Neurofeedback یک راه موثر برای افزایش تمرکز و توجه در افرادی بوده که مشکلاتی در این زمینه دارند، در واقع اصل مهم برای اجرای چنین تکنیکی آموزش مغز برای خودتنظیمی و تغییر الگوها است.

آشنایی با برنامه های تمرینی نوروفیدبک برای بهبود تمرکز و توجه

Neurofeedback یکی از درمان‌های روانشناختی است که با نظارت بر امواج مغزی و بهینه‌سازی عملکرد کلی مغز انسان باعث می‌شود تا تاثیر خوبی درزمینه افزایش توجه و تمرکز افراد مشاهده کرد.

تکنیکی به نام نوروفیدبک یا بیوفیدبک EEG به‌عنوان یک روش غیرتهاجمی این قابلیت را دارد که امواج مغزی را اندازه‌گیری کند تا مطابق با نتیجه‌ای که از آن دریافت می‌شود، تغییراتی در عملکردهای فرد به‌وجود آورد.

اطلاعاتی درباره روش نوروفیدبک

در تکنیک Neurofeedback از حسگرهایی استفاده می‌شود که روی پوست سر قرار می‌گیرند و با اتصال آن‌ها به رایانه امکان بررسی امواج مغزی فرد وجود دارد تا بتوان آن‌ها را تنظیم کرد.

آموزش امواج مغزی که با استفاده از دستگاه‌های مخصوصی انجام می‌شود یک روش جدید درزمینه روانشناسی است که در افزایش عملکرد مغز و خودتنظیمی آن به افراد کمک می‌کند.

در سال‌های اخیر نوروفیدبک به یکی از راه‌کارهای موثر برای افزایش توانایی شناختی در میان افرادی که به اختلال بیش‌فعالی نقص توجه (ADHD) و مشکلات اضطرابی مبتلا هستند، تبدیل شده است.

برخی دیگر از اختلال‌هایی که می‌توان با استفاده از تکنیک بیوفیدبک EEG درمان کرد شامل مواردی همچون وسواس، سکته مغزی، اوتیسم، افسردگی و مشکلات مربوط به یادگیری است.

ازطرفی ورزشکاران حرفه‌ای نیز جزء گروهی محسوب می‌شوند که برای بهبود عملکرد مغزی خود تمرین‌های مربوط به این تکنیک را مورد استفاده قرار می‌دهند که تا حدودی برای آن‌ها موثر است.

آشنایی با برنامه های تمرینی نوروفیدبک برای بهبود تمرکز و توجه

بیوفیدبک EEG بر چه اساسی عمل می‌کند؟

تمرین‌های مربوط به این روش درمانی به‌طور کلی مبتنی‌بر مفهوم نوروپلاستیسیته است و بر‌اساس این اصل عمل می‌کند که مغز توانایی سازگاری و تنظیم عملکرد خود را دارد.

با ارائه بازخوردهای فوری در روش نوروفیدبک، فرد می‌تواند مغز خود را به‌منظور تولید الگوهای مناسب‌تر که مرتبط با تمرکز هستند آموزش دهد تا میزان توجه او نسبت به مسائل مهم افزایش پیدا کند.

در گذشته باور بر این بود که ساختار و عملکرد مغز ثابت و غیرقابل تغییر است اما تحقیقات نشان می‌دهند که این‌طور نیست و شما می‌توانید با انجام روش‌های خاصی تجربه‌ها و امواج مغزی خود را سازمان‌دهی کنید.

نحوه تاثیرگذاری نوروفیبدبک بر مغز و افزایش سطح توجه

هر فردی برای اینکه بتواند کارهای خود را به‌شکل موثری اجرا کند باید تمرکز کافی داشته باشد که این مسئله به‌‌ویژه برای کودکانی که به اختلال ADHD مبتلا هستند بیشتر به چشم می‌آید.

هنگامی که صحبت از افزایش سطح تمرکز می‌شود، انجام آموزش‌های نوروفیدبک نقش مهمی را ایفا می‌کند که با یادگیری نحوه کنترل الگوهای امواج مغزی، حواس‌پرتی را بهبود می‌بخشد.

در واقع افراد با شرکت در جلسه‌های مربوط به این تکنیک یاد می‌گیرند که در زندگی روزمره خود نیز الگوهای آموزشی را حفظ کرده تا از آن‌ها برای ارتقای توجه و تمرکز روی کارهای مهم استفاده کنند.

برای اینکه درک بهتری نسبت به این روش درمانی داشته باشید باید این‌طور گفت که در طول جلسه‌های آموزشی، افراد تشویق می‌شوند تا امواج مغزی خود را به بازخوردهای مثبت دیداری یا شنیداری تبدیل کنند.

این کار به تقویت هرچه بهتر ارتباط‌های عصبی منجر می‌شود و تکرار الگوهای مورد نظر در آینده برای مغز کار آسان‌تری خواهد بود و تاثیرات بسیار خوبی را بر زندگی شما می‌گذارد.

