به گزارش سلام نو به نقل از فارس، جک اسمیث، بازپرس ویژه پروندههای قضائی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا روز سهشنبه گفت که حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به دلیل دروغهایی که گفته شد رخ داد.
وبگاه شبکه خبری سیانان گزارش داده در کیفرخواستی که برای ترامپ در پرونده تلاش برای ابطال نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ صادر شده به ۲۱ مورد از دروغهای او اشاره شده است.
سیانان نوشته البته دروغهایی که ترامپ درباره انتخابات گفته فراتر از ۲۱ مورد است اما در این کیفرخواست تنها به برخی از آنها اشاره شده است.
ادعای وقوع تقلب در انتخابات، ادعای قدرت مایک پنس برای رد کردن نتایج آرای الکترال در روز ۶ ژانویه، انداخته شدن هزاران رأی توسط افراد مرده در ایالت جورجیا، وجود ۲۰۵ هزار رأی بیشتر از کل آرای مجاز در پنسیلوانیا، رأی دادن بیش از ۳۰ هزار غیرشهروند در آریزونا، تغییر آرا توسط ماشینهای اخذ رأی، کشف هزاران رأی متعلق به افراد غیرساکن در جورجیا در صندوق آرای این ایالت و وجود تخلف گسترده در رأیگیری ویسکانسین برخی از «دروغهایی» هستند که در این کیفرخواست به آنها اشاره شده است.
ترامپ دو هفته پیش مدعی شد نامهای دریافت کرده که به او اطلاع داده شده وزارت دادگستری در حال تحقیق در خصوص تلاشهای او برای ابطال نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ است.
حدود دو هفته قبلتر روزنامه واشنگتنپست جزئیات جدیدی از تلاشهای دونالد ترامپ برای تغییر دادن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری نوامبر ۲۰۲۰ گزارش داده بود.
این روزنامه به نقل از افراد مطلع نوشته ترامپ بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات با «دوگ دوسی»، فرماندار آریزونا تماس گرفته و تلاش گرفته او را برای تغییر نتیجه تحت فشار قرار دهد.
طبق گزارش روزنامه واشنگتنپست، ترامپ گفته بود در صورتی که بتوان تعداد کافی آرای تقلبی پیدا کرد او میتواند نتیجه در این ایالت را که با اختلاف کمی به سود جو بایدن است به نفع خودش تغییر دهد.
ترامپ علاوه بر این به طور مکرر با معاونش مایک پنس تماس گرفته و از او خواسته دوسی را برای پیدا کردن شواهد لازم در حمایت از فرضیه تقلب تحت فشار قرار دهد. پنس چندین بار برای صحبت کردن درباره انتخابات با دوسی تماس گرفته است.
بعد از اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰، دونالد ترامپ که در آن زمان رئیسجمهور مستقر آمریکا بود تلاشهایی بیسابقه را برای تغییر نتیجه انتخابات آغاز کرد. اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ، متحدان سیاسی او و بسیاری از هواداران او از این تلاشها حمایت کردند.
اصلیترین بحث ترامپ او بود که نتیجه انتخابات از او به دلیل خرابیهای ماشینهای اخذ رأی و تقلب در فرایند اخذ رأی به ویژه رأیگیریهای پستی از او ربوده شده است.
او مسئولان وزارت دادگستری را تحت فشار قرار داد تا نتیجه انتخابات را به چالش بکشند و اعلام کنند که در انتخابات تقلب شده است. با وجود این، دادستان کل آمریکا، مدیر اطلاعات ملی این کشور و رئیس سازمان امنیت سایبری آمریکا همگی ادعاهای ترامپ را رد کردند.
نتیجه تلاشها ترامپ به شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ ختم شد. در آن روز که قرار بود کنگره نتیجه انتخابات را تأیید کند گروهی از هواداران ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند.
یک هفته بعدتر ترامپ به دلیل دعوت به شورش استیضاح شد اما این استیضاح در سنا رأی نیاورد. این استیضاح از ۵۷ رأی مثبت و ۴۳ رأی مثبت برخوردار شد، اما تنها ۱۰ رأی موافق دیگر با برکناری ترامپ از قدرت فاصله داشت. این استیضاح ترامپ را به تنها رئیسجمهور آمریکا تبدیل کرد که دو بار استیضاح شده است.
بعد از روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا گروهی از نمایندگان دموکرات در مجلس نمایندگان کمیتهای به نام «کمیته منتخب تحقیقات درباره حوادث ۶ ژانویه» تشکیل داده و درباره اقدامات ترامپ بعد از انتخابات ۲۰۲۰ تحقیق کردند.
این کمیته روز ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰ به اتفاق آرا به ارجاع ترامپ و وکیل او به وزارت دادگستری برای تعقیب قضائی رأی دادند.
انتهای پیام/
نظر شما