اما نکته مهم اینجاست از ۱۵ مهرماه تا کنون با نوسانات نرخ دلار قیمت خودرو نیز از ۲ تا ۳ درصد رشد را تجربه کرده است به نحوی که پیش از این پژو پارس سفارشی با قیمت ۵۱۵ میلیون تومان معامله میشد، اما امروز با رشد قیمت به ۵۲۵ میلیون تومان رسیده است
همچنین کوئیک ساده نیز از ۳۳۸ میلیون تومان به ۳۴۵ میلیون تومان و قیمت پژو ۲۰۷ مدل MC از ۷۲۰ میلیون تومان به ۷۳۲ میلیون تومان رسیده است.
علاوه بر این همچنان عرضه خودرو توسط شرکتها به صورت قطره چکانی است که این موضوع خود مانع کاهش قیمتها و تشدید رکود بازار میشود.
موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران در خصوص افزایش ۲ تا ۳ درصدی قیمتها میگوید: این افزایش قیمت در برخی خودروها برگشت، اما در برخی خودروها هم ماندگار شد. چه خودروهای وارداتی، چه مدلهای مونتاژی و کارکرده این افزایش قیمت را داشتند.
وی افزود: واردات باید به گونهای باشد که نمایشگاهداران یا اشخاص حقیقی هم بتوانند خودرو وارد کنند. در دورههای قبل که برخی شرکتها خودروهایی مانند سانتافه را ۱۹۷ میلیون تومان فاکتور میکردند، ما نمایشگاهداران این خودروها را در بازار ۱۸۰ میلیون تومان به فروش میرساندیم که ۱۷ میلیون تومان زیر قیمت بود. واردکنندگان کوچک همیشه محصول خود را با سود خیلی کم واگذار میکنند. حالا، اما انحصار درست شده و این واردات به برخی شرکتها سپرده شده است و باید در انتظار آینده این طرح باشیم.
این فعال بازار تأکید کرد: زمانی این واردات تاثیر میگذارد که افزایش واردات و تولید را هم زمان داشته باشیم و نیاز بازار سنجیده شود. امروز در هشتمین ماه سال جاری، هنوز خبری از واردات نیست. زیرا عزم جدی برای واردات خودرو وجود ندارد.
به گفته وی، کار نمایشگاهدارها فروش خودرو است، اما درحالحاضر ویترین خود را با چه خودروهایی پر کنیم؟ خودروساز به ما خودرویی تحویل نمیدهد و اصولا خودرویی برای فروش در اختیار نداریم. مشتری اگر از ما یک خودرو ایرانی هم بخواهد باید کل تهران را جستوجو کنیم. این خودروهایی هم که در نمایشگاهها میبینید، خودروهای کارکرده هستند یا مشتری برای فروش در نمایشگاه گذاشته؛ ماههاست که رکود در بازار وجود دارد. این هم به اقتصاد کشور بازمیگردد. چراکه گردش پول ضعیف شده است و همه مشاغل در رکود به سر میبرند.
نظر شما