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های افزایش تمرکز با استفاده از نوروفیدبک این است که توجه افراد نسبت به موضوع‌های اصلی جلب شود تا مانعی برای جلوگیری از حواس‌پرتی آن‌ها باشد.

در طول دوره درمانی با بهره‌گیری از تمرین‌های خاصی از افراد خواسته می‌شود تا هر زمانی که توجه آن‌ها به سمت موضوع دیگری منحرف شد، سعی کنند با شناخت عامل اصلی بار دیگر روی کار مورد نظر تمرکز کنند.

علاوه‌براین، انجام چنین تکنیکی به افراد کمک می‌کند تا محرک‌های خاصی را که منجر به حواس‌پرتی یا از دست‌رفتن تمرکز می‌شود، شناسایی کنند تا با آگاهی نسبت به این محرک‌ها بتوان راه‌کار مناسبی برای کاهش تاثیر آن‌ها اتخاذ کرد.

آشنایی با برنامه های تمرینی نوروفیدبک برای بهبود تمرکز و توجه

مراحل اجرای جلسه‌های نوروفیدبک

در طول یک جلسه بیوفیدبک EEG، درمانگر در اولین اقدام باید علائم، سوابق شما و اهدافی را که نیاز دارید مورد بررسی قرار دهد که با استفاده از پرسش‌نامه می‌توان به این موارد پی برد، دیگر مراحل عبارت‌اند از:

  • اتصال حسگرها: درحالی که حسگرهای دستگاه EEG روی پوست سر شما وصل می‌شوند در یک موقعیت آرام قرار می‌گیرید تا الکترودها توانایی ثبت تمامی امواج مغزی را داشته باشند.
  • ثبت امواج: بعداز اینکه حسگرها به‌درستی در جای خود ثابت شدند، نرم‌افزار مربوط شروع به ضبط و تجزیه‌وتحلیل الگوهای امواج مغزی می‌کند و تمامی آن‌ها روی نمایشگر نشان داده می‌شوند.
  • بررسی الگوهای مغزی: مشاهده امواج و تغییر آن‌ها به شما کمک می‌کند تا متوجه نحوه کنترل مغز شوید و درک مناسبی از تغییرات ایجادشده به‌دست آورید که یکی از مراحل ضروری به‌شمار می‌رود.
  • استفاده از روش شنیداری: متناسب با نوع برنامه مورد نظر برای هر مراجعه‌کننده ممکن است که در هنگام اجرای روش آموزش امواج مغزی از برخی نشانه‌های شنیداری مانند پخش فیلم یا بازی ویدیویی برای بررسی عملکرد فرد استفاده شود.
  • دریافت بازخورد: هرگونه تغییر و بازخوردی که شما از فعالیت امواج مغزی به‌دست می‌آورید به‌منزله پاداش عمل می‌کند تا بتوانید به‌مرور زمان تغییرات مثبتی را درزمینه سطح تمرکز و توجه خود ایجاد کنید.

جلسه‌های آموزشی نوروفیدبک معمولا بین 30 تا 60 دقیقه طول می‌کشد و تعداد آن‌ها نیز برای هر فردی متفاوت است که بستگی به شرایط او دارد و برای اینکه نتیجه خوبی از این کار به‌دست آورید باید توصیه‌های متخصص را در نظر بگیرید.

شایان ذکر است که این تکنیک یک فرآیند تدریجی به‌شمار می‌رود و نمی‌توان انتظار داشت که فردی با اختلال توجه و تمرکز بتواند خیلی سریع الگوهای مغزی را به دلخواه خود تغییر دهد.

برای استفاده از روش آموزش امواج مغز جهت تولید الگوهای مناسب، به صبر و پشتکار زیادی نیاز دارید، ازاین‌رو با تمرین منظم، مراجعه به مرکزی معتبر و استمرار جلسه‌های درمانی می‌توان تاثیر قابل توجهی در تمرکز و عملکرد شناختی مشاهده کرد.

آشنایی با برنامه های تمرینی نوروفیدبک برای بهبود تمرکز و توجه

جمع‌بندی

Neurofeedback یک راه موثر برای افزایش تمرکز و توجه در افرادی بوده که مشکلاتی در این زمینه دارند، در واقع اصل مهم برای اجرای چنین تکنیکی آموزش مغز برای خودتنظیمی و تغییر الگوها است.

درحال‌حاضر درمان لورتانوروفیدبک با بهره‌گیری از این تکنیک و همچنین اعمال سیگنال‌های الکترومغناطیسی کوتاه با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته، مغز را تحریک می‌کند تا فعالیت فرد را بهبود ببخشد. در انتها باید گفت که این روش‌ها در مرکز نوین مشاوره ارائه می‌شود و شما می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

منبع: https://novinmoshavere.com/

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***