کیفیت نان از نظر کارشناسی توسط ادارات کل غلات و خدمات بازرگانی استانها در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ باتوجه به نحوه درجه بندی، ارقام و نمره کیفی، بررسی شده است. کارشناسان این مرکز با بررسی ۴۸۰ نمونه نان سنگک به این نان نمره ۸۸.۴۵ را دادند. همچنین نان بربری با ۵۷۵ نمونه بررسی شد و نمره ۸۹.۲۴ دریافت کرد. نان لواش با ۶۷۵ نمونه نمره ۸۷.۶۷ را دریافت کرد و در آخر هم نان تافتون با ۶۰۴ نمونه نمره ۸۳.۷۲ را کسب کرده است.
نحوه درجهبندی به این صورت است که اگر بر اساس آزمایشها نمره نان بین ۹۰ تا ۱۰۰ باشد، کیفیت خیلی خوب به حساب میآید. اگر نمره نان بین ۸۰ تا ۸۹.۹۹ باشد کیفیت نان خوب است و اگر نمره نان بین ۶۰ تا ۷۹.۹۹ باشد کیفیت نان متوسط است و اگر نمره نان کمتر از ۶۰ باشد کیفیت نان نیازمند ارتقاء خواهد بود.
در ارزیابی کیفیت نان طی سه ماهه ابتدای امسال توسط آزمایشگاه ادارات غله استانها به روش حسی، با بهکارگیری استاندارد ملی ۲۶۲۸ نمونه نان سنتی در همه استانها از نظر کیفی به صورت ماهانه بررسی میشود و گزارش آن به مرکز پژوهشهای غلات ارسال میشود.
هدف از انجام آزمایش سنجش کیفیت نان توسط مسئولان کنترل کیفی ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استانها، بررسی کارشناسی کیفیت نان کشور است و دامنه این آزمون تمام استانهای کشور را در بر میگیرد. نکته قابل توجه این است که در این آزمایش وجود جوش شیرین در خمیرهای نان سنتی، آرد دستی و رومال مجاز نیست.
نظر شما