به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، استارتاپ چینی بتاولت از یک باتری با ایزوتوپهای اتمی رونمایی کرده است که میتواند به مدت پنجاه سال بدون نیاز به شارژ یا نگهداری، برق تولید کند. این باتری میتواند 100 میکرووات برق با ولتاژ 3 ولت را ارائه دهد، در حالیکه ابعاد آن تنها 15 در 15 در 5 میلیمتر مکعب است. آنها قصد دارند تا سال 2025 میلادی یک باتری با توان یک وات تولید کنند.
این شرکت گفت که باتری نسل بعدی وارد مرحله تست آزمایشی شده است و در نهایت برای کاربردهای تجاری مانند تلفنها و پهپادها تولید انبوه خواهد شد. باتریهای انرژی اتمی بتاولت میتوانند نیازهای منبع تغذیه طولانیمدت را در حوزههای متعدد مانند هوافضا، تجهیزات هوش مصنوعی، تجهیزات پزشکی، ریزپردازندهها، حسگرهای پیشرفته، پهپادهای کوچک و رباتهای کوچک برآورده کنند. این باتری از طریق تبدیل انرژی آزاد شده توسط ایزوتوپهای در حال واپاشی به الکتریسیته کار میکند. تلاش برای کوچکسازی و تجاریسازی باتریهای هستهای تحت چهاردهمین برنامه پنج ساله چین که برای تقویت اقتصاد این کشور بین سالهای 2021 تا 2025 میلادی طراحی شده بود انجام گرفت، این در حالی است که مؤسسات تحقیقاتی در ایالات متحده و اروپا نیز روی توسعه آنها کار میکنند.
بتاولت میگوید طراحی لایهای آن به این معنی است که در پاسخ به اعمال نیروی ناگهانی آتش نمیگیرد یا منفجر نمیشود، به علاوه میتواند در دماهای منهای 60 تا مثبت 120 درجه سانتیگراد کار کند. باتری اتمی توسعه یافته توسط بتاولت تشعشع خارجی ندارد و برای استفاده در دستگاههای پزشکی مانند ضربانساز، قلب مصنوعی و حلزون گوش در بدن انسان نیز مناسب است. باتریهای اتمی سازگار با محیطزیست هستند. پس از دوره واپاشی، این شصت و سه عدد ایزوتوپ به یک ایزوتوپ پایدار مس تبدیل میشوند که غیررادیواکتیو بوده و تهدید یا آلودگی برای محیطزیست ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/
نظر شما