به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، اواسط این هفته همایش ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی به همت اداره کل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور نمایندگان ادیان توحیدی ایران، به میزبانی خلیفه گری ارامنه در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد، نشست گفتمان بین ادیانی با موضوع با حضور مقامات و چهره های فرهنگی و مذهبی از ادیان مختلف در تهران.
همایش ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی بهانه ای شد تا بار دیگر تهران کانون وفاق و همگرایی ادیان توحیدی شود، آن هم در یک کلیسای مهم و تاریخی در قلب پایتخت، که نشان میدهد به مدد اصالت دین اسلام در تارک نظام جمهوری اسلامی، در طول ۴ دهه گذشته جامعه فرهنگی دینی ایران همواره جامعه ای پویا و عقلانی است، که در آن، همه از هر دین و مذهب و قومی به عنوان هموطن و همخانواده درباره مسائل مشترک گفتوگو می کنند، همکاری و همگرایی دارند؛ این رمز انسجام ایران است.
حضور نمایندگان ادیان مختلف توحیدی، علما و اندیشمندان در این همایش آن هم در روزهایی که اهانت به مقدسات دین اسلام در سوئد باعث خشم مسلمانان و واکنشهای حتی کشورهای غیرمسلمان هم شده است، نشان میدهد، جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به وفاق و همگرایی و درک درست از حقایق فرهنگی، دینی و معنوی دارد، و آن آزادی که مدعیان از آن دم میزنند، بیش از یک ردای مندرس پوشالی ریا و تزویر نیست که هر از چند گاهی با احساسات دینی مردم بازی میکند.
ایران اسوه همزیستی اقوام و مذاهب
یکی از مقامهایی که در این همایش حضور داشت محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، او که از سخنرانان روز دوم همایش بود، در این نشست به نقش و جایگاه تمدنی ایران در همزیستی مسالمتآمیز گروههای مختلف مذهبی و قومی در طول تاریخی اشاره کرد و این همایش را نمادی برای اعلام وفاق، همگرایی و انسجام میان خانواده بزرگ ایران است، نمادی برگرفته از فرهنگ والای ایرانیان که با فرهنگ و تمدن چندین هزارساله اسوه همزیستی مسالمتآمیز گروههای مختلف مذهبی و قومی است.
اسماعیلی در این نشست توجه و نگرش به تنوع و گوناگونی به عنوان یک فرصت اجتماعی، خاصیت فرهنگها و تمدنهای بزرگ دانست و گفت: تمدن چندهزار ساله ایران که با ورود اسلام قدرتی مضاعف پیدا کرد، تمدنسازی جدیدی را در عرصه بشری بنیان نهاد و اتفاقات مهمی را برای ارتقا وضعیت نظام جهانی رقم زد.
تنهایی محصول جامعه بدون ایمان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: این وفاق را که باعث شده همه از ادیان و مذاهب مختلف امروز در مکانی مقدس از پیروان دین مسیح گرد هم جمع شویم، نمونهای است که میتوان در حوزههای مختلف تصمیمگیری و اجرا جامعه ایرانی مشاهده کرد؛ از جمله مجلس شورای اسلامی که در آن نمایندگان اقلیتهای دینی، همراه ما و در کنار ما پیگیر مسائل جامعه و منافع ملی هستند.این گردهمایی نشانه امیدواری و حسی است که ما را به یکدیگر پیوند زده است. ما همگی خود را با افتخار پیرو ادیان آسمانی میدانیم.
وزیر فرهنگ با اشاره به اصول مشترک ادیان توحیدی تصریح کرد: ایمان به خدا و توحید پایه اصلی همه ادیان توحیدی است. ایمان برای انسان و جامعه نقش پیشبرنده دارد و فرد و جامعه بدون ایمان دچار تنهایی میشود. ایمان برای ما فضای متفاوت و زیبایی را به وجود میآورد و به ما اعتماد به نفس و قدرت میبخشد. ما در ادیان توحیدی به امدادهای الهی معتقدیم و برای بهرهمندی از این امدادها دست به دعا برمیداریم که این دعا به ما آرامش و سلامت روح و جسم میدهد.
