به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، رئیسجمهور گفت: مجریان، ناظران و عموم مردم همت کردند و انتخابات باشکوهی داشتیم و مؤلفههای مورد اشاره رهبر معظم انقلاب محقق شد؛ در این مرحله دوم نیز کاری بشود که این چهار اصل مورد تأکید قرار بگیرد.
سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست مشترک اعضای دولت با استانداران سراسر کشور، ضمن عرض تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع)، پرچمداری تحول در حرکت عظیم دین مبین اسلام را از نقاط برجسته حیات مبارک این امام همام عنوان و بر ضرورت بهرهگیری همه کارگزاران نظام اسلامی از فضائل و سیره علمی و عملی اهل بیت علیهمالسلام در گرهگشایی و خدمت به مردم تأکید کرد.
وی ضمن تأکید بر توجه و کمک گرفتن از قدرت لایزال الهی برای انجام کارها، تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» که به ارتقای اقتدار، قدرت، عزت و امید ملت ایران انجامید و به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ زندگی این ملت ثبت شد، از سویی نشان داد ایرانیان ملتی هستند که میخواهند آزاد و مستقل زندگی کنند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را در باشگاه قدرتهای منطقهای و جهانی در بالاترین ردهها و جزو قدرتهای مطرح قرار داد. این عملیات صرفاً با اتکال به خدا انجام شد.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز همه صاحبان قلم، بیان و سخن و هر کس که در هر حوزهای تأثیرگذاری دارد باید برای امیدآفرینی و ارتقای امید جامعه تلاش کند، افزود: دشمن به دنبال یاسآفرینی است و ما باید برای امیدآفرینی تلاش کنیم. کارگزاران دستگاههای اجرایی نیز باید در عرصه عمل و با کار شبانهروزی امید مردم را ارتقا دهند. مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت دارد کار میکند و از سوی دیگر باید ضمن گزارش کارها و اقدامات و تلاش برای گرهگشایی از اذهان مردم، دلایل و علل ناکارآمدیهای احتمالی را نیز گزارش کرد، چرا که مردم صداقت را بیش از هر چیز میپسندند.
رئیسی با اشاره به اینکه آنچه بیش از هر عامل دیگری دولت را در دلهای مردم عزیز کرده و امید، اعتماد و سرمایه اجتماعی را ارتقا میبخشد، ارتباط صادقانه کارگزاران با مردم است، اظهار داشت: کارگزاران باید با مردم ارتباط علیالدوام داشته باشند؛ در کنار ارتباط با مردمی که در اجتماعات حضور مییابند، باید برای ارتباط گرفتن با آن دسته از مردمی که به هر دلیل دچار زمینههای ذهنی هستند و در اجتماعات شرکت نمیکنند نیز تلاش و ساز و کار مناسب ایجاد نمایید و ارتباط خود به عنوان اعضای دولت را با آحاد مردم تقویت کنید.
وی در ادامه با تشکر از تلاشهای همه مجریان و ناظران و نیز مردم برای برگزاری باشکوه انتخابات یازدهم اسفند و تحقق هر 4 اصل امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت در آن گفت: همه تلاش خود را به کار بگیرید تا در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این 4 اصل مورد توجه و تأکید باشد و انتخاباتی باشکوه برگزار شود.
رئیسجمهور با قدردانی از همه تلاشهای صورت گرفته برای حفظ و ارتقای امنیت در استانها خصوصاً از سوی اعضای شورای تأمین استانها، با بیان اینکه دشمن مترصد فرصت برای سوار شدن بر امواج و ایجاد ناامنی در مناطق مختلف است، بر تلاش بیش از پیش کارگزاران دولت برای حفظ و ارتقای امنیت به عنوان یک موهبت الهی و ضرورت اجتماعی تأکید کرد.
رئیسی همچنین به موضوع تلاش برای تحقق شعار سال اشاره و خاطرنشان کرد: باید برای همه بخشها از جمله بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی، مسکن و دیگر بخشهای تولیدی و خدماتی در هر سطحی از یک کارگاه کوچک تا یک کارخانه و واحد بزرگ تولیدی و خدماتی برای جذب مشارکت مردم در مسیر تحقق جهش تولید برنامه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید علاوه بر برنامه کلان کشوری برای تحقق شعار سال، برشهای استانی، اقلیمی و بخشی با زمانبندی مشخص و الزامات و اقتضائات لازم را نیز داشته باشیم، گفت: یکی از بخشهای مهم در زمینه تحقق شعار سال بانکها و کمک آنها به تأمین مالی بهموقع واحدهای تولیدی و خدماتی هستند.
رئیسجمهور قدم بعدی در مسیر تلاش برای تحقق شعار سال را تعریف دقیق ساز و کارهای میدان دادن و ایفای نقش مردم در جهش تولید دانست و افزود: یکی از مهمترین مسئولیتهای دولت در سطح کشوری و استانی در این مسیر کمک به توانمندسازی فعالان اقتصادی حاضر در میدان است؛ باید با اجرای دقیق قانون رفع موانع تولید، مسیر فعالیت فعالان اقتصادی را تسهیل کنیم.
برنامه داشتن برای بهرهگیری از ظرفیتهای بخش تعاون و نقشآفرینی اتاق تعاون به عنوان یکی از جلوههای نقشآفرینی مؤثر مردم در عرصه اقتصادی، برنامه داشتن برای بخشهای اقتصاد معدن، اقتصاد دریا، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد تجارت، اقتصاد گردشگری و دیگر بخشهای اقتصادی، کمک به بالفعل شدن ظرفیتهای دانشگاهها و فعالیتهای دانشبنیان دانشگاهی در مسیر خلق ثروت بدون نیاز به دریافت بودجه و کمک از دولت از دیگر تأکیدات رئیسی در زمینه تلاش برای تحقق شعار سال خطاب به کارگزاران اجرایی بود.
وی به اهمیت به صرفه شدن اقتصاد روستا برای کشاورزان و فعالان اقتصادی در روستاها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راههای رونق یافتن اقتصاد روستا اطمینان یافتن کشاورزان و ضمانت خرید محصولات کشاورزی است که این مسئله باعث امیدوار شدن روستائیان به ماندن در روستاها و رونق کار و فعالیت روستایی خواهد شد.
رئیسجمهور اقدام مهم دیگر را شناسایی بخشهای بالقوه اقتصادی و دارای پتانسیل از سوی دولت و کمک به بالفعل شدن این بخشها برشمرد و تصریح کرد: باید بخشهای مختلف دارای ظرفیتهای بالقوه از جمله در دانشگاهها و دیگر بخشهای بازار و اقتصاد، شناسایی و زمینه بالفعل شدن آنها فراهم شود. تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر 2 برابر شدن شرکتهای دانشبنیان کشور ناظر به ظرفیتهای موجود در این زمینه یعنی جوانان توانمند آماده به کار بود.
رئیسی با تأکید بر اینکه کشور زمینههای بسیار خوبی برای رشد و فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بوده و هست، ارتقای بهرهوری است که باید برای بهبود شاخصهای آن تلاش کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در تشریح اهمیت کار فرهنگی در زمینههایی چون بالا رفتن انضباط اجتماعی در جامعه، جلوگیری از اسراف و تبذیر و قانونمداری در جامعه، بر مسئولیت نهادها و دستگاههای فرهنگی و رسانهای در این زمینه تأکید کرد و گفت: هر چه در زمینه ارتقای قانونمداری، انضباط اجتماعی، جلوگیری از اسراف، اصلاح الگوهای مصرف و امثال آن فرهنگسازی شود، آسیبهای ناشی از این مسائل کاهش خواهد یافت. اینها مسائل مهم و اساسی هستند که باید برای آنها کار فرهنگی شود و مسئولیت آن با نهادها و دستگاههای فرهنگی است.
موضوع مسکن و اشتغال نکته بعدی مورد اشاره رئیس جمهور بود که در توضیح آن اظهار داشت: بانک مرکزی و بانکهای عامل پرداخت تسهیلات برای تأمین مالی واحدهای تولید، ازدواج، اشتغال و مسکن را به طور جدی مورد توجه قرار دهند. هیچ جوانی نباید برای دریافت وام ازدواج مدت طولانی در نوبت بماند و پرداخت این تسهیلات باید بهروز باشد.
رئیسی با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استانها، از استانداران و مسئولان استانهایی که نرخ بیکاری در آنها نسبت به دیگر استانها بالاست، خواست که با تشکیل کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استانهای خود تلاش کنند.
وی در ادامه با اشاره به مسائلی که از سوی استانداران در این جلسه مطرح شد، از اعضای دولت خواست که به فوریت به این مسائل رسیدگی کنند و زمانشناسی و اقدام بههنگام را از مسائل مورد تأکید و مهم در کلیت دولت و دستگاه اجرایی عنوان کرد.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی به هیچ وجه زیبنده نظام اسلامی نیست، بر ضرورت تلاش ویژه و مضاعف همه مدیران دستگاههای اجرایی به ویژه استانداران برای رفع زمینههای ایجاد این آسیبها در کشور تأکید کرد.
رئیسی لزوم اجرای دقیق و به موقع وظایف محوله به مدیران اجرایی و همچنین پرهیز از هرگونه ملاحظه سیاسی و انتخاباتی در انجام کارها را مورد تأکید قرار داد و گفت: اساس کار این دولت انجام دقیق و زمانشناسانه کارها است و مبادا کاری که به نفع مردم است، به دلیل ملاحظات سیاسی یا ملاحظات دیگر به تعویق بیفتد.
آمادگی دولت برای انجام سفرهای استانی بر اساس میزان پیشرفت مصوبات سفرها در هر استان، لزوم اهتمام ویژه به تحقق وعدههای داده شده به مردم در سفرهای استانی، ضرورت تسریع در جذب نیروهای کارآمد در بدنه دستگاههای اجرایی، همت برای به سرانجام رساندن طرحهای در دست اقدام نهضت ملی مسکن، بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها برای اجرای سیاستهای دریا محور و لزوم تسریع در ساماندهی مهاجرین و اتباع خارجی از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور در نشست مشترک هیئت دولت با استانداران سراسر کشور بود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دشمن برای القای ناامیدی در کشور بر لزوم مراقبت نسبت به توطئهافکنیها به ویژه در فضای مجازی تأکید کرد و از همه مدیران دستگاههای اجرایی و استانداران خواست با بهکارگیری ظرفیت روابط عمومیها نسبت به باز کردن گرههای ذهنی مردم و پاسخگویی به سؤالات و ابهاماتی که به ناحق علیه دولت در شبکههای اجتماعی ایجاد میشود، اقدام کنند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استانها، ضرورت هماهنگی با استانداران در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها را مورد تأکید قرار داد و افزود: وزرا و اعضای هیئت دولت در تصمیمات استانی خود حتماً نظر استانداران را لحاظ کنند و نباید هیچ عزل و نصبی در استانها بدون هماهنگی استاندار صورت گیرد.
نظر شما