چابهار مقصدی تماشایی در جنوب شرقی ایران است از این رو با ما همراه باشید و درباره درخشش بیابان دریایی چابهار در آغوش اقیانوس هند بدانید.

درخشش بیابان دریایی چابهار در آغوش اقیانوس هند

سلام نو _ سرویس گردشگری: چابهار یکی از شهرهای جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانه دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد. این بندر یکی از مهم‌ترین چهارراه‌های کریدور شمال- جنوب بازرگانی جهانی است. چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی، دارای جاذبه‌های فراوان تاریخی و طبیعی است. آب‌وهوای این شهر و پیرامون آن همیشه بهاری و معتدل است و به همین دلیل چابهار (چهاربهار) نامیده می‌شود.

جاهای دیدنی چابهار

گمان غالب این است که نام چابهار تغییریافته چهاربهار است، چراکه این منطقه همیشه آب‌وهوای بهاری دارد. گمانه دیگر این است که چون در قدیم مردم چابهار به این بندر چه بار می‌گفتند (به‌معنای اینکه از مسافران می‌پرسیدند که چه باری دارند) پس چابهار تغییریافته «چه بار» است. چابهار در گویش محلی مردم این منطقه به کسانی گفته می‌شود که در اطراف چاه آب سکنی گزیده‌اند. در شهر چابهار جهت تأمین آب مورد نیاز مردم در زمان قدیم از چاه‌هایی که مردم حفر می‌کردند، استفاده می‌شد و چه به‌معنای چاه آب و بار به‌معنای پیرامون.

درخشش بیابان دریایی چابهار در آغوش اقیانوس هند

این اصطلاح به مرور زمان با ورود غیربومیان به شهر و توسعه شهر آن به چابهار و چهار بهار تغییر یافته است.

غارهای بان مسیتی

غارهای بان مسیتی به مجموعه غارهایی در پنج کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند (در نزدیکی چابهار) گفته می‌شود. یک غار طبیعی و دو غار مصنوعی درکنار هم قرار دارند. غار اول طبیعی و به‌شکل نیم‌دایره و با استفاده از روش تراشکاری درون غار و دهانه آن توسعه پیدا کرده است. یک آرامگاه کوچک از گچ به‌صورت دوسطح افقی که روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگ‌نبشته، خط و لوحه در عمق یک متر از سطح غار دیده می‌شود که در گرد آن یک فضای کوچک وجود دارد.

قلعه پیروز گت

قلعه پیروز گت در بخش مرکزی پنج کیلومتری شمال غربی چابهار در روستای تیس قرار دارد. این اثر از دوره اشکانیان و ساسانیان است. این دژ بر فراز تپه‌ای در میانه دره تیس واقع است. بلندی تپه از ارتفاع دو رشته کوه پیرامون تپه بیشتر نیست. آثاری از برج‌ها در ضلع شمالی و جنوبی دیده می‌شود.

درخشش بیابان دریایی چابهار در آغوش اقیانوس هند

درخت مکرزن

درخت مکرزن که به انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز معروف است، نام درختی معروف در شهرهای چابهار و نیک شهر است. این درخت از جاذبه‌های گردشگری این دو شهر به شمار می‌آید. اصل این گیاه از هند شرقی و دارای برگ‌های پهن است و شاخه‌های آن به پایین سرازیر می‌شود و در لای شن‌ها ریشه می‌دواند.

گل افشان

یکی از دیدنی‌های حیرت‌انگیز شهرستان چابهار، کوه‌های گل‌افشان آن است که مهم‌ترین آن‌ها در نقطه‌ای نزدیک به کنارک به نام بندر تنگ قرار دارد. کوه گل‌افشان بندر تنگ با ارتفاع تقریبی ۱۰۰ متر و قطر قاعده کمی بیش از ۱۰۰ متر در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار دارد.

بالا رفتن از کوه اگر فصل بارندگی نباشد، تقریبا راحت است. در بالاترین نقطه کوه چاله‌ای به قطر کمتر از یک متر و به عمق حدود نیم متر وجود دارد که با گل پوشیده شده است. در فواصل زمانی حدود یک دقیقه، مقداری گل با صدای خاصی شبیه به ترکیدن یک حباب، از چاله خارج و به اطراف پراکنده می‌شود. در کنار این کوه، دو کوه کم‌ارتفاع دیگر وجود دارد که به نظر می‌رسد زمانی آن‌ها نیز گل‌افشان بوده‌اند.

درخشش بیابان دریایی چابهار در آغوش اقیانوس هند

زیباترین جاذبه‌های طبیعی چابهار

کوه‌های مینیاتوری

یکی از جاذبه‌های شگفت انگیز چابهار کوه های مینیاتوری یا مریخی است. این کوه ها ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر بعد از چابهار به سمت بندرگواتر، قرار گرفته‌اند. وجود دریا در یکسو و وجود این کوه ها در طرف دیگر جاده باعث شده تصویر همچون تابلویی نقاشی باشد. جنس این کوه ها رسوبی است و روی آنها هیچ گیاهی به چشم نمی خورد، اما رنگ خاکستری آنها، شکل مخروطی‌شان و ترکیب رنگ قرمز باعث شده به کوه‌های مریخی معروف شوند. کوه های مریخی چابهار یک تعداد ناهمواری بسیار زیبا هستند که به دست نقاش عالم هستی به زیبایی هر چه تمام تر بر دشت های استان سیستان و بلوچستان ترسیم شده اند.

شیارها و تراش های موجود در این کوه ها مناظر چشم نوازی را به وجود آورده و آنها را شبیه به کره مریخ کرده است.

تالاب لیپار

تالاب لیپار تالابی بسیار دیدنی و شگفت انگیز است چون به رنگ صورتی است. این تالاب در مسیر جاده ی ساحلی چابهار – بندر گواتر قرار دارد و از جمله جاهای دیدنی چابهار به شمار می رود.

درخشش بیابان دریایی چابهار در آغوش اقیانوس هند

جالب است بدانید که در کل دنیا تنها ۴ تالاب با رنگی خاص داریم که لیپار یکی از آنهاست. رنگ صورتی این تالاب به خاطر پلانکتون های گیاهی موجود در آب های حاشیه ای دریای عمان است. علاوه بر رنگ جالب و دیدنی تالاب لیپار، پوشش گیاهی خاص منطقه و اینکه زیستگاه برخی از گونه های جانوری مانند فلامینگو، تیهو و عقاب دشتی است از جمله جنبه های جذاب آن می باشد.

از طرفی در این مکان یک مجتمع گردشگری شامل سالن های پذیرایی، سوئیت های اقامتی و سکوی مخصوص رصد ستارگان، برای رفاه هر چه بیشتر حال بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است. این تالاب در ۱۵ کیلومتری شرق بندر چابهار در نزدیکی روستای رمین و در مسیر جاده ی ساحلی چابهار- گواتر قرار گرفته است. برای رسیدن به تالاب لیپار باید از جاده ی ساحلی چابهار به سمت گواتر بروید. بعد از عبور از روستای رمین، به این تالاب زیبا می رسید.

کد خبرنگار: ۲۶
۲دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید