دولت همزمان با روز پدر برای کودکان مشمول در دهک های یک تا پنجم دو میلیون و دهک های شش و هفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان واریز کرد.
به گزارش سلام نو به نقل از فارس، علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری آغاز مرحله جدید طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال اظهار کرد: دولت از ابتدای سال ۱۴۰۰ یکی از مهمترین تکالیف خود را امنیت غذایی دانسته و ما با تورم و کرونا برخورد کرده بودیم که میزان مصرف کالری مردم را کاهش داده بود.
وی با اشاره به حمایتهای دولت از مردم در قالب سبدهای غذایی، گفت: در طرح کالابرگ ۶۱ میلیون نفر از جمعیت کشور در قالب ۷ دهک از سبد کالا استفاده کردهاند و این بزرگترین طرح است و از تابستان ۱۴۰۱ که ارز ترجیحی حذف شد میزان یارانه ۹ برابر اضافه شد و باید این کمک را میکردیم.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما دارای شبکه ملی اعتبار هستیم و برنامههای مهمی در این بستر مستقر هستند.
وی یکی دیگر از طرحها را توجه به سفره غذایی کودکان عنوان کرد و گفت: طرح دوم کودکان بود و نیازمندان تغذیه مضاعف بودند. اینها از طریق خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی وزارت بهداشت معرفی شدند. قد و وزن آنها انداره گیری میشود و مورد معاینه قرار میگیرند تا ببینیم آیا از یارانه برای کودک دارای سود تغذیه استفاده کردهاند یا خیر؟
وی یادآور شد: اگر سرپرستان خانوار از یارانه به درستی برای کودکان خود استفاده نکنند ما یارانه آنها را قطع میکنیم. در مرحله اول ۱۴۵ هزار کودک را شناسایی شده و در بین ۱۰ دهک، کودکان ۷ دهک را پوشش دادیم و ۱۲۳هزار و ۵۰۰ کودک مشمول شدند.
عسگریان گفت: به ازای هر کودک در دهک یک تا ۵، یک میلیون تومان پرداخت میشود و اگر چند کودک باشد این هزینهها مضاعف میشود و این طرح هم به کالابرگ ربطی ندارد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مورد طرح کودکان خانواده دو ماه فرصت دارد تا اقلام را براساس اولویتبندی انتخاب و خریداری کند.
عسگریان ادامه داد: ممکن است تعداد کودکان مشمول افزایش پیدا کند.
وی همچنین اعلام کرد: از چند روز آینده تعداد پیامکها را افزایش میدهیم و حتما کد ملی مادران را به دست میآوریم و به مادران نیز از طریق پیامک اطلاعرسانی میکنیم.
وی در خصوص بیشترین میزان اقلام مصرفی در طرح امنیت غذایی کودکان گفت: بیشترین مصرف برنج، روغن، گوشت سفید و گوشت قرمز و پنیر بوده است.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره استانهایی که بیشترین مشارکت را در این طرح داشته آمد نیز اظهار کرد: استان کرمان در رتبه اول، خراسان رضوی در رتبه دوم، سیستان و بلوچستان در رتبه سوم قرار دارد.
وی در ادامه تاکید کرد که امروز پنجم بهمن ماه به میزان دو مرحله جدید در مورد تغذیه امنیت غذایی کودکان شارژ میشود که برای کودکان مشمول در دهک های یک تا پنجم دو میلیون و دهک های شش و هفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شارژ خواهد شد.
عسگریان خاطرنشان کرد: در دهکهای ۵ و ۶ و ۷ به ازای هر کودک ۵۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت می شود و و ۳۵۰۰ خانوار دارای بیش از یک کودک مشمول تغذیه مضاعف هستند.
وی گفت: کودکان از ۶ ماهگی تا ۵ سال یعنی ۵۹ ماهگی تحت پوشش قرار می گیرند تا بافت مغزی آنها شکل بگیرد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی درباره اقلام اختصاص یافته به کودکان دارای سو تغذیه ابرار کرد: اقلام مشخص شده ۱۱ قلم جنس هستند و درباره کودکان تغییراتی کرد و با نظر کارشناسان و وزارت یهداشت و ...، به ۱۵ قلم تبدیل شد. هر ماه این موضوع شارژ می شود تا آنها از چرخه تغذیه خارج شوند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: خانوادهها یک ماه فرصت دارند تا اعتبار اختصاص یافته را هزینه کنند؛ برای این اقدام می توانند برنامه کاربردی شما را نصب کنند و اعتبارات خود را می توانند ببینند.
عسگریان درباره میزان استقبال خانواده از یارانه کودکان گفت: در این سه ماه حدود ۵۰ درصد استقبال داشته اند و و ما اصرار داریم تا این استقبال به ۱۰۰ درصد برسد.
وی ادامه داد: تعداد مشمولان ۱۳۱ هزار و ۸۳۰ نفر است این در حالی است که ۱۵۳ هزار و ۴۰۰ نفر کودک از طرف وزارت بهداشت معرفی کرده اند که برخی از آنها در دهکهای بالاتر از ۷ بودند.
وی درباره طرح یسنا نیز گفت: ما از آستان قدس و کمیته امداد که با ما در این طرح و طرحهای دیگر همکاران می کنند قدردانی می کنیم. در این طرح از مادرانی که دارای فرزندان شیرخوار زیر ۲ سال هستند و در دهک یک و در ۸ استان هستند حمایت یارانه ای می کنیم.
وی ادامه داد در ۸ استان ایلام خراسان شمالی خراسان جنوبی فارس گلستان لرستان و هرمزگان از این خانوادههای حمایت میشود چرا که رشد جمعیت در این استانها کمتر از دو و نیم درصد است.
وی با اشاره به میزان پرداختی به مادران دارای فرزند شیرده در طرح یسنا گفت: در این طرح ۴۰۰ هزار تومان به مادران دارای فرزند شیرده کمک میشود که میتوانند ۱۶ قلم کالای اساسی را خرید کنند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد: میزان مشارکت در طرح یسنا ۳۰ درصد بوده و ما مطمئن هستیم تا پایان سال به ۹۰ درصد برسد.
وی همچنین عنوان کرد: ایلام کمترین مشارکت و گلستان بیشترین مشارکت را به خود اختصاص داده است از طرفی هم بیشترین کالاهایی که مصرف شده برنج بوده و کمترین کالایی که خریداری شده ماست است.
نظر شما