محبت به امام حسین (ع) جزو هویت ایرانی
این همایش در نخستین روز ماه محرم برگزار میشد و اسماعیلی از محبت اهل بیت (س) به ویژه سیدالشهدا امام حسین(ع) سخن به میان آورد، و توضیح داد که در ایران «ادیان توحیدی نسبت به یکدیگر با احترام رفتار میکنند. نمونه این احترام را میتوان در علاقه پیروان ادیان توحیدی ایران به امام حسین (ع) مشاهده کرد. امام حسین (ع) برای همه ادیان مورد احترام و ارادت است و محبت به این خانواده جزوی از هویت ایرانی ما محسوب میشود»
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به میراث مشترک فرهنگی معنوی ادیان توحیدی گفت: بنای تمدن جدید به اسم آزادی بیان بر بیاحترامی به مقدسات ادیان توحیدی قرار گرفته و با همین نگاه است که قرآن کریم که پیامآور رشد و صلح برای همه جهانیان است، مورد توهین و جسارت قرار میگیرد. اما به لطف خدا میبینیم که چگونه همه خانواده ادیان توحیدی در ایران در کنار هم این اقدام ناپسند را محکوم میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مفتخریم که امروز در نظام جمهوری اسلامی، رهبر عزیز انقلاب بزرگترین منادی برای همزیستی، همجواری و طی این مسیر مشترک بین همه ادیان آسمانی هستند. همچنین رئیسجمهوری محترم ایران سال گذشته در ایام دهه فجر با نمایندگان ادیان توحیدی دیدار کردند و در جریان دیدگاههای آنها قرار گرفتند.
حضور ادیان افتخاری برای امنیت و آزادی دینی
پیش از سخنان وزیر فرهنگ، حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در سخنانی حضور اقلیتهای دینی در جامعه ایران را افتخاری برای امنیت و آزادی دینی و الگویی برای جهانیان توصیف کرد.
شهریاری ادامه داد: بلوغ جامعه ایران موجب شده با وجود آنکه دین رسمی کشور اسلام است، همه ادیان و اقلیتهای شناخته شده مذهبی بتوانند فعالیت داشته باشند که این امر نشان دهنده وسعت نظری دیانت اسلام است که میتواند در درون خود همه اقلیت های دینی را بپذیرد و همزیستی مسالمت آمیز را به جوامع بشری توصیه کند.
سیدالشهدا (ع) بزرگترین مصلح و اصلاحگر تاریخ اسلام
همچنین در این همایش یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تشکر از اسقف سرکیسیان و شورای خلیفهگری ارامنه برای میزبانی این همایش افت: در سال گدشته فرصتی فراهم شد تا حاضران این جمع با رییسجمهور محترم دیداری داشته باشند و به ارائه دیدگاه های خود بپردازند. دیداری نیز با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چنین روزی برگزار شد و امروز شاهد برگزاری دومین همایش هستیم.
احمدوند با اشاره به آغاز ماه محرم و ایام شهادت امام حسین (ع) گفت: سیدالشهدا (ع) بزرگترین مصلح و اصلاحگر در تاریخ اسلام هستند و این ویژگی به روشنی در سخنان ایشان در مکه، پیش از حرکت به سوی کوفه نمایان است؛ آن جا که ویژگی های اصلاحگر و هدف از اصلاح را تبیین می فرمایند. در انقلاب اسلامی ایران هم امام خمینی(ره) متمسک به همین مسیر حرکت اصلاحی خود را آغاز کردند و به یاری خداوند شاهد امتداد مسیر با همین اهداف خواهیم بود.
همچنین در این همایش حجت الاسلام محمدصادق امین دین مدیر دفتر ادیان و مذاهب مرکز بین الملل حوزه به عنوان نماینده آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه با ابلاغ سلام وی به حاضران همایش گفت: حوزه های علمیه به تعامل و هم افزایی در یک جبهه واحد توحیدی اعتقاد قلبی دارد.
امین دین ادامه داد: همه حاضران در همایش وابستگان به ادیان توحیدی اند و بر مبنای تعاملات صادقانه و برادرانه می توان مشکلات مشترک در ابعاد اجتماعی، خانوادگی و فردی را حل کرد.
در این همایش چهرههای شناخته شده ادیان توحیدی و اندیشمندان این عرصه از جمله سبوه سرکیسیان اسقف اعظم ارامنه تهران، ماموستا عبدالسلام کریمی مشاور رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، مارنرسای بنیامین اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری، موبد پدرام سروش پور نماینده جامعه زرتشتیان، یونس حمامی لاله زار خاخام اعظم کلیمیان تهران و پورفیریه پاتریاک کلیسای ارتدوکس صربستان(مجازی) در کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد.
نظر شما