکرار کرده است.
گزارش فوربس حاکی از آن است که بدون همکاری اصولی بین دو طرف، رابطه صمیمی ترامپ و کیم، چشم انداز رابطه آمریکا و کره شمالی را تغییر نخواهد داد.
به هر روی طبق گزارش رویترز دو طرف گفت وگوها به این رسانه گفته اند که این نشست در ویتنام برگزار خواهد شد.
براین اساس، برخی مسئولان ویتنام نیز ابراز امیدواری کردند که این کشور نقش فعالی در برگزاری دور دوم گفت وگوهای خلع سلاح هسته ای در شبه جزیره کره را داشته باشد./ایرنا