جاذبه‌های طبیعی ایران بسیار تماشایی هستند به همین دلیل با ما همراه باشید و درباره دریاچه گهر؛ زیباترین دریاچه لرستان بدانید.

دریاچه گهر؛ زیباترین دریاچه لرستان

سلام نو _ سرویس گردشگری: دریاچه کوهستانی گَهَر، یکی از بهترین جاهای دیدنی لرستان و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شیرین کشور است. این دریاچه با طبیعت بکر خود و آن آب زلال و شفافش، هر گردشگری را جذب خود می‌کند؛ به‌خصوص که یکی از بهترین مکان‌ها برای صید قزل‌آلا به حساب می‌آید.

اگر هم به کوه‌نوردی علاقه‌مند هستید، امکان صعود به قله‌های اشترانکوه در اطراف دریاچه نیز وجود دارد که می‌تواند گزینه‌ای عالی برای شما باشد تا با یک تیر دو نشان بزنید و هم از دریاچه دیدن کنید و هم یک کوه‌نوردی مفصل داشته باشید.

از آنجا که این سفر یک نوع طبیعت‌گردی محسوب می‌شود، باید در کنار تجهیزاتی مثل لباس گرم، غذای کافی، کفش مناسب و... آمادگی بدنی چهار تا پنج ساعت پیاده‌روی را نیز داشته باشید و سفرتان را حداقل برای سه روز برنامه‌ریزی کنید تا دو روز را به رفت‌وبرگشت و رفع خستگی و یک روز را به گردش اختصاص دهید.

آشنایی با دریاچه گهر

دریاچه گهر که به‌عنوان نگین اشترانکوه و زاگرس شناخته می‌شود، به‌خاطر نداشتن راه ماشین‌رو، تا حد زیادی بکر و دست‌نخورده باقی مانده است و به‌خصوص در فصل بهار و تابستان، طبیعتی بسیار دیدنی دارد. این دریاچه به‌لطف وجود درختان تنومند بید، انواع بوته‌ها، گل‌های زیبا و... مثل یک پارک طبیعی حیرت‌انگیز است که هر طبیعت‌گردی برای دیدن آن وسوسه می‌شود.

دریاچه گهر شامل دو بخش گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) می‌شود. دریاچه گهر بزرگ که عرض آن بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر است و طولش به ۱۸۰۰ متر می‌رسد، هر ساله پذیرای جمعیت زیادی از گرشگران داخلی و خارجی است.

بارش سالانه این منطقه اغلب به‌شکل برف و حدود ۵۰۰ تا ۹۰۰ میلی‌متر است که در فصول سرد سال، موجب یخ‌زدی سطح دریاچه می‌شود و مناظر بدیعی را پیشکش طبیعت‌گردها و گردشگران می‌کند. دریاچه گهر کوچک با وسعت تقریبی پنج هکتار، حدود دو کیلومتر با گهر بزرگ فاصله دارد. عمق این دریاچه به‌حدی کم است که با کمی دقت می‌توانید ماهی‌های کف آن را مشاهده کنید.

دریاچه گهر؛ زیباترین دریاچه لرستان

با اینکه شنا در دریاچه گهر وسوسه‌انگیز به نظر می‌رسد، خطرناک است و می‌تواند منجر به مرگ شود. به همین دلیل مدیریت مجموعه و اداره محیط زیست استان لرستان شنا در دریاچه گهر را ممنوع کرده‌اند.

آب دریاچه از طریق رودخانه تاپله‌ تامین می‌شود که آب شفاف و بسیار خنک آن در ابتدا به دریاچه کوچک و در ادامه با طی مسافتی کوتاه به دریاچه گهر بزرگ می‌ریزد. آب دریاچه نیز بسیار شفاف است؛ به‌طوری که در برخی جاها امکان دیدن کف آب و حتی رفت‌وآمد ماهی‌ها نیز وجود دارد. همین شفافیت باعث شده است که آب آن در بازتاب نور خورشید، به‌ رنگ فیروزه‌ای درآید.

چند بخش زیبا و تماشایی در دریاچه گهر

دریاچه گهر یکی از مکان های زیبا و بکر است که تا به حال از آلودگی ها و صدمات احتمالی که انسان باعث آن می شود، در امان مانده است. دریاچه گهر این مکان دل نشین و دیدنی در کنار تمام زیبایی هایش، در دل خود تفریحات جذاب و سرگرم کننده ای قرار داده است که می تواند برای مدتی برای شما گردشگران آرامش و دوری از زندگی مدرن و امروزی را به ارمغان بیاورد. کوه نوردی، ماهیگیری، قایق سواری، طبیعت گردی و ثبت لحظه ها، بخشی از تفریحات این مکان دل انگیز است.

دریاچه گهر لرستان دارای دو قسمت اصلی است. این دو قسمت شامل گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) است. گهر بزرگ به وسعت حدود ۸۵ هکتار بوده و در ژرف‌ترین نقطه ۳۰ متر عمق دارد. دریاچه گهر کوچک نیز دو کیلومتر از دریاچه گهر بزرگ فاصله داشته و وسعتش حدود ۵ هکتار و عمق آن ۲ متر است. آب دریاچه گهر لرستان از چشمه‌های کوهستانی سرچشمه گرفته و آب دریاچه کوچک نیز از رودخانه تاپله تأمین می‌شود. در بخش‌هایی از دریاچه گهر لرستان که کمتر از ۴ متر عمق دارند، می‌توانید ماهیانی را تماشا کنید که در کف دریاچه شناور هستند.

دریاچه گهر؛ زیباترین دریاچه لرستان


ساحل دریاچه گهر لرستان علاوه بر دو بخش مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابل آن (ضلع شرقی) که ماسه ای و مناسب شنا است، یک ساحل صخره‌ای نیز دارد که برای شنا اصلا مناسب نیست. همچنین، یک جنگل انبوه در قسمت پایین دریاچه گهر لرستان وجود دارد که متأسفانه رو به نابودی است.

علاوه بر این، جنگل‌های موجود در قسمت بالای دریاچه نیز در حال نابود شدن هستند. یک جوی آب از قسمت بالا به سمت دریاچه گهر لرستان سرازیر می‌شود که نهایتا به دریاچه‌ای دیگر منتهی می‌گردد. با حدود ۴۰ دقیقه پیاده روی می‌توانید به دریاچه دوم یا همان دریاچه پایین برسید.

عمق این دریاچه چندان زیاد نیست و با کمی دقت می‌توان ماهی‌های شناور کف آن را مشاهده کرد. جریان ورودی دریاچه پایین ۱۰ فوت مکعب بر ثانیه و جریان خروجی آن ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه محاسبه شده است. به دلیل وجود چشمه‌هایی در قسمت تحتانی دریاچه، میزان آب خروجی به نسبت آب ورودی بیشتر است.
رودخانه ورودی دریاچه، یعنی رودخانه تاپله اصلی‌ترین تأمین کننده آب دریاچه پایین است. آب خنک و شفاف و بلورین رودخانه تاپله با بستری مملوء از قلوه سنگ یا سنگ ریزه با اندکی شتاب و بدون افت به دریاچه کوچک وارد می‌شود و پس از پیمودن مسافت کوتاهی به دریاچه گهر می‌ریزد.

دریاچه گهر؛ زیباترین دریاچه لرستان

کد خبرنگار: ۲۶
۲دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید