قحطی در نوار غزه شدت گرفته است، کودکان گرسنه، در شرایط پر اضطراب جنگ ناشی از بمباران‌ها و از دست دادن احتمالی نزدیکانشان ضربات روحی بزرگی را تحمل می‌کنند، اما نهادهای بین‌المللی هیچ اقدام عملی برای فشار بر اشغالگران و ورود کمک‌ها به نوار غزه نکرده‌اند.

قحطی در نوار غزه شدت گرفت/ مردم جز پیاز چیزی برای خوردن ندارند
به گزارش سلام نو به نقل از فارس، اوضاع شهروندان در نوار غزه و بخصوص مناطق شمالی آن زیر حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی که حالا تا محاصره بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شهر غزه پیش رفته، وخیم شده است.

هزاران نفر از ساکنان شهر غزه که در بیمارستان‌ها پناه گرفته بودند، در نتیجه حملات زمینی رژیم صهیونیستی و محاصره بیمارستان‌ها از سحرگاه جمعه گذشته در ترس و گرسنگی به سر می‌برند.

مدیرکل وزارت بهداشت در غزه می‌گوید، نظامیان صهیونیست ۴۰ آواره را هنگام خروج از مجتمع بیمارستانی الشفاء هدف قرار دادند و این رژیم شبانه چاه‌های آب مجتمع را بمباران کرد.

وی افزود: الان همه آنهایی که در بیمارستان هستند و از جمله کادر پزشکی دو روز است که فقط با آب و خرما سر می‌کنند.

از سوی دیگر تمام شدن ذخیره آرد نانوایی‌های غزه و همچنین قطعی برق ناشی از بمباران پنل‌های خورشیدی نانوایی‌ها در کل منطقه شمال غزه نیز موجب شده که حالا مردمی که در محل‌های اسکان آوارگان به سر می‌برند به آسیاب‌هایی هجوم ببرند که مقدار کمی آرد برای پخت شخصی نان در تنورهای دستی ارائه می‌دهند.

محمد الطالبانی، یکی از آوارگان شهر غزه در گفت وگو با خبرگزاری فرانس ۲۴ گفت: در شهر غزه دیگر هیچ آب و غذایی یافت نمی‌شود، در مغازه‌ها دیگر هیچ چیز از پوشک بچه تا کنسرو شیر یا پوشاک وجود ندارد.

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هم اعلام کرد که همه نانوایی‌ها در شمال نوار غزه فعالیت خود را متوقف کردند. بزرگ‌ترین آن در شهر غزه، روز سه‌شنبه هفته گذشته بسته شد، زیرا بمباران‌های اسرائیل پنل‌های خورشیدی را که برق آن را تامین می‌کرد، هدف گرفت.

این دفتر افزود: ساکنان گرسنه مناطق شمال غزه حالا به معدود فروشگاه‌های آرد (‌محل آسیاب آرد) هجوم برده‌اند که آن هم رو به تمام شدن است، زیرا مردم غزه به جز پیاز خام چیزی برای خوردن نداشتند.

القدس العربی هم از گرسنگی مردم در شهر رفح در جنوب نوار غزه گزارش داد و گفت: در حالی که رژیم صهیونیستی طی همه روزهایی که از تجاوز نظامی آن گذشته خواستار انتقال شهروندان شمال غزه به آنجا شده است، اینجا هم خبری از غذا نیست.

خالد ابومعمر، اهل رفح در حالی که در صف طولانی تنها نانوایی باقیمانده در این شهر که به زحمت آرد به دست آورده ایستاده بود، گفت: نانوایی‌ها دیگر آرد ندارند. مشقت یافتن مواد غذایی بیشتر شده است. امروز که من برای یافتن یک قرص نان از خانه خارج می‌شوم نمی‌دانم که پس از ساعت‌ها ایستادن در صف می‌توانم شرمنده فرزندانم نشوم یا دست خالی برمی‌گردم.

وی افزود: همه بیسکویت‌ها و شیرینی‌جات موجود در مغازه‌ها هم تمام شده و من به زحمت یک جعبه بیسکویت گیر آوردم که شام و صبحانه ما شده است.

صهیب ابوجامع، یکی از اهالی شهرک بنی سهیلا که به خان یونس آواره شده می‌گوید: من جوانم و روزهای بدون غذا را تحمل می‌کنم، اما فرزندانم این روزها از گرسنگی خواب نمی‌روند.

وی در گفت‌و گو با القدس العربی گفت: نانوایی‌ها کار نمی‌کنند و کمک‌های غذایی نیز ارائه نمی‌شود، مغازه ها خالی از مواد غذایی، کنسرو و انواع غذا هستند.

سالم قدیح از چهره‌های دانشگاهی و پزشک متخصص بهداشت در غزه می گوید: این گرسنگی محسوس در مراکز آوارگان در نوار غزه به طور قطعی بر آینده کودکان غزه و سلامت جسمی و روانی آنها تأثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: کودکان غزه از بیماری‌های مزمن و اختلال در رشد رنج می‌برند، به‌ویژه با توجه به کمبود داروهای مکمل و ویتامین‌های لازم برای آنها که در نتیجه جنگ بدتر شده است، علاوه بر آن جنگ قحطی بر مادران شیرده و رشد جسمی و مغزی نوزادانشان تاثیرگذار است.

قدیح گفت: همه نکات منفی که ذکر کردیم موجب‌ تاخیر در یادگیری کودکان می‌شود و با توجه به شرایط پر اضطراب جنگ ناشی از بمباران‌ها و از دست دادن احتمالی نزدیکانشان ضربات روحی بزرگی به آنها وارد می‌شود که نتایج آن در آینده به اشکال مختلف بروز می‌یابد.

کد خبرنگار: ۱۳
۶دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***