جو بایدن برای پیشبرد دستورکار عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بازی مرموزی را آغاز کرده است.

بازی مرموزانه دولت بایدن با کارت عربستان

به گزارش سلام نو به نقل از جهان نیوز، "جیک سالیوان" مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، اخیرا عازم جده عربستان شد و با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، ملاقات کرد. در این راستا، اگرچه مقام های ارشد دو کشور از رایزنی های سالیوان و بن سلمان با محوریت توسعه روابط ریاض-واشینگتن در حوزه های مختلف و تقویت تلاش ها جهت یافتن ابتکاری برای پایان دادن به جنگ اوکراین سخن گفته اند با این حال، اینطور به نظر می‌رسد که ورای تعارفات و مواضع خوش‌بینانه دیپلماتیک، دستورکار اصلی سالیوان در جریان سفر به عربستان، فراهم‌کردن مقدمات عادی سازی روابط عربستان سعودی با رژیم اشغالگر قدس بوده است.

در این رابطه، حدس و گمانه زنی های اولیه، پس از آنکه رسانه های آمریکایی گزارش های مختلف را مبنی بر سفر دیوید بارنیا، رئیس سازمان موساد به آمریکا قبل از سفر سالیوان به عربستان منتشر کردند، تبدیل به یقین شد و عملا جلوی طرح مسائل انحرافی از سوی جریان هایی که مایل به افشای واقعیت نبودند را گرفت. در این راستا، برخی تحلیلگران و مفسران حوزه سیاست خارجی به طور خاص سعی داشته اند به این سوال پاسخ دهند که علت اصلی تشدید تحرکات دولت بایدن جهت عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی چیست؟

در واقع، نفعِ دولت بایدن از موضوع چه می تواند باشد. به نظر می رسد در این زمینه به طور خاص می‌توان به 3 مولفه عمده و محوری اشاره کرد:

یک: نیاز بایدن به جلب حمایت لابی های صهیونیستی

جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا و تیم سیاست خارجی وی، تاکنون به هیچ عنوان عملکرد قانع کننده ای را در منتطقه خاورمیانه از خود نشان نداده اند. در شرایط کنونی، نه تنها رقبای منطقه ای و بین المللی واشینگتن به خصوص ایران، چین و روسیه در این منطقه تقویت شده و قدرت گرفته اند بلکه متحدان سنتی خودِ آمریکا در منطقه حاشیه خلیج فارس نیز در حال فاصله گرفتن از این کشور هستند و البته که صهیونیسیت ها نیز گلایه‌هایی جدی از دولت بایدن و رویکردهای خاص آن در عدم تعامل با دولت نتانیاهو دارند.

بازی مرموزانه دولت بایدن با کارت عربستان

*"باراک راوید" خبرنگار صهیونیستِ پایگاه خبری آمریکایی "آکسیوس" در گزارش با اشاره به تلاش های سالیوان و دولت بایدن جهت عادی سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، به طور خاص این دستورکار را مطعوف به اهداف انتخاباتی دموکرات ها همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 آمریکا با محوریت کسب حمایت های لابی های صهیونیستی ارزیابی می کند.

در این چهارچوب، با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 آمریکا و البته تضعیف جدی اهرم های دولت بایدن در منطقه خاورمیانه، وی عملا جلب حمایت های لابی های صهیونیستی که از قدرت اقتصادی و نفوذ سیاسی قالب توجهی نیز در آمریکا برخوردارند را یک الزام ضروری برای خود می بیند.

از این رو، بایدن سعی دارد تا هر طور که شده، رژیم صهیونیستی و لابی‌های اسرائیلی را با تشدید تلاش هایش جهت پیشبرد دستورکار عادی سازی روابط رژیم اشغالگر قدس با عربستان سعودی خشنود کند و در عین حال، حمایت‌های آن ها را در ابعاد مختلف در بحبوحه نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهروی سال 2024 آمریکا جلب کند. مساله ای که خود را در قالب سفر اخیر جیک سالیوان به عربستان سعودی به وضوح نشان داده است.

دو: رو کردن یک کارت سیاسی مهم علیه جمهوریخواهان

یکی از دغدغه های جدی جو بایدن همزمان با نزدیک شدن به زمان انتخابات 2024 آمریکا این است که جمهوریخواهان با استدلال ها و گزاره های مختلفی به جنگ بایدن خواهند آمد و احتمالا حملات سنگینی را متوجه وی و عملکرد دولتش مخصوصا در حوزه سیاست خارجی می کنند. در این زمینه، عمده انتقادات جمهوریخواهان از دولت بایدن معطوف به ادعاهایی نظیر هموار کردن مسیر جهت تسریع پیشرفت های اتمی ایران و البته دور کردن متحدان سنتی آمریکا در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از این کشور بوده است.

البته که جمهوریخواهان به دلیل نزدیکی بیشترِ خود با صهیونیست ها، در این رابطه(سردی روابط آمریکا و اسرائیل در دوره بایدن) نیز انتقادات جدی را از دولت بایدن دارند. از این رو، بایدن و تیم سیاست خارجی و امنیت ملی وی به واسطه تشدید رایزنی های خود با سعودی ها جهت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، به نوعی سعی دارند تا برخی اهرم های در دستِ جمهوریخواهان جهت حمله به خود را خنثی سازند.

البته که در مساله پرونده اتمی ایران نیز شاهد هستیم که دولت بایدن مدام از رویکردها و مواضع تقابلی خود سخن می گوید و سعی دارد این تصویر را در آمریکا نشان دهد که در مسیر تعامل با ایران قرار ندارد. موضوعی که البته به نظر می رسد دولت بایدن جهت طبیعی جلوه کردن آن، مجبور شده تا رابرت مالی نماینده سابق دولت آمریکا در مساله ایران را نیز قربانی کند و با حذف این مهره که از توافق با ایران حمایت می کرد و در عین حال، برجسته سازی رویکردهای تقابلی خود علیه ایران، عملا جمهوریخواهان آمریکایی را در این رابطه نیز خلع سلاح کند.

سه: بایدن و سودای برَندسازی در حوزه سیاست خارجی آمریکا

در نهایت باید گفت که جو بایدن از طریق تشدید تلاش های دولت خود برای پیشبرد دستورکار عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، به نوعی سعی دارد تا یک برند خاص را نیز برای خود در تاریخ سیاست خارجی آمریکا و البته روسای جمهور این کشور ایجاد کند. تردیدی نیست که اگر عربستان و رژیم اشغالگر قدس با میانجی گری آمریکا روابط خود را عادی سازی کنند، این یک پیروزی بزرگ برای بایدن خواهد بود و نام وی را در ترایخ دیپلماسی بین المللی آمریکا برجسته خواهد کرد.

بازی مرموزانه دولت بایدن با کارت عربستان

*پایگاه خبری "المانیتور" در گزارشی تاکید کرده که دولت بایدن با تشدید تلاش هایش جهت عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی، به دنبال ایجاد یک برَند متمایز برای خود در حوزه سیاست خارجی آمریکا است. مساله ای که می تواند مزایای قابل توجهی را برای بایدن و دموکرات ها به همراه داشته باشد.

البته که در این مسیر ، چالش ها و موانع جدی نیز برقرار هستند و اینکه تصور کنیم این دستورکار به راحتی پیش خواهد رفت نیز چندان واقع بینانه به نظر نمی رسد. با این حال، بایدن و تیم سیاست خارجی اش بر آن تمرکز دارند و سعی دارند از آن برای خود یک پیروزی بزرگ بسازند. پیروزی که می تواند منافع سیاسی قابل ملاحظه ای را نیز برای آن ها به همراه داشته باشد.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***