این موضوع بخشی از یک گزارش خبری کامل از سوی یک رسانه آنلاین اقتصادی است که برخی از رسانهها و شبکههای مجازی با نگرانی آن را بازتاب دادند.
علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در نشست هماندیشی اعضای شورای عالی استانها در خصوص سوالات نمایندگان درباره حذف یارانه، گفت: در سال ۷۹، یارانههای غیرمستقیم حذف شدند و یارانههای نقدی به سه بخش تقسیم شدند. اما به دلیل نبود زیرساختهای مناسب، یارانهها به همه مردم تعلق گرفت. این موضوع باعث شد که حجم یارانهها به ۶۹ میلیون نفر برسد. در حال حاضر، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر یارانه دریافت میکنند.
به گفته عسگریان، در سال گذشته، ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه داده میشد و حجم کل یارانهها ۳ هزار میلیارد تومان بود. با حذف ارز ترجیحی، حجم یارانهها به ۲۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. در سال جاری، ۳۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه به ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر داده میشود. این مقدار به ۸۰ میلیون نفر نزدیک میشود و اگر کالابرگ هم اضافه شود به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد که حجم بسیار بزرگی است. این یارانه سفره مردم بود و به دلیل نبود زیرساخت به درستی هدایت نشد.
یارانه ویژه به دهک های پایین اختصاص یافت
بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: به خاطر فروش نفت که درسال گذشته افزایش داشت و اجازاتی که مقام معظم رهبری برای برداشت از صندوق و توسعه دادند، در حوزه عمرانی دولت فعالیتهای خوبی اتجام دادند.
وی افزود: دولت و مجلس سعی میکنند تورم در کالاهای اساسی کاهش داشته باشد.
نجم آبادی گفت: یارانههای ویژهای به دهکهای پایین داده میشود.
یارانهها باید هدفمند توزیع شود
عسگریان با اشاره به یارانه اختصاص یافته به دارو میگوید: «پیش از این بزرگترین محصول قاچاق از کشور دارو بود چرا که قیمت دارو به دلیل اختصاص یارانه، ارزانتر از کشورهای همسایه است.»
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد که باید یارانهها به عدالت تقسیم شود و اینگونه نباشد که ۱۸ درصد سوخت را دو دهک بالای جامعه استفاده کنند و دهکهای پایین از آن بهرهمند نباشند.سلام نو
وی معتقد است که یارانه زیادی درحوزه انرژی ارائه میشود و به همین دلیل مصرف انرژی بسیار بالاست. اگر به کشورهای دیگر توجه کنیم میبینیم که هزینه مصرف انرژی چقدر بالاست. این یارانهها باعث شده است تقریبا انرژی به صورت رایگان به دست مصرف کننده برسد.
به اعتقاد عسگریان، یارانهها باید بازگشت داده شود و با هدفمندی دقیقتر دوباره توزیع شود و شورای عالی استانها میتواند این نقش را برعهده داشته باشد و مردم را قانع کند.
قطع یارانه افراد در مهرماه توسط دولت صحت ندارد
عسگریان، اخباری را که در خصوص قطع یارانه افراد منتشر میشود را نادرست عنوان میکند و تاکید دارد که دولت هم قصدی بر قطع یارانه افراد مختلف ندارد هر چند که کارشناسان معتقدند که همه نباید یارانه بگیرند و ۳ دهک بالا نیازمند یارانه نیستند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص کالابرگها هم میگوید: «بزرگترین شبکه توزیع و فروش مواد غذایی کشور با مشارکت ۱۴۰ هزار فروشگاه در کشور تشکیل شده است و کار شبکه ذکر شده این است که پرداختهای مالی به پرداختهای اعتباری تبدیل شود. اگر این اقدام صورت گیرد و دادهها اعمال شود حدود ۹۰ درصد عدالت در حوزه دهک بندی اجرا میشود.»
باید یارانه ۳ دهک بالا حذف شود
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با استناد به نظرات کارشناسان معتقد است که باید یارانه ۳ دهک بالا حذف شود و صرفه جویی از این تغییر سیاست، به ۳ دهک پایین اختصاص یابد.
وی دلیل این گفته را، مهاجرت و جابجایی بین دهکها عنوان میکند که برای منطقی کردن عدالت در توزیع یارانه باید دادهها به روز رسانی شود و باید اراده جمعی شکل گیرد تا دادهها هر ۶ ماه یکبار وارد شود تا بتوان در این خصوص تصمیمگیری کرد.
باید یارانه ۳ دهک بالا حذف شود
به استناد صحبتهای عسگریان، دادهها در بخشهای حقوق و دستمزد فرد و خانواده، ملک، خودرو، حساب بانکی و تراکنشها، حساب ساتنا و پایا، فعالیت در بورس، سفر خارجی و … جمعآوری و با هوش مصنوعی بررسی میشود تا میزان نفوذ هر شاخص مشخص و در نهایت نشان دهد که هر فرد در چه دهکی قرار میگیرد و چه مقدار باید یارانه دریافت کند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که براساس شیوه استحقاق سنجی همه دادهها اعمال میشود و حتی اگر فردی بیمار خاص در خانواده داشته باشد نیز در شرایط کلی اعمال میشود.
یارانه معیشتی مهر ماه ۱۴۰۲ کی واریز می شود؟
یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۵۲ مربوط به مهر ماه ۱۴۰۲ پنجشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب کلیه سرپرستان خانوار مشمول دریافت یارانه در سراسر کشور واریز و از ساعت ۲۴ روز ۲۰ مهر ماه قابل برداشت است.
بر همین اساس، در صورتیکه سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.
چنانچه سرپرستان خانوار از کالابرگ الکترونیکی استفاده نکرده باشند رقم کامل یارانه برای ایشان قابل برداشت است و در صورت استفاده به همان میزان از یارانه خانوار کسر شده و باقی مانده مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز می شود.
در صورتیکه سرپرستان خانوار پیش از این نسبت به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون ریالی دوم کرونا اقدام نمودهاند، باقی مانده اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنان کسر خواهد شد.
همچنین سرپرستان خانواری که تسهیلات اعزام به عتبات عالیات (اربعین) را دریافت نموده اند اقساط این تسهیلات به نسبت بعد خانوار از حساب ایشان کسر خواهد شد.
نظر شما