یک متخصص قلب و عروق گفت: برای کمک بیمار قلبی، بدون فوت وقت با اورژانس تماس بگیرد.

اقدامات اورژانسی در مواجهه با سکته قلبی

یک متخصص قلب و عروق با بیان اینکه برای درمان و یا پیشگیری از سکته‌ قلبی زمان حکم طلا را دارد، گفت: برای کمک بیمار قلبی، بدون فوت وقت با اورژانس تماس بگیرد.
به گزارش سلام نو به نقل از مهر، سعید علیپور پارسا، با اشاره به ضرورت آشنایی عموم مردم با اقدامات اورژانسی برای فردی که دچار حمله قلبی شده است، اظهار داشت: کافی است علامت‌های اولیه سکته‌های قلبی را بشناسیم و به محض این که متوجه این حملات شدیم فقط با اورژانس شهری که در آن زندگی می‌کنیم تماس بگیریم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: به محض تماس با اورژانس، کارشناسان اورژانس پس از شرح حال گیری توصیه‌های لازم را تا زمانی که آمبولانس برسد به شما خواهند داد.
وی به اجرای طرح ۲۴۷ کشوری با مفهوم اختصاری ۲۴ ساعت شبانه روز و در هفت روز هفته اشاره کرد و توضیح داد: زمان برای کمک به بیمارانی که دچار حمله و یا ایست قلبی شده‌اند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، متأسفانه اگر تنها ۱۰ دقیقه خون به مغز نرسد، مغز کارایی خود را از دست خواهد داد بنابراین به یاد داشته باشید قبل از هر اقدامی ضمن حفظ خونسردی فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
این متخصص قلب و عروق، انجام ماساژ قلبی را یکی از حیاتی‌ترین اقدامات بعد از تماس با اورژانس دانست و گفت: بیماری که هوشیاری ندارد و دچار حمله قلبی شده را به پشت بخوابانید و در ناحیه قفسه سینه (جناغ سینه، بالاتر از معده و قسمت استخوانی) دقیقاً وسط این ناحیه را در نظر بگیرید و یا این قسمت را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و حدفاصل میانی یک سوم و فوقانی استخوان جناغی را فشار دهید.
وی ادامه داد: نکته اینجاست که این فشار (در احیای بیماران قلبی ریوی) باید فشاری عمقی و سریع باشد و فردی که عمل احیا را انجام می‌دهد، به بیمار تسلط کافی داشته باشد، یعنی به لحاظ ارتفاعی طوری باشد که بتوانیم بیشترین نیرو و توان خود را به قفسه سینه وارد کنیم.
علیپور پارسا تاکید کرد: فردی که احیای قلبی را انجام می‌دهد با هر فشار باید بتواند حدود پنج سانت فشار عمقی وارد کند به شکلی که قفسه سینه به سمت داخل حرکت داده شود.
این فوق تخصص آنژیوپلاستی با بیان اینکه برای انجام احیای قلبی باید پاشنه کف دست (بعد از مچ دست) را روی جناغ سینه قرار دهیم، ادامه داد: دست مقابل هم برای کمک رسانی روی دست زیرین قرار داده و به این ترتیب ماساژ احیا را ادامه دهید.
وی توصیه کرد: اگر بیمار کف زمین قرار گرفته، کافی است روی زانو عمل احیا را انجام دهیم و اگر بیمار روی تخت است حتماً باید زیر بیمار سفت باشد، در غیر این صورت بهتر است بیمار به کف زمین برای احیا منتقل شود، همچنین چنانچه فرد در ارتفاع بالاتری است برای تسلط بیشتر باید از یک چهارپایه استفاده کنیم.
علیپور پارسا ادامه داد: سرعت ماساژ باید بالا باشد یعنی ۱۰۰ بار در هر دقیقه، به ازای هر ثانیه باید بیشتر از یک ماساژ انجام دهیم بنابراین چنانچه فرد دیگری توانایی انجام ماساژ احیا را دارد بهتر است از او نیز کمک بخواهیم.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***