به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، "نمایشگاه کار" فرصتی ویــژه بــرای ملاقـات مسـتقیم افــراد جویای کار بــا کارفرمایـان و مدیـران شـرکتهاسـت. معمــولا ایــن نمایشـگاهها در دانشگاه های برتر برگزار می شــود، چــرا کــه هــدف اصلـی نمایشـگاه کار تسهیل فرآینــد ورود افــراد مســتعد و بــاانگیــزه بــه بــازار کار و صنعـت اســت.
به گفته فرشته امین، مدیر توسعه مهارت آموزش و اشتغال دانشگاه تهران، چنین نمایشگاهی سالهای قبل در دانشکده های دانشگاه تهران برگزار می شد اما امسال برای اولین بار به صورت متمرکز در پردیس مرکزی این دانشگاه و با حضور سازمانهای دولتی، خصوصی، شرکت مختلف و دانش بنیان طی سه روز از اول تا سوم خردادماه در مصلی دانشگاه تهران برگزار می شود.
در این نمایشگاه سه روزه، علاوه بر ارائه فرصتهای شغلی و کارآموزی به کارجویان، جلسات پرسش و پاسخ دانشجویان با مدیران عامل شرکتهای مختلف و دانش بنیان، کارگاههای آموزشی متنوع با رویکرد آمادهسازی کارجویان برای ورود به بازار کار برگزارمی شود.
مسابقه ایده برتر بر مبنای چالش های سازمان های شرکت کننده در راستای کمک به کارفرمایان جهت شناسایی افراد توانمند و مستعد و مغرفی کارفرمایان برتر بر مبنای نظرات دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی معرفی میشونداز دیگر برنامه های این نمایشگاست.
طی آخرین اطلاعات حدود 3 هزار رزومه برای کاریابی به این نمایشگاه ارسال شده و 1200 فرصت شغلی از سوی سازمان های مختلف دولتی و خصوصی دریافت شده است.
دستگاههای مختلف دولتی و شرکت های خصوصی و دانش بنیان با حضور در این نمایشگاه ضمن معرفی فعالیتها، عملکرد و دستاوردهای خود به دانشجویان به جذب نیروی انسانی مورد نیاز خود نیز می پردازند.
در این نمایشگاه از وزارت دفاع و پشتیبانی گرفته تا شرکت های مختلف دانش بنیانی نظیر اسنپ حضور دارند.به گفته مسئولان این نمایشگاه 120 نهاد و شرکت برای حضور در نمایشگاه ثبت نام کردند.
یکی از این غرفه ها متعلق به وزارت دفاع است که تقریبا بزرگترین غرفه نمایشگاه را به خود اختصاص داده و برخی از دستاوردهای این نهاد مقابل غرفه آن قرار گرفته است.
صادقی مقدم، مسئول غرفه وزارت دفاع و پشتیبانی در نمایشگاه کار دانشگاه تهران در گفت وگو با تسنیم با اشاره به دلیل حضور این وزارت خانه در این نمایشگاه گفت: در هر کشوری صنعت دفاعی و نظامی جزو صنایع پیشرو محسوب می شود و در واقع سرریز دانش دفاعی و نظامی، در سایر مجموعه های صنعتی و دانشی کشورها رسوخ می یابد. وزارت دفاع دارای مجموعه های صنعتی عظیم و با ماموریتهای متنوع و دانش بنیان متشکل از سازمان های مختلف است.
وی با اشاره به تنوع ماموریت های وزارت دفاع افزود: بر اساس ماموریت های این وزارت خانه که از حوزه خوراک دام و کشاورزی در مجموعه سازمان اتکا تا تولید سلاح و موشک، زیردریایی، پهپاد و هواپیما و ... را در دیگر سازمان ها شامل می شود، این وزارت خانه در عرصه های مختلف به بخش های نظامی و غیر نظامی خدمات شایانی را در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ارائه می کند.
صادقی مقدم از حضور 10 سازمان صنعتی و خدماتی این وزارت خانه در نمایشگاه کار خبر داد و گفت: با تدبیر امیر سرتیپ آشتیانی وزیر محترم دفاع، برای اولین بار این وزارت خانه با جدیت در نمایشگاه کار دانشگاه تهران شرکت کرده است. نمایشگاه کار، فرصت مغتنمی برای جذب و شناسایی دانشجویان و دانش اموختگان دانشگاه تهران و سایر دانشگاههاست.
وی با اشاره به ماکت های موجود مقابل غرفه این وزارت خانه در این نمایشگاه ورود به موضوع جهاد تبیین را یکی از اهداف حضور در نمایشگاه کار اعلام کرد و گفت: فکر می کنیم حضور وزارت دفاع در این نمایشگاه، نوعی جهاد تبیین است تا قشر دانشجو با فناوری و محصولات وزارت دفاع آشنا شده و احساس غرور ملی در بین دانشگاهیان تقویت شود. این ماکت ها قسمت اندکی از دستآوردهای وزارت دفاع و محصولات پیشرفته و امید آفرین صنعت دفاعی است. البته وزارت دفاع در حوزه های تجاری و غیر نظامی نیز اقدامات اثربخش زیادی انجام می دهد که بخشی از آن نیز در نمایشگاه ارائه شده است.
وی با اشاره به برنامه های وزارت دفاع در ارتباط با دانشگاه گفت: موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه، از موارد قابل توجه کشور است. البته ارتباط وزارت دفاع با دانشگاه به نسبت بهتر از بخش های دیگر است که با تدبیری که وزارت دفاع در ارتقا سطح همکاری با دانشگاه در دوره جدید اتخاذ کرده این سطح همکاری روز به روز بیشتر و بهتر خواهد شد.
صادقی مقدم حضور قوی و یکپارچه وزارت دفاع در این نمایشگاه که یک رویداد علمی و دانشگاهی است را نشان از رویکرد این وزارت برای ارتقا سطح همکاری با دانشگاهها دانست و ابراز امیدواری کرد این موضوع به عنوان یک الگو در سایر بخشهای کشور نهادینه شود.
وی افزود : وزارت دفاع در این نمایشگاه با شعار اختصاصی وزارت دفاع؛ دانش بنیان، نوآور، اقتدار آفرین حضور یافته است و امیدواریم با همکاری نخبگان ، دانشگاهیان و شرکت های دانش بنیان ، بتوانیم گام بلندی را در راستای تحقق این شعار برداریم.
آکادمی همراه اول نیز که این روزها در پی برگزاری دوره هایی برای جذب در شرکت همراه اول و شرکت های تابعه است در این نمایشگاه حضور فعالی دارد.
شاهی مسئول این غرفه در این باره به تسنیم می گوید: به دنبال جذب نیرو برای بیشتر از 120 موقعیت شغلی بعد از دوره کارآموزی که در تیرماه برگزار می شود، هستیم. علاقه مندان از 23 اردیبهشت ماه تا 5 خرداد فرصت دارند از طریق سایت همراه اول یا این غرفه برای شرکت در کارآموزی ثبت نام کنند.
وی با اشاره به علت حضور این شرکت در نمایشگاه گفت: معتقدیم از این طریق می توانیم نیروهای مستعد و باانگیزه را پیدا کنیم البته برای جذب بهترین ها و پر شدن خلع ها دوره کارآموزی که دوره مهارت آموزی است را قرار دادیم.
شاهی تامین نیروی انسانی برای بخش های مختلف فنی و بازاریابی را از مهمترین اهداف این شرکت برای حضور در نمایشگاه کار اعلام کرد.
مسئول یکی از شرکت های دانش بنیان که اقدام به ساخت سنسورهای حراراتی کرده و معتقد بود این سنسورها بومی سازی شده نمونه خارجی است و در صرفه جویی ارزی موثر است با اشاره به حضور در این نمایشگاه گفت: در بحث تولید مهترین موضوع جذب و نگداشت نیروی انسانی است. این نمایشگاه فرصتی را مهیا کرده که بتوانیم از استعدادهای درون دانشگاه برای این مسئله استفاده کنیم.
دانشجویان دانشگاه تهران که شغل را از دغدغه های اصلی خود می دانند نیز با استقبال از برگزاری چنین نمایشگاهی معتقدند برگزاری چنین نمایشگاههای تاثیر مهمی در ارتباط گیری صنعت و دانشگاه داشته و به انها برای یافتن فرصت های شغلی نیز کمک می کند.
اما به نظر می رسد فاصله صنعت و دانشگاه در کشور ما به قدری طولانی است که برای کوتاه کردن این فاصله به گام های بلندتری نیاز است و برگزاری چنین نمایشگاههایی تنها راه حل نیست.
رئیس دانشگاه تهران در این خصوص گفت: ظرفیتهای فوقالعادهای در کشور وجود دارد اما استفاده نمیشود. دانشگاهها میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند اما همگرایی لازم بین دانشگاهها، صنعت و کسبوکارهای بخش خصوصی اتفاق نیفتاده است. نمایشگاه کار دانشگاه تهران فرصتی است که قابلیتهای اشتغال دانشآموختگان را از طریق آشنایی با محیط های کسبوکار توسعه دهد. ما در خصوص بحثهای دانشگاه کارآفرین اقدامات زیادی انجام داده و رشتههای مختلف در حال تجدیدنظر است.
مقیمی با اشاره به اقبال بسیار خوب شرکتها و کارآفرینان از نمایشگاه کار دانشگاه تهران، یادآور شد: توسعه تنها از طریق فعالیتهای دانشبنیان قابل تحقق است. اگر توسعهای میخواهد محقق شود از طریق دانشگاه باید اتفاق بیفتد. یکی از اهداف نمایشگاه کار، آشنایی دانشجویان با ظرفیتهای شغلی شرکتها است. اساتید دانشگاه نیز مشکلات صنعت را میبینند و در دانشگاه برای آنها راهکار پیدا خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: سقف انتظارمان از خروجی نمایشگاه کار، استخدام نیست بلکه تلاشمان این است که بتوانیم از ایدههایی که دانشجویان و اساتید دارند و ظرفیتهایی که شرکتها دارند، بتوانند شرکتهای زایشی و کسبوکارهای کارآفرینانه ایجاد کنند و خودشان کارگاه و کارخانه تولید شغل شوند.
با تمام این تفاسیر به نظر می رسد برای دستیابی به دانشگاه کارآفرین و صنعت پویا و برآمده از دانشگاه نیاز به اقدامات اساسی تری از سوی دو نهاد دانشگاه و صنعت و متولیان انها هستیم.
نظر شما