۲۵ تیر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰
کد خبر: 55450065

بازارگردی آن هم در بازاری پرطرفدار و محبوب هیجان‌انگیز است از این رو با ما همراه باشید و درباره مشهورترین بازار کاشان بدانید.

مشهورترین بازار کاشان

سلام نو _ سرویس گردشگری: شهر کاشان پس از اصفهان به عنوان بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر استان شناخته شده است. از جمله القاب این شهر می توان به دارالمومنین، شهر گل و گلاب، پایتخت فرش و قالی و شهر خانه های تاریخی اشاره کرد. شهر کاشان بیش از ۱۷۰۰ اثر تاریخی دارد که ۳۱۳ اثر آن به ثبت ملی رسیده است. از جمله جاهای دیدنی کاشان می توان به بازار کاشان اشاره کرد که در سال ۱۳۵۵ به ثبت ملی ایران رسیده است. بازار کاشان از میدان کمال الملک تا بابا افضل و از آنجا تا بازار مسگرها و دروازه دولت امتداد می یابد. ورودی این بازار در میدان کمال الملک قرار دارد. میدان بابا افضل با نام میدان سنگ یا میدان فیض نیز شناخته می شود.

تاریخچه ساخت بازار کاشان

زمان ساخت بنای بازار به دوره صفوی بر می گردد. همچنین، بازسازی و مرمت آن در زمان فتحعلی شاه قاجار صورت گرفته است. بازار کاشان یادگار سه دوره تاریخی صفویه، زندیه و مخصوصا قاجار است. در دوره زندیه و قاجار بخش هایی به بازار اضافه شده اند.

مشهورترین بازار کاشان

بازار کاشان به واسطه حجره های مس گری، ضرابخانه و حجره های فرش دستباف خود شهرت یافته است. با این وجود، بخش های دیگری نیز در آن وجود دارند. داخل بازار می توان نشانی از صنایع دستی مختلف و همچنین شیرینی های سنتی کاشان جستجو کرد. هر چند گلاب هم در اینجا پیدا می شود، لیکن برای خرید گلاب با کیفیت، می توانید سری به قمصر و نیاسر در نزدیکی کاشان بزنید.

ضرابخانه کاشان دارای یک جفت درب چوبی بزرگ است. این درب های چوبی به ذغالی ها شهرت یافته اند و در میانه بازار مسگرها واقع شده اند. روی این درب ها یک بیت شعر، کنده کاری شده است:

برای نفع خلایق چو کرد بنیادش به سال

هشتصد و هشتاد و هشت شد معمور

این درب های چوبی بزرگ پیش از دوره صفوی و در زمان پادشاهان سلسله آق قویونلوها، وجود داشته اند. روبروی ضرابخانه، سرایی به نام سرای خان وجود دارد. در این سرا بازار فرش فروش ها، مسگرها، بازار رنگرزها، قیصریه و تیمچه دیده می شوند. تولید فرش دستباف با طرح لچک ترنج در این راسته انجام می شود.

مشهورترین بازار کاشان

یکی از معروف ترین و اصیل ترین طرح های قالی کاشان، طرح محتشم است. این فرش با حاشیه پهن و طرح ساده شده درخت بید مجنون بافته می شود. امروزه این طرح در فرش های ماشینی نیز دیده می شود.

۷ جاذبه معروف بازار کاشان

علاوه بر آن، آثار تاریخی مختلفی در داخل بازار کاشان وجود دارند. چهل اثر تاریخی در این بازار به چشم می خورند. برجسته ترین این آثار موارد ذیل هستند:

تیمچه امین الدوله کاشان: این تیمچه با نام کاروانسرای امین الدوله نیز شهرت یافته است. تزیینات هندسی سقف این بخش از بازار کاشان که با مقرنس و آجر و کاشی صورت گرفته است، زیبایی بی نظیری دارد.

مسجد میرعماد: این مسجد در میدان میرعماد واقع شده است و به نام مسجد میدان نیز شناخته می شود.

کاروانسرای میر پنج: این کاروانسرا در ابتدای در ورودی و ضلع شرقی بازار قرار گرفته است. کاروانسرای میر پنج در راسته بازار بزرگ و راسته مسگرها واقع شده است.

کاروانسرای گمرک: این کاروانسرا در جهت غربی میدان فیض قرار دارد. درب اصلی این کاروانسرا به وسیله دالان بلندی به ضرابخانه باز می شود.

مشهورترین بازار کاشان

کاروانسرای نو: این کاروانسرا در نزدیکی مسجد میرعماد واقع شده است.

درب زنجیر: آب انبار درب زنجیر در خیابان محتشم قرار دارد. درب زنجیر در نزدیکی بازار سنتی و بالابازار قرار گرفته است.

میانچال: مسجد و مدرسه میانچال کاشان در دوره صفوی ساخته شده است. این بنا در راسته بازار میانچال واقع شده است.

نوع معماری، ویژگی ها و تزیینات بازار کاشان

مصالح به کار برده شده در ساختمان بازار، آجر، خشت خام، ملات و گل است. همچنین، برای روبنای آن از گچ و کاهگل استفاده شده است. علاوه بر آن، در ساخت درب ها، چفت و قوس های بازار از چوب استفاده شده است.

این بازار، بنایی سرپوشیده با تاق های چشمه ای و گنبدهای کوچک است. نور گیر دایره ای شکلی که در مرکز آنها وجود دارند، نور را به داخل بازار می کشانند.

علاوه برآن، با ورود به بازار کاشان، تزیینات بی نظیر آن نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. هر بخشی از بازار از تزیینات به خصوصی برخوردار است. این تزیینات بر اساس سال ساخت و اهمیت بنا متفاوت هستند.

مشهورترین بازار کاشان

تیمچه امین الدوله که تزیینات منحصر به فردی هم دارد، اصلی ترین بخش بازار کاشان است. این بازارچه در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی ساخته شده است. تیمچه، با سقفی بسیار زیبا و دهانه ای وسیع ارتباط بین چهار طرف بازار را برقرار می کند. این بازارچه به واسطه تزیینات بی نظیری که دارد، گردشگران زیادی را از خارج و داخل به سوی خود می طلبد.

سقف تیمچه با آجر و کاشی به سبک معماری ایرانی تاق بندی شده است. روی سقف، مقرنس کاری بسیار زیبایی به چشم می خورد. امروزه کافه های سنتی در تیمچه دایر هستند.

منبع: دستی بر ایران

کد خبرنگار: ۲۶
۲دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
    0 0
    شهراصالت ایران پاینده باشی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید