تستهای آی کیو به هیچ وجه همۀ تواناییهای ذهنی آدمها را نمیسنجند اما به هر حال ممکن است کاشف از برخی تواناییهای خاص باشند. در اینجا با نامها و چهرههایی آشنا میشوید که در گذشته و زمان حال بالاترین ضرایب هوشی را داشته و دارند.
به گزارش سلام نو به نقل از فرادید، ضریب هوشی (IQ) برای اندازهگیری سطح هوش افراد استفاده میشود. سطح ضریب هوشی از طریق آزمونهای استانداردی به دست میآید که در آنها، تواناییهای شرکتکنندگان در حل معما، حافظه و غیره سنجیده میشود.
امتیاز میانگین معمولاً حدود ۱۰۰ است؛ در این صورت نمره IQ شما معادل هوش عمومی جامعه است. نمرهی زیر ۸۵ ضعیف و نمرهی ۱۳۰ و بالاتر از آن (۲ درصد جمعیت) نیز باهوش در نظر گرفته میشوند.
قضاوت دقیق دربارهی هوش دشوار است و به دلیل تفاوتهای فرهنگی و عوامل دیگر بهتر است زیاد به نمرات IQ اعتماد نکنید. طبق مطالعهای در Frontiers In Systems Neuroscience منتشر شد: «نمرات آزمونهای هوش معمولاً درست درک نمیشوند و ممکن است از آنها به اشتباه استفاده شود.»
عامل دیگری که باید در نظر گرفت این است که نمره IQ یک واحد اندازهگیری نیست. برای نمونه، فردی با نمرهی ۱۳۰ قرار نیست که سی درصد باهوشتر از فردی با نمره ۱۰۰ باشد. با توجه به تغییراتی که در طول دههها، در آزمونها ایجاد شده است، مقایسه نمرات کسبشده در زمانهای مختلف نیز دشوار است.
از نظر تئوری، هیچ محدودیتی برای نمرات IQ وجود ندارد. ۲۰۰ معمولاً اوج امتیاز در نظر گرفته میشود، اما نمرهی برخی افراد از این عدد هم بالاتر رفته است.
چه کسی بالاترین ضریب هوشی را در جهان دارد؟
گفته میشود تِرِنس تائو در حال حاضر بالاترین امتیاز IQ جهان را دارد، امتیاز چشمگیری بین۲۳۰-۲۲۵. اگر این ریاضیدان چینی-استرالیایی که استاد ریاضیات دانشگاه کالیفرنیا است واقعا امتیاز ۲۳۰ را به دست آورده باشد، قطعاً جلوتر از بقیه است.
ضریب هوشی ثبتشده مرلین ووس ساوانت در رکوردهای جهانی گینس، ۲۲۸ بود تا اینکه این رکورد در سال ۱۹۹۰ به دلیل غیرقابلاعتماد بودن بیش از حد متوقف شد و از اعتبار افتاد.
کریستوفر هیراتا با امتیاز خیرهکنندهی ۲۲۵ دارای رتبه دوم بالاترین ضریب هوشی تاییدشده است. تعدادی دیگر نیز با نمرات مساوی یا بالاتر بودهاند.
نظر